Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 89

• 27 096
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
Мъхъм, тези лавички, трябва да махнеш бурканчета, чинии, да изчистиш и да се върнат. Колкото и хубав да е абсорбатора, толкова близо до печката, ще има и доза мазнина във въздуха... Мда.. Иначе  една дъска и 2-5-10едри предмета едно, 10аранжирани дъски, чинии, бурканчета, вазички и подобни и наистина става неприятно за поддръжка, освен ако не обичаш от сърце да чистиш, разбира се. Аз не обичам.
оф, ама нали  рекох, че нямам лавички Laughing
просто , без лавички , снимки няма
ето, намерих друга- ама няма натурии по плотовете Laughing, и има горни шкафове, макар и малко, а аз такива нямам
Скрит текст:
щом и на това казвате, трудно за чистене- аз наистина се чувствам като работна невеста вече  Satisfied

# 691
Втората снимка е нещо съвсем различно.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 10:37 от ДХ3

# 692
Открити съдове и аз нямам, ако и да ми изглеждат добре и уютно на снимка (но са си само за определени стилове, както се вижда и от снимките), че ако са близо и до готварските уреди, неизбежно ще се замърсяват и те, и полиците, а с излишно време за чистене на неща, които биха се запазили, ако са прибрани, нямам. 
Имам и горни шкафове, ама не ги искам, най-много до втори ред (предната му част само) мога да ги ползвам самостоятелно - инак ми трябва стълба или помощник. Ако успея да направя кухня без горни шкафове в селската къща (ще се наложи обаче да я разширявам, демек - достроявам, от което ми се изправя косата), ще се похваля, ама дали ще е в този живот или в друг - не се знае.

# 693
  • София
Mamagemelar - коментирах първата порция снимки, там лавички има😁
Аз мн си обичам горните шкафове, да имам си дървена стълбичка 😂

# 694
  • Street of Dreams
Имам една приятелка, която няма кухненски уред, който тя да няма. Направо е абсурдно-забавно, за всяко нещо й трябва някаква машина. Наскоро даже се шегувахме, че ако има машина, която да й бели портокалите - и такава ще си вземе. Проверихме в Амазон и се оказа, че и такава се предлага. Сигурно вече я е купила.

# 695
Аз бях така на младини😅, затова имам някои доста ненужни неща.😝
Не знаех за уреда за портокали.

# 696
  • Street of Dreams
Аз бях така на младини😅, затова имам някои доста ненужни неща.😝
Не знаех за уреда за портокали.

Само като си представя, че трябва да го извадя, почистя и прибера, ми призлява. За мястото, което заема, да не говоря...

# 697
Тъй, Ондин, и аз не бих купила, ама пък такива хубави лентички прави за озахаряване и декориране на торти, сладкиши и коктейли...Simple Smile

# 698
  • София
Всъщност ако правиш количествено фреш сигурно е мн удобно и готино, мразя фреш от портокали с кори, горчи...

# 699
  • Street of Dreams
Всъщност ако правиш количествено фреш сигурно е мн удобно и готино, мразя фреш от портокали с кори, горчи...
Ама тя си има машина за фреш от портокали! Реже ги на две, изстисква ги и корите падат в една кофа. Тази е ако ще ги ядеш Grinning

# 700
Извън темата е, ама с тези модни фрешове от цитруси така се прецакват емайл на зъби и особено стомах, че...
Има разлика в усвояването, когато ядеш един плод (ще рече човек, че съставът е същият и не би трябвало да има, но има) и когато пиеш сока от него. Та и за фреш не бих взела чак специален уред за белене на портокал.
П.П. При това моят уред за същата цел (ММ) прави не по-лоши спирали, не иска допълнително място за съхранение и сам си мие ръцете после Simple Smile

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 18:50 от Кубратова

# 701
Фреш от портокал не се ли прави на цитрус преса? Няма нито кори, нито ципи.
Аз не беля портокалите, а ги режа наполовина, после на шайби и ги ям като разтварям кората.
С тоя метод изяждам 3бр за 2 мин 😆

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 22:20 от Чи лу

# 702
А моят любим танц е лезгинка:
Скрит текст:
OMG и на мен! 🤣 Мисля, че съм изгледала всички лезгинки в ютюб. Особено мъжката лезгинка ми е любима, много ми е забавна и енергична. Даже синът ми ме знае вече, че си оправям настроението с някакви, които правят салто мортале по сватби. 🤣
Ох, и моят любим е този, даже имам шашка от баща ми. Шашката е вид хладно оръжие – сабя с дълго леко извито острие, по-късо от 1 метър. Simple Smile Даже съм си мислила, ако случайно някъде има курсове да се запиша да го уча този ми ти танц! У дома няма да рискувам, но на двора бих!
На мен най-ми харесва това видео заради жените.
Скрит текст:

Не обичам да имам нищо по плотовете в кухнята, а уреди не обичам да ползвам и да имам, само като си помисля, че трябва да ги мия и се отказвам.

# 703
Имам шкаф за уреди и ги държа там, даже гъбите са ми в шкаф и верото. На плота имам от едрата страна плодове, а от другата кафемашина, кана за вода, кутия за хляб и една поставка с дъски за рязане. Туй то. Една съседка идва да ми полива цветята (възрастна дама) и се шегува, че не  виждала друга кухня, на която толкова да нямало натрупани неща по плота, тя нямало да може да живее така 😂

# 704
Моя съседка си направи преди известно време кухня икейска с големи полици на които е наредила чинии, ,тиган, тенджери и т.н. Предполагам, че е удобно да са така ако е кухня на ресторант- вдигаш ръка и взимаш нужното. Тя мн си ги харесва, но за моето око и възприятия създава твърде много визуален шум.
Като се заговорихме за висящите черпаци, решетъчни лъжици и т.н се сещам за кухнята на нашите, правена 2006г. по поръчка. С почти никакъв работен плот- около 50см, 4ка котлони и едни такива висящи прибори, а да и мивката беше от тези дето има метална част отстрани и направо ти окупира плота...

Общи условия

Активация на акаунт