Грижа за сухата и раздразнена кожа oт A-Derma: eкспертни съвети от дерматолози

• 13 424
  • 487
  •   1
Отговори
В забързаното ни ежедневие често пренебрегваме грижата за най-големия орган на тялото ни - кожата. Сухата и раздразнена кожа е често срещан проблем, който може да причини значителен дискомфорт и да повлияе на качеството ни на живот. В тази тема ще разгледаме подробно причините за този проблем и ще предложим експертни съвети за ефективна грижа.

Разбиране на сухата и раздразнена кожа

Сухата кожа (ксероза) се характеризира с няколко основни симптома:
•   Усещане за опъване и дискомфорт
•   Загуба на еластичност
•   Постоянен сърбеж
•   Видимо зачервяване
•   Напукване и лющене

Когато тези симптоми са по-интензивни и се появяват редовно, придружени от червени, сърбящи петна, това може да е индикация за по-сериозно състояние като екзема (атопичен дерматит). Екземата е хронично възпалително заболяване на кожата, което може да засегне хора от всички възрасти, но е особено често при бебета и малки деца.

Причини за суха и раздразнена кожа

Множество фактори могат да допринесат за появата на суха и раздразнена кожа. Разбирането на тези причини е ключово за ефективното третиране и предотвратяване на проблема:

1.   Климатични условия: Екстремни температури, било то студ или жега, могат да изсушат кожата. Зимният въздух е особено сух, което често води до влошаване на състоянието.
2.   Физическа активност: Интензивното потене по време на спорт или тежка физическа работа може да наруши хидролипидния баланс на кожата.
3.   Неподходящи продукти за грижа: Използването на сапуни и почистващи продукти с агресивни съставки може да отнеме естествените масла на кожата.
4.   Хормонални промени: Бременност, менопауза и други хормонални състояния могат да повлияят на хидратацията на кожата.
5.   Медицински състояния: Някои заболявания като диабет, хипотиреоидизъм или псориазис могат да доведат до суха кожа.
6.   Лекарства: Определени медикаменти, особено диуретици и някои антихистамини, могат да изсушат кожата като страничен ефект.
7.   Стрес: Хроничният стрес може да влоши състоянието на кожата, включително да увеличи сухотата и раздразнението.
8.   Възраст: С напредването на възрастта кожата естествено губи способността си да задържа влага.

A-DERMA: Съчетание на наука и природа 🌿

A-DERMA е марка, която се отличава със своя подход, съчетаващ научни изследвания и природни съставки в грижата за уязвимата кожа. Ето някои ключови аспекти на марката:
•   Основна съставка: Дерматологичен Овес Rhealba®, отглеждан чрез биоземеделие в Югозападна Франция.
•   Научна експертиза: Партньорства с над 45 000 лекари по света, гарантиращи ефективност и безопасност на продуктите.
•   Екологична ангажираност: 98% от опаковките са рециклируеми, а 100% от хигиенните формули са биоразградими.
•   Универсалност: Продукти, подходящи за всички възрасти, които балансират, успокояват и възстановяват кожата.
•   Производство: Всички продукти се произвеждат във Франция, осигурявайки високо качество и контрол на процеса.

Грижата за сухата и раздразнена кожа изисква търпение, постоянство и правилен подбор на продукти.
С подходящата рутина и качествени емолиенти, можете значително да подобрите състоянието на кожата си, осигурявайки й комфорт и здраве. Не забравяйте, че кожата е отражение на общото ни здравословно състояние, затова инвестирайте време и внимание в нейната грижа.

Участвайте в нашата дискусия!
🔔 Абонирайте се за темата, за да научите нашите експертни съвети и да прочетете историите на luchia и big_bad_mama, които ще разкажат повече за серията ни Exomega Control.

Споделете ни и вашата история! Страдате ли от суха и раздразнена кожа? Познавате ли продуктите на A-DERMA?

На 08.11. ще изтеглим 50 потребители, които ще спечелят комплект A-DERMA Exomega Control, включващ Exomega Control емолиентно мляко + Exomega Control емолиентен почистващ гел 2 в 1 за коса и тяло, срещу ангажимент за попълване на кратка продуктова анкета.

Моля, запознайте се с Общите условия на играта ТУК.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 11:28 от Жaклин

# 1
Открийте нашите експертни съвети за грижа

Предлагаме ви няколко ключови препоръки от дерматолози за ефективна грижа за сухата кожа, особено при склонност към атопичен дерматит:

1. Двустепенна емолиентна грижа
Емолиентите са ключови продукти в грижата за сухата кожа. Те помагат за възстановяване на защитната бариера на кожата и задържане на влагата.
Стъпка 1: Почистване
•   Използвайте емолиентен почистващ гел, специално формулиран за суха и чувствителна кожа.
•   Търсете продукти с натурални съставки като Овес Rhealba®, известен с успокояващите си свойства.
•   Избягвайте продукти с аромати и агресивни сапуни, които могат допълнително да раздразнят кожата.
Пример: Exomega Control емолиентен почистващ гел 2 в 1 е отличен избор, тъй като е подходящ дори за новородени и съдържа 86% съставки с натурален произход.

Стъпка 2: Хидратация
•   След почистване, докато кожата е още леко влажна, нанесете емолиентен крем против разчесване.
•   Изберете формула с високо съдържание на натурални съставки, която успокоява сухотата и раздразнението.
•   Нанасяйте крема с нежни, масажиращи движения, за да стимулирате кръвообращението.
Пример: Exomega Control крем против разчесване е ефективен избор, съдържащ 95% натурални съставки и предлагащ тройно успокояващо действие при едно нанасяне на ден.

2. Специална грижа за детската кожа
Детската кожа е особено чувствителна и изисква специално внимание:
•   Внимателно къпане: Използвайте хладка (не гореща) вода и ограничете времето за къпане до 5-10 минути.
•   Нежно подсушаване: Попивайте водата с мека кърпа, без да търкате.
•   Избор на текстил: Използвайте меки хавлиени кърпи и памучно облекло, прани с хипоалергенен препарат без омекотител.
•   Честа хидратация: Нанасяйте емолиентен крем минимум два пъти дневно, особено след къпане.
•   Превенция на разчесване: Поддържайте ноктите на детето къси и гладки, за да предотвратите нараняване при разчесване.

3. Създаване на успокояващ ритуал за лягане
Вечерната грижа за кожата може да се превърне в приятен ритуал, който не само подобрява състоянието на кожата, но и помага за по-спокоен сън:
•   Започнете с нежно почистване използвайки емолиентния гел.
•   Подсушете внимателно и веднага нанесете емолиентния крем, масажирайки нежно.
•   Комбинирайте грижата за кожата с успокояващи дейности като четене на приказка или тиха музика.
•   За деца, направете процеса забавен, превръщайки го в игра или използвайки въображението, за да създадете позитивна асоциация с грижата за кожата.

4. Допълнителни съвети за ежедневна грижа
•   Хидратация отвътре: Пийте достатъчно вода през деня, за да поддържате кожата хидратирана отвътре.
•   Овлажняване на въздуха: Използвайте овлажнител в стаята, особено през зимата или в климатизирани помещения.
•   Защита от слънцето: Използвайте слънцезащитен крем дори в облачни дни, тъй като UV лъчите могат да изсушат допълнително кожата.
•   Балансирано хранене: Консумирайте храни богати на омега-3 мастни киселини и антиоксиданти, които подпомагат здравето на кожата.
•   Управление на стреса: Практикувайте техники за релаксация като дълбоко дишане или медитация, които могат да помогнат за намаляване на стреса и подобряване на състоянието на кожата.

# 2
Аз не, но децата ми често да. Ползвам продуктите именно на А дерма.

# 3
  • Washington,USA
Особено зимата, страдам от раздразнена кожа. Пробвала съм какво ли не. От скъпи продукти до по - евтини. Досега не съм пробвала вашите продукти, но с удоволствие бих.

# 4
  • София
Аз лично не страдам, но кожата на дъщеря ми много се изсушава през зимните месеци. Не сме ползвали тази марка досега.

# 5
Споделете ни и вашата история! Страдате ли от суха и раздразнена кожа? Познавате ли продуктите на A-DERMA?
Не познавам продуктите на марката, но кожата ми е много суха. През зимата положението е доста зле, непрекъснато се мажа с разни кремове.

# 6
Страдам от суха и чувствителна кожа. Ползвала съм A-derma за децата ми и съм доволна.

# 7
Да, марката ми е позната и ежедневно ползвана от семейството ми. Дъщеря ми е със суха, атопична кожа и тези продукти бяха решението за нас. Аз също се възползвам най- вече през студените месеци. Съвсем в реда на нещата с тази козметика след време беше "захранен" и новородения ни син. И така вече над 19 години.

# 8
  • При децата ми
Да, особено през студените месеци. Ползвам продуктите на А-дерма и съм доволна. Ползвала съм продуктите Ви и преди, когато децата ми бяха малки.

# 9
  • София
Страдам от суха и чувствителна кожа. Ползвала съм A-derma и съм доволна.

# 10
Ползвам такъв тип козметика за дъщеря ми, която е с атопичен дерматит. Периодично положението се влошава от разчесване, затова кожата трябва да се маже редовно за да не я сърби.

# 11
  • Велико Търново
Кожата ми е суха и чувствителна. Едното ми дете също. Постоянно избирам козметика, подходяща за нашия тип кожа. На A-Derma съм ползвала малко продукти.

# 12
  • София
Аз нямам проблем, но дъщеря ми е с много чувствителна и суха кожа. Използваме продуктите на A-DERMA.

# 13
Зимата е сезон през който определено полагам повече грижа за кожата ми. Ръцете по- лесно ги подържам, защото по всяко време и навсякъде мога да сложа крем. Тялото и по- скоро лице и шия подържам чрез всекидневна хидратация с дълбоко проникващи кремове и маски, а два пъти месечно се оставям на козметичката ми, която определено прави чудеса.
Не съм ползвала тази козметика, но темата предизвиква любопитството ми и ще потърся някои продукти.

# 14
  • Варна
  С възрастта кожата ми става все по-суха. Ползвам някои методи и продукти, но ми излиза доста скъпо, а резултатът е временен. Не познавам А-Дерма, но от прочетеното тук ( е потърся още инфо) съм заинтригувана.

Общи условия

Активация на акаунт