Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Декемврийска вещерска и спортна

• 69 860
  • 2 206
  •   1
Отговори
# 2 160
  • София
Азалче, трябва да отвориш една сладкарничка като поотраснат децата. Много ти се отдава!

Аз си докарах чуденка. Изрових из архивите една рецепта за погача, по която бях месила преди години. Тогава се беше получило добре. Обаче не помня маслото дали се слага в тестото , или само се маже с него. Писали са масло в нужни продукти, но не пише колко точно. После са писали, че от всички продукти се меси тесто и се маже с мазнина. Но за маслото не пише нито колко е като количество, нито дали се слага в тестото или то е мазнината за мазане. А не помня къде го бях слагала. И като пишман пекарка си стоя в офиса и умувам. Рецептата е вкъщи и не мога да ви я снимам, че да дадете акъл. Но мога поне да помрънкам.

# 2 161
Ами не бих слагала масло в тестото, щом ще мажеш с него. Особено ако е пита на пластове, ако се маже и сгъва или разточва, увива... те поемат доста масло за мазането. Малко олио в тестото го прави по-еластично, но маслото натежава и обикновено резултата е тежък, глетав вкус.

Довършвам последни служебни спешности и аз. Дано няма някой гръм в системата тази нощ и да си отспим с екипа спокойно следпразнично.

Желая на всички ви весело посрещане на Новата Година и здраве, много здраве!
Simple Smile

Последна редакция: вт, 31 дек 2024, 14:48 от Mößbauer-Effekt

# 2 162
  • София
Благодаря, Мьос! Май наистина е само за мазане маслото. Намерих рецептата в интернет. https://recepti.gotvach.bg/r-164225-%D0%9C%D0%B5%D0%BA%D0%B0_%D0 … D0%B5%D0%BC%D0%B5

# 2 163
  • София
Мьос, прекрасни сте! Heart

Азалия, това ти ли го сътвори? Прекрасна торта!

Ре, ще дойда да ти пазя стрях, докато я ядете тортата, пардон, докато я правиш.

След малко палим джапанките с мъжото, оставяме дете и гадже да се приготвят за довечера, че пристига и другата част от тайфата. Междувременно ми писаха две нейни приятелки дали е тука, ще минат и те да я изненадат. Да съм пазела тайна. Ще пазя, къде ще ходя.

Аз сготвих. Т.е. сушито дойде. Три големи сета. Пожелавам си все така лежерно да го давам, че аман от натягане.

На вас пожелавам преди всичко здраве, много здраве, крепко здраве!
Спокойствие, да изковете вътрешния си свят  в мир със себе си!
Любов - към любимите хора, към живота и най-вече към себе си!
Успехи, но такива, които да провокират още мечти за гонене!
Непримиримост към несправедливостта и мъдрост, за да можете да я приемете!

Останете си все така истински, не си и помисляйте да дезертирате от темичката ни!

Забравих да кажа на Търтинята, че е вещица с това нейно тяло. И че чантата чудесно се връзва с вайба.

Последна редакция: вт, 31 дек 2024, 14:34 от бъръльо-бъръльо

# 2 164
13, екстра сиии! 😻
И Мьос също! Чудни!
Честито на Добри и мъХ!
Ойй изморявам се само като ви чета приготовленията. Аз последните години хич не го тача този ден. Ще сме сами вкъщи, отказах покана за парти с още 3 семейства. Нямам настроение за такива сбирки. Нямам и апетит за плюскане, сарми, меса.. мнье. Взехме пържоли де, мъжо ще пече. Салати ядем целогодишно, особено млечна, дребната живее на нея. 😆 Таа и туй не ме блазни. Виж, някоя баклавичка си е друго, ама няма кой да се разправя. Вече сме с един лучник за днес. След малко ще правя бутер тесто на сладки, сълзица.
Влезнах да ви пожелая весело посрещане на новата "илядо деветстотин..." така де, 2025! Пожелавам за всички здраве и късмет! Че то и прасето на комшията бе здраво, ама.. нямаше късмет. 🤪🤣😁 🍀🥳🎄

# 2 165
Ха,привет!
Честито на имащите повод за празнуване,а болните да оздравяват!
Уви,и ние сме в кюпа Confused Малкото от нощес с температура.
От кога му се каня на този ден,планирах си го лежерен и с много вино,но ще премине в грижи и мисли.Нищо,да минава пък за другото има време.

Мьос,страхотна снимка Heart Eyes

Весело посрещане на Новата година, група!
Да сте здрави вие и семействата ви,с по - малко грижи,повече усмивки да има Heart

# 2 166
Лайла, бързо да се оправя малчо! Има ли му нещо друго, освен темперарурата? Дано успееш да се отпуснеш и да прекараш вечерта така, както си си я представяла!
Мьос, чудесни сте, мисля да крада идеята а картичка 🥰🥰
Малее, току що се сетих, че нямаме хляб за довечера, че погачата беше ангажимент на дружката, а последните филии направих на сандвичи сутринта и сега се чудя дали да се хвърля на една погача или да пратя ММ за един хляб до магазина.. май ще легна с бебока и ще прекратя чуденката.
Ре, не е трудна Гараша, даже бих ви я направила, но частта с транспортирането не знам как ще се получи. Иначе мога да дам изпитана рецепта, ако желаеш 😋

# 2 167
  • София
Давай Азалия, частта с печенето ме притеснява най-вече. Имам само една форма.

# 2 168
Изтървах Мьос,но съм сигурна,че са готино фемили.
  Тамън изпекох сладкиша,въведох ред в кухнята,пералня,миялна,Генчето чисти и ми стана много студено.И познайте!38.
   Само да не съм прехвърлила нещо на Кати,че да може да ходи на градинка
    Син,дъщеря и зет работят,мъх и той.Аз полегнах,че изведнъж ми спря тока.
    Кой ме пита за парното-викнахме неволята.Мъх разбира,но предпочита майстор да пипне.Обсче тия,дето обеща му е продал несъответстващ мотор и го е блокирал.Пуст пустиняк! За едни 160 лв. Синът вчера ходи купи друг мотор и с мъх го направиха.ПуПу! А този мотор,дето е в повече,ще става на чеверме.Ми не е зле,кво?!

# 2 169
  • София
Ама как така не съм видяла снимката на Мьос! А писах веднага след нейния пост, който прочетох преди да пиша. Да си пожелаем да няма много форумни бъгове през Новата година! Simple Smile

Лейла, милият дребосъчко! И на теб съчувствам! Да минава бързо и леко!

# 2 170
Оф,Лейла,и вие ли?
  Да минава по-лесно тая гад!

# 2 171
  • София
А спим. Некои се занимаваме с добичето от 6 сутринта.

Кое добиче, Сирос? Ма, вие разфасовахте половин България. Simple Smile

Моите майчини баба и дядо са бг преселници от Северна Добруджа, даже си чаткаха на румънещи, като имаше тайни работи за обсъждане (светла им памет!)

Злате, верно? Направо роднини ще излезем с теб. Laughing

Ренко, много ли е тръгнало виното? Ако е в началото може и на ракия да се превари. Иначе, имам приятелка технолог, ще я питам след празниците за оцетни насоки.

Тьорти, супер си с чантето, ама златного герданче го скрий, че не ходи на среброто в тоалета.

# 2 172
Бър, много ми хареса твоето пожеление и ме разчувства Heart
Мьос, прекрасни сте всички. Много топло и уютно ми стана от описанието на вашата празнична идилия. Все така да се събирате дълги години!
ДобрЕ, да сте си опора и да се обичате още минимум два пъти по толкова!
Азалия, майсторица си ти.
Болните да спират да се множат и да се оправят.

Ние пътуваме към чукара. Успокоиха ме, че има генератор, така че няма опасност да останем на тъмно и студено. Крепя една бака руска салата, без нея абсурд да дойде Новата година, няма начин просто. Баницата е отзад, бутилките с пиЙенето и те там някъде. Като слушам, има яденето поне до Йордановден. Остава да сглобим една-две свежи салати и да подредим масата - подозирам, че домакинът не е ставал от нея от Коледа Simple Smile Мъжовете са натоварени с отговорността да режат мезетата и да пекат мръвките.

От сега да ви пожелая весело посрещане на Новата година (в случай, че ме напият или няма обхват Simple Smile). Пожелавам си здраве и спокойствие. Другото някак ще го нагласим, само да сме здрави.

# 2 173
Много,Артемис 🤨.На нищо,освен оцет няма да стане.Подсети ме,че на 6 ще съм на работа с жената-технолог.Ще я разпитам,как да действам.Ако се бях сетила по-рано да я питам,щяхме да го спасим...
Вярвате ли ми,че никога не съм опитвала руска салата 🫢🤫.Мразя от дъното на душата си майонеза.Съответно никога не съм и правила 🤭
Една жена в квартала прави уникална баклава!Роднина си е поръчала една тава,но им е много,и даде и на нас 🤤.С по-малко сироп става много хрупкава,но не суха.Абе,баш си турска.Хапките са малко по-малко от бонбон 😋.На едно събиране,ние от сервиза,така изравнявахме тавата,че направо я изпразнихме 😂

# 2 174
  • София
Ой, Добриня, как те пропуснах. Честито, златен юбилей да отпразнувате после.

Тази година за първи път не съм подготвена за посрещане на гости, съответно не съм готвила. Минах през 2 магазина и взех последна тарелка котлети и вратни пържоли. Берьозка ми направи руската салата. Simple Smile

Да ви кажа, ден като всички други. Няма на какво да му се радвам, че остарявам с още една година.

Общи условия

Активация на акаунт