Снаха или не ?

• 5 329
  • 101
  •   1
Отговори
# 15
И как така нямате брак, но искаш да си снаха?
Не вдявам.

# 16
Аз съм в същата конфигурация,но неговите родители се отнасят с мен като към член на семейството,а към децата ми като към техни внуци.Въпрос на възпитание и мироглед!
Уважаваме се,като едно семейство сме,а даже и не живеем заедно още,но скоро ще стане.А това как се наричаме помежду си,не е от значение Важно е отношението и уважението между хората!

# 17
Тя не им е снаха вече, защото със сина им не са заедно. Тя е бивша снаха. Може да е майка на внучето им (ако имат общо дете).
Леко (да не казвам по-голяма дума) обидничко е, разбирам я авторката. Аз станах "снаха" преди да подпишем. Не съм държала, но така го подеха родителите на мъжа ми. Щеше да ми е тъпо, ако се окаже, че бившата му е била единствената снаха и аз снаха не мога да бъда. Принципно говоря, не че имат значение обръщения.

# 18
Той за тяхна снаха няма как да те признае. Ако ти се чувстваш никоя, значи си никоя. Ако не държиш на брака и децата, коригирай си очакванията, не че ако имаш и двете, автоматично изместваш бившата.
Сложно е с родителите, и съкровено, не са длъжни да приемат всеки нов избор.

# 19
Според мен мъжът ясно е заявил, че не иска втори брак. Ако човека е стойностен и теб те устройва тази ситуация продъшжаваш връзката.

# 20
Ама на колко е години тоя човек, че им вика "бабо" и "дядо"? На родителите ти харесва ли им да ги нарича така?
Харесва им защото това е уважение ,както едно време . Аз също бих искала така ,но той ми завърза езика ,като рече ,че бившата си остава единствена снаха  , само снаха  може да каже майко и татко на свекър и свекърва по-старите обичаи.

Разбери първо дали си за нещата от миналото или живееш днес. Смесицата между двете всява объркване.

Бабо/дядо - майко/татко е бетон обръщения от отминали времена. Казваш, че ти харесва, странно .. За мен са  обиждащи, майка ти е една - тази, която те е родила и отгледала (майка е и жената, която е осиновила). Защо едната е "баба" , а другата "майка"? После ще пишеш нова тема за уважението..

Когато е нарекъл родителите ти с тези обръщения, не е направил добре, според мен. Първо е трябвало с теб да говори относно връзката ви - като партньори ли ще живеете, ще се жените ли или ще живеете като партньори, за да видите дали искате и двамата брак.. Много са вариантите. След като това сте изяснили, решавате въпроса за обръщенията. Това е важно. Не е възпитано да се изпльоскаш директно към хората с обръщения "бабо" и "дядо", а после да казваш, че снахата, единствената, е другата.

Според мен този мъж няма намерение  да има дете с теб, затова другата е "снахата". Изясни това веднага, да не се окаже, че живеете в различни филми.

Ама и ти.. Да си сложиш ник Снахата2.. Промени го веднага на "Човек с главно Ч" - това си ти, така живей и искай каквото смяташ, че ти харесва. Ако стане, добре, а ако има неясноти, може да са подводни камъни. Без да ги изясниш, в Титаник може да се озовеш.
Желая ти успех!

# 21
Мюсюлманин ли е?
Не бих наричала никой майко/татко или баба/дядо, а по имена. Тези роднински обръщения от памтивека леко ме озадачават.
  Българин е , не е старомоден просто така е възпитан .Странно ми е не съм снаха не предлага брак ,а на нашите казва ,на леля ми лельо както едно време зет към роднините на жена си ,а за явява ,че дефакто аз не съм такава .

# 22
Ама на колко е години тоя човек, че им вика "бабо" и "дядо"? На родителите ти харесва ли им да ги нарича така?
Харесва им защото това е уважение ,както едно време . Аз също бих искала така ,но той ми завърза езика ,като рече ,че бившата си остава единствена снаха  , само снаха  може да каже майко и татко на свекър и свекърва по-старите обичаи.

Той не те е питал, как да нарича твоите родители. Решил е да им вика бабо и дядо.
Тогава ти защо си го питала как да наричаш неговите. Отиваш, казваш майко и татко, ръка целуваш, ако така го чувстваш, защо ти е неговото позволение?

# 23
Мюсюлманин ли е?
Не бих наричала никой майко/татко или баба/дядо, а по имена. Тези роднински обръщения от памтивека леко ме озадачават.
  Българин е , не е старомоден просто така е възпитан .Странно ми е не съм снаха не предлага брак ,а на нашите казва ,на леля ми лельо както едно време зет към роднините на жена си ,а за явява ,че дефакто аз не съм такава .

Това се нарича психологична манипулация.
Такива мъже пускат подобни обръщения, за да те залъжат.
Или пък, че някой ден трябва да се ожените и жените качваме като шарани на тази илюзия. Само дето той няма сериозни намерения. И като няма брак лесно и без усложнения, ще се изхлузи като пръдня в гащи.
Няма лошо, ако няма да раждаш от него. Но поне го провери обстойно дали става за пъстрок. Или и с това не може да се ангажира?

# 24
Снаха 2, дали правилно разбрах, че и така наречената "единствена снаха" също не е имала брак с него? Ако това е така, то и тя не е никаква снаха, само така са я възприемали. И след като за нея не се е оженил, значи и за теб няма.
Той има това едно дете от първата "снаха", а ти нямаш твои деца и не планирате, така ли?
Ако си готова да приемеш такава конфигурация и ако те влече да им казваш майко и татко, пък казвай им! Кажи му на този мъж, че така го чувстваш и толкоз. Както той е решил да казва бабо и дядо на твоите родители (което е прието в някои крайща на България), без ти да го караш, така и ти си им казвай, както намериш за добре!
Не стана ясно с какво те е засегнал този мъж един път, когато се е прибрал уморен, но изглежда това е било изключение, а иначе си се разбирате с него.

# 25
Ама това, че ги нарича баба и дядо не означава, че се заявява като зет, кашата е пълна, и то само в главата на снахата под номер 2.

# 26
Харесва им защото това е уважение ,както едно време . Аз също бих искала така ,но той ми завърза езика ,като рече ,че бившата си остава единствена снаха  , само снаха  може да каже майко и татко на свекър и свекърва по-старите обичаи.

Той не те е питал, как да нарича твоите родители. Решил е да им вика бабо и дядо.
Тогава ти защо си го питала как да наричаш неговите. Отиваш, казваш майко и татко, ръка целуваш, ако така го чувстваш, защо ти е неговото позволение?
Той им каза така след, като на мен ми каза ,че бившата ще си остане единствена и завинаги ,как да кажа майко и татко ,колкото и да искам ,страхотни са родителите му с голямо желание и уважение бих има казала така ,но след неговото изказване как ? Sad

# 27
Твое е решението как да им казваш, не негово.

# 28
  • София
Никак.
Казваш им по име и толкова. А себе си не наричаш Снаха еди-кой си номер. И воала!

# 29
На колко години е детето ти от първия брак? То как приема съжителството ти с новия ти партньор?
На колко години е неговото дете? Разбират ли се с твоето? Ще живее ли детето за дълги периоди със вас? Примерно летни ваканции?
Партньора ти приоритизира ли родното си дете пред твоето? Или се държи еднакво с тях?
Как делите финансите и грижите за децата без брак?

Общи условия

Активация на акаунт