Рак на белия дроб - тема 12

• 18 405
  • 184
  •   1
Отговори
# 180
Глава , кости и черен дроб
Там има метастази ли?
Иначе правилно са ви насочили за изследванията за движещи мутации, макар да има още няколко - BRAF , MET, RET.
Ако има метастази в мозъка -трябва да се търси и вариант за радио-хирургия ако са ограничени брои -под 5-6 .

Привет, благодаря за отговора!
За сега се знае единствено, че гръдната стена е "с инфилтрация от умерено диференциран аденокарцином на белия дроб", за други метастази нямаме информация.
Следваме инструкциите за сега и ще видим. Планът е да се започне подготовка и лечение след като излезнат резултатите за EGFR, ALK и ROS, а през Юли да се направи и PET скенер.
След днешната консултация съм малко по-спокоен, че сме на възможно по-правилен път...

# 181
Здравейте! След като при КТ по друг повод откриха лезия на бял дроб на мъжа ми, д-р Хинков от ВМА му направи бронхоскопия. Резултатът от хистологията е типичен карциноид. Не сме правили други образни изследвания. С епикризата ни дадоха и решение на онкокомисия с мнение за начално оперативно лечение. При взимането на епикризата имаше разговор с гръден хирург, като мнението беше, че трябва да се отстрани частта от белия дроб, където се намира карциноида, като след това ще се изследва отново. Днес ще отидем в Токуда, при д-р Минчев.
Въпросите ми са трябва ли да направим още едно изследване на взетия при биопсията материал за второ мнение и къде би било добре да се направи, трябва ли да направим ПЕТ скенер и ЯМР преди операцията и в случая необходими ли са други изследвания - имунохистохимия и генетични?
Дано не са много глупави въпросите, но нямаме никаква представа от тези неща и ни е трудно да се ориентираме.
Ще се свържа и с онколог, за да попитам какво трябва да предприемем.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 07:52 от brumchilka

# 182
  • гр.Пловдив
Здравейте! Майка ми е на таргетна терапия с Бригатиниб за НДКБД от 2 г и заради плеврален излив е направена плевродеза с Талк първо в ляво преди 2 г и после в дясно сега месец 02 25 г и нямаше проблем до сега. Защо отново има такъв пак в десен бял дроб? На последния Пет скенер всичко е наред, сега й предстои месец септември нов. БЛАГОДАРЯ. БЪДЕТЕ ЗДРАВИ

# 183
Здравейте. Баща ми беше хоспитализиран в отделение по гастроентерология заради оплаквания от болки, отпадналост, затруднение да диша. Направиха КТ и ми съобщиха, че има тумор в белия дроб и туморни клетки на костите. Аз съм много объркана и не знам как да процедираме нататък, казаха ни, че не сме за там и трябва да търсил гръден хирург и да му се направи бронхоскопия. Може ли да ми препоръчате наистина добър гръден хирург в Плевен, София или Варна? От Велико Търново сме. И всякаква помощ и насоки за това какво следва биха ми били много от помощ. Благодаря Ви!

# 184
  • някъде там
Здравейте. Баща ми беше хоспитализиран в отделение по гастроентерология заради оплаквания от болки, отпадналост, затруднение да диша. Направиха КТ и ми съобщиха, че има тумор в белия дроб и туморни клетки на костите. Аз съм много объркана и не знам как да процедираме нататък, казаха ни, че не сме за там и трябва да търсил гръден хирург и да му се направи бронхоскопия. Може ли да ми препоръчате наистина добър гръден хирург в Плевен, София или Варна? От Велико Търново сме. И всякаква помощ и насоки за това какво следва биха ми били много от помощ. Благодаря Ви!
Препоръчвам д-р Анатоли Семков в иван рилски София.
Мога да ми дам и телефон

Общи условия

Активация на акаунт