Политиката в България - Епизод седми

• 700 046
  • 23 684
  •   1
Отговори
# 285
Момчето не е успяло да се развихри в южната съседка.
Интересно, гласовете на Герб и Величие почти равни. Голям успех за ББ в чужбина.

На мнението на tays съм за гласуващите в чужбина.
Много уважавам един приятел в чужбина. Каза, че няма как да взема отношение за управлението в страната ни, като не живея в нея.
Второто, за което го уважих по този повод е, жалко за тия дето гласуват за Величие и Възраждане Grinning.

# 286
  • София
За мен е плашещ този голям процент на Новия край.
Този човек ще ни храносмели всичките накрая.
Много необичайно за мен, абсолютно съм съгласна с теб този път. И процентите на двете ДПС-та доближават 20! Сериозна червена лампа трябва да ни е това! За избралите Величие - не им ли стигат цирковете в предното НС и не видяха ли за какво иде реч, че гласуват за тях? Аз съм песимист за правителство - ББ е навирил гребена - той бил логичният премиер, на загубилите им треперели гласчетата, Урсула го потупвала по рамото, имал връзки в Брюксел.....политик от класа, няма що.
Разликата между ДПС на предишните избори и сегашните дава купения от Пеевски вот. Просто и ясно и огромна червена лампа.
Но както винаги мерки няма да има, а огромното момче ще се похвали с изборния си "успех".

# 287
Миналият път ДПС са имали 366 000 гласоподаватели. Този път ДПС - НН имат 267 000, а АПС - 174 000 - общо 441 00.
Абсолютно всички парламентарни партии   - без разцепеното ДПС - са увеличили гласоподавателите си (говорим за хора, не за проценти)

# 288
Трябва сериозен анализ, защо в Благоевградско, Хасковско и други рискови секции, машините масово се развалиха. Но няма интерес да го направят.

# 289
Интересно, гласовете на Герб и Величие почти равни. Голям успех за ББ в чужбина.

Много уважавам един приятел в чужбина. Каза, че няма как да взема отношение за управлението в страната ни, като не живея в нея.
Второто, за което го уважих по този повод е, жалко за тия дето гласуват за Величие и Възраждане Grinning.
Да, има и такива хора. Включително и тук в темата.

Не, гласуващите в чужбина не са ми виновни за апатия на хората в страната. Много повърхностно мнение, без грам вникване в проблема. А проблемът всички го виждаме.

# 290
  • Разпиляна във въображението
Македонците ни мразят, използват нашите паспорти, но реално почти никой не се признава с български корени. Турците пък използват паспортите, за да се мешат във вътрешната ни политика /имам предвид партиите, които държат турския вот там/. С промените в Конституцията тези в двойно гражданство са добре дошли да се месят в НС и МС.

# 291
Трябва сериозен анализ, защо в Благоевградско, Хасковско и други рискови секции, машините масово се развалиха. Но няма интерес да го направят.
При нас първата отказала машина беше точно в такава рискова секция - една от тези, в които гласува ромската махала. Случайност вероятно.

# 292
  • Буркина Фасо
Скрит текст:

Да, има и такива хора. Включително и тук в темата.
Не, гласуващите в чужбина не са ми виновни за апатия на хората в страната. Много повърхностно мнение, без грам вникване в проблема. А проблемът всички го виждаме.
преди с ниска активност бяха 6-7 партии с народни любимци.  сега гласуваха повече - влизат 9 партии.
не ми харесва това Smiley

# 293
Герб – 633 000 гласа – миналият път 530 000
ПП- ДБ – 345 000, а миналият път 307 000
Възраждане – 308 000, миналият път 295 000
БСП  -182 000, миналият път 151 000
ИТН -  163 000, миналият път 128 000
МЕЧ - 111 000, предният път 63 000

# 294
Лорд Сняг еми, ок... Аз съм абсолютно против и ще гласувам против такава идея, против партия, подкрепила подобна идея и ще агитирам всеки близък да гласува против партия, подкрепяща подобна идея. Друго не мога да направя...Не вярвам и силно се надявам  да не се прокара подобен закон, прекалено много са хората с двойно гражданство, както и хората в чужбина, че даже и децата от смесени бракове не са малко. Българите в България гласуващи за каквото и да е, обаче, СА малко. Вие ще отидете за гъби/ на плаж/ на пазар, а ние  засегнатите ще сме мотивирани.

# 295
Разбира се  - всеки има право да е против.
Аз казвам, че за мен това е пътя. В противен случай ще отчитаме хора, които идват за по седмица-две-месец - два и после твърдят че имат  моралното право да гасуват.

Алтернативата за мен лично е да видим кой къде си плаща данъците и който не плаща данъци в България - да няма право на глас. Но е доста по-сложно да се направи.

# 296
Лорд Сняг, има много чужденци, които плащат данъци в България. Те ще имат ли право да гласуват?

# 297
  • София
Скрит текст:
Ще е интересно да видим Възраждане на второ място. Така или иначе други партии многократно блокираха съставянето на правителство с присъствието си на тая позиция и се доказаха като неможачи. Тези поне още не са се издънили.

И каква стана тя? От месеци тук разправяте, че трябвало да гласуват повече хора, ама като гласуват повече хора, Коцето качва. При 50% гласували току-виж стигне Бойко.
Скрит текст:
Казвах ви аз, че негласуването ще разчисти по естествен път системата, ама вие не, та не - да гласуват и да помагат на Коцето! Много възрожденци имало в тоя форум... Май оплакванията от него са само фасада, за да не се признае официално, че тук обожават Коцето.

Вчера писах същото в друга тема - първо се карат, че хората не гласували, после се карат на хората, че не гласували както трябва Simple Smile

Първо - избирателната активност пак е малка, като вече имаме 9 партии в парламента заради малкия 4% праг породен от тази неактивност.
Второ - Коцето какво качва? Електоратът му достигна лимита си от доста време насам. Трета партия си е и това е. Повече от това няма да види

# 298
Simple Smile Изхаби ли се  най-накрая страшката, че Възраждане ще спечелят изборите?
Откога ви обяснявам, че ви страхуват с глупости, най-накрая дойдохте на моята.

Скрит текст:
Ще е интересно да видим Възраждане на второ място. Така или иначе други партии многократно блокираха съставянето на правителство с присъствието си на тая позиция и се доказаха като неможачи. Тези поне още не са се издънили.

И каква стана тя? От месеци тук разправяте, че трябвало да гласуват повече хора, ама като гласуват повече хора, Коцето качва. При 50% гласували току-виж стигне Бойко.
Скрит текст:
Казвах ви аз, че негласуването ще разчисти по естествен път системата, ама вие не, та не - да гласуват и да помагат на Коцето! Много възрожденци имало в тоя форум... Май оплакванията от него са само фасада, за да не се признае официално, че тук обожават Коцето.

Вчера писах същото в друга тема - първо се карат, че хората не гласували, после се карат на хората, че не гласували както трябва Simple Smile

Първо - избирателната активност пак е малка, като вече имаме 9 партии в парламента заради малкия 4% праг породен от тази неактивност.
Второ - Коцето какво качва? Електоратът му достигна лимита си от доста време насам. Трета партия си е и това е. Повече от това няма да види

# 299
+ доколкото четох един екип на БТВ щял да си изяде боя в този район.
Проблеми с виодезаснемането май пак имало.

Общи условия

Активация на акаунт