Къща на село - необходимост, мода или набутвация?

• 49 876
  • 1 243
  •   1
Отговори
# 1 095
  • По света и у нас
JoyJoyJoy кмета е солидарен

# 1 096
  • Между гори и планини
Най-добре е да се разпитат съседите лично.
Ние първо купихме къщата и в деня в който се нанесохме, съседите "случайно" минаха хем да се запознаем. Много неща могат да ви кажат!
Преди време отидохме с едни познати в съседно село, всичко идеално, брокера си тръгна и ние останахме да се разходим. И добре, че няколко съседи бяха по дворовете си, бяха познали брокера и ни казаха, че лятото налягането на водата е много слабо. Нито за пералня, нито за душ. Това отказа моите познати от имота. Ако има кладенец, е хубаво да се замери има ли вода. В нашето село има общо 6 кладенеца, от които само 4 са действащи ( единият е моят).

# 1 097
В повечето села около Пловдив има вода. Цените на имотите обаче са нетърпими. Накрая се отказахме от идеята за лятна къща. Мъжът ми трябваше да продължи да работи още 5-6 години след пенсия, но категорично отказа. 40 години стигали. Ще си се пържим в жегите в пловдив. много исках къща на село с градина като на доня черешова.

# 1 098
  • Между гори и планини
А защо сте се ограничили само до Пловдив? В моят район има много приятни и прохладни места, сред природата.
Вярно е обаче, че цени на имотите се вдигнаха поне 3 пъти в последните 8 години откакто ние купихме къщата. И все пак има много хубави къщи, на поносими цени.

# 1 099
  • София
Аз за всеки имот, който съм купила или наела, разпитвам за ВиК.
В квартирата се измъчих със запушени канали.
В Гърция водата е много твърда и в най-добрия случай трябва да се сменят всички батерии.

# 1 100
  • Пловдив
Ние от месец и половина сме собственици на дворче на 35км от Пловдив. Има партида за вода и сондаж. Ходим си уикендите и си чоплим по малко. Не е планинско, но пак е по -хладно от колкото в града.

# 1 101
А защо сте се ограничили само до Пловдив? В моят район има много приятни и прохладни места, сред природата.
Вярно е обаче, че цени на имотите се вдигнаха поне 3 пъти в последните 8 години откакто ние купихме къщата. И все пак има много хубави къщи, на поносими цени.
За да можем да се придвижим бързо до града и лесно да се върнем после. Освен това искаме да можем да наглеждаме къщата и през останалите сезони. Ако не сме ходили 7-8 месеца кой знае какво ще заварим.

# 1 102
  • Между гори и планини
Аз предлагам моят район, защото е много безопасен. Тоест няма да си заварите къщата разбита и ограбена. Освен това е красиво през всички сезони, зимата е магична тук. И можете да сте повече от 3 месеца на година. Ако помислите върху идеята, ми пиши 😉

# 1 103
  • София
Ън, а защо не проучите селата по родопската яка в пазарджишка област? Дебръщица, Црънча, Паталеница, Ветрен дол, Ляхово, Варвара, Семчиново с на около 50-55-60 км и час път от Пловдив.
Снощи тръгнахме от София малко след 20 ч. Взехме си младежът от пазарджишкото село (между Пз и Пв) в 22 ч и времето беше ужасно - 35°С, толкова късно вечерта. Тръгвайки към Велинград, във Ветрен дол и Варвара Т падна с около 10 °, беше около 26-27, а са само на петнайсетина км от Пазарджик.

Извинявам се за спама, знам че не имотна тема. Познавам добре района и ако мога да помогна, съм насреща.

Проблем с водата има вече в цялата страна,с изключение на София област. В повечето случаи повече от 70% от причината е старата водопреносна мрежа и загубите, и после идва сушата.

# 1 104
Ън, че местете се генерално, за какво ви е да стоите в Пловдив, като и двамата не работите.
Ти от години я чакаш тая къща, ама не знаеш какво искаш, така няма да стане…

# 1 105
Преди малко прочетох обява за продажба на къща в Цигов чарк. Продавача пише,че НАСА обявила Цигов чарк за място с най-чист въздух на Земята. Yum

# 1 106
  • Пловдив
За Варвара се съмнявам да е по-евтино от пловдивските села, предвид, че е нещо като малкото братче на Велинград - курорт с минерална вода. Wink
Но да, в района на Пазарджик има доста на брой големи села в ниската част на Родопите. Също град Белово. Също и Ракитово (близо е до Велинград и Цигов чарк, което сигурно вдига цените), Брацигово... Огледайте и там. Евтино няма да е, но може да си харесате нещо.
Цигани има, но в повечето села не преобладават и една част са интегрирани.
Скрит текст:
Ковачево май е единственото село в този район, в което имам чувството, че друго население освен цигани мюсюлмани няма. Wink

Около Карлово и Сопот нямаше ли нищо да ви хареса?

# 1 107
Ън, че местете се генерално, за какво ви е да стоите в Пловдив, като и двамата не работите.
Ти от години я чакаш тая къща, ама не знаеш какво искаш, така няма да стане…

Не иска, защото иска да е близо до болници, а в нейното състояние може би не е способна да шофира

# 1 108
Израснах в едно пазарджишко село, нямаше вода още преди 50 години. Баба наливаше в съдове, все я пестяхме. Баща ми продаде къщата
 Не искам да се местя напълно. Лекарите ми ще са далече. Не съм шофьор, придвижването ми е трудно. Освен това, ако идем далече и единият остане сам, особено аз, трябва да се върна в града.затова икахме малка къщичка за лятото недалече, но не стана.

# 1 109
  • Пловдив
А сондаж в двора нямахте ли?

Общи условия

Активация на акаунт