👉Лоялната програма - да спечелим и да споделим👈

• 22 204
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
Прочетох общите условия, след като написах мнението и се коригирам. ОУ са стандартни, винаги така се процедира, не е нещо ново, това е задължение по ЗДДФЛ. Няма хонорар и никъде не се споменава.

# 301
Аз прочетох старата тема и там са писали че след старта получените точки са вид възнаграждение за активността ни тук. Възнаграждение..... на стр.3 или 4 от старата тема е.

# 302
  • София
Аз съм изключително недоволна от ЕМАГ, миналата година имах две поръчки от тях- оплескаха всичко, което можеше да се оплеска. Никога не бих ги използвала повече с или без ваучер. Не съм доволна от този партньор на БГМАММА.

# 303
Убихте всичко детско в мен с тия хонорари... честно ли някъде са написали така? Тепърва ще ровя и гледам какво и що през уикенда.
Нещо явно са имали  идеята да стартират това нещо с новата година, но не са си дали сметка колко време и работа им трябва да го премислят и оформят подобаващо. Иначе намеренията са много добри, то вече кой ли не зарибява аудитория с награди.

Между другото, снощи тръгнах да обръщам точки във ваучер, в крайна сметка доплатих едни неща с тях и ми се получи много добре че покри и доставката в Емаг. Натискам аз да купя ваучера и ми извежда съобщение че операцията пропаднала. А точките взети иначе. Поглеждам портфейла, там ми дава че са похарчени но без да пише нищо повече, само минус и числото.
Та, писах на бота им, който предположи че може би все пак съм купила ваучар и да си видя при кодовете. Ами, прав беше.
Това го пиша понеже сигурно не съм само аз на която се е случило, да си го имате предвид, особено ако моментът не предполага чакане някой да ви отговори на мейл или от сорта.

# 304
Уж да мотивират хората да са активни, а сякаш ще се постигне обратен ефект с тези декларации.  Ще кажеш, че милиони се харчат.

# 305
Е не, то ако има награда си е нормално това нещо, такива са законите. Не е въпросът дали са милиони, нито е приумица на БГ Мама. Просто имаше омотване отначало какво и как, почнаха се спекулации и отиде коня у ряката.
Иначе ти и от другаде да спечелиш нещо, правилата за деклариране не са по-различни. Печелиш примерно награда от коледния календар на Кауфланд или от сорта, каквото ще да е там.
Да не говорим че декларациите и това чутовно попълване всъщност не се попълват и на ръка, той този който дава наградата има задължението да декларира и да внесе данъка. Т.е. на теб това ти е вече вписано и само трябва да включиш и въпросното приложение. Имаше там че се гледаше дали са до или над 100лв или май и това вече не е така, не съм проверявала скоро. Но не е нещо толкова страшно или пък много занимавка, колкото го мислят повечето хора.
Просто трябваше още от началото да се застане с ясна позиция че да се пресекат измислиците. А на тях явно не им беше стигнало времето да ги доизчистят тия неща.

# 306
Честно казано аз нищо не разбрах(( Тъпа ли  съм не знам, но...
За пръв път нещо печеля  и ми дават някакви бонуси.
Това с ваучерите последно  какво трябва да правя - да ходя декларации  ли да попълвам, че то  трябва и от работата май да взема заплата каква ми  е или ...никога такова нещо не съм правила. Сега за 60 лв трябва да ходя до данъчното, какво да правя((
Отделно спечелих за пръв път в живота ми от играта  Нова кожа продукти по избор за 150лв.  Еми толкова се радвах, веднаха ги наместих, бързо пристигнаха , ама...тях също ли трябва да декларирам. Ми то счетоводител трябва да наемам, аз това не го мога(( Офф, направо ме попарихте(( Ако не подам какво ще стане?

# 307
Това е за новите точки, спокойно.Нищо не декларирай.

# 308
Благодаря. А за подаръка от Нова кожа...това как се води.
Ако трябва да се занимавам да  пускам декларации за  доход и вадя извлечение от счетоводител в работата ми  за доходи годишни или не знам какво си ...направо ще се гръмна.  То и ще ме овикат и изобщо..ми не се занимавам с такива работи.

# 309
Не мисля, това си е подарък от фирмата.Колко пъти съм имала такива и аз.

# 310
Благодаря , успокоих се. Хич не ми се занимава да ходя, подавам,  изобщо... Някои хора  така работят  и са свикнали да си декларират дохода, но други си им ги отчисляват служебно  и изобщо...не  подавам такива неща аз. Пълна каша ми е и да ходя за нещо такова и се редя, подавам, отделно чудя къде и какво да пиша...абсурд.
Ако има такова изискване , моля ви, пишете да знаем. По принцип съм плашлив и изпълнителен човек и ...това ще го мисля да не ме  почнат да ме упрекват в укриване на нещо си.

# 311
Благодаря. А за подаръка от Нова кожа...това как се води.
Ако трябва да се занимавам да  пускам декларации за  доход и вадя извлечение от счетоводител в работата ми  за доходи годишни или не знам какво си ...направо ще се гръмна.  То и ще ме овикат и изобщо..ми не се занимавам с такива работи.

Ако не са ви искали ЕГН, те няма да го декларират като парична награда (то и без това си е предметна) и вие няма да имате нищо за деклариране.

# 312
  • Сливен
Ма ко-тя нашата Данъчна декларация за облекчение, още преди Новата Година е подадена и парите отдавна преведени. Иначе за другото, ще казвам "не знам , не знам" и ще те питам пак 😁

# 313
Нищо не се декларира от вас. Търговецът подава нужната информация, вместо фл.

# 314
Нищо не се декларира от вас. Търговецът подава нужната информация, вместо фл.

Какво имаш предвид с тво вместо ФЛ.

Да разбирам ли, че имам точки Х, купувам продукт У, нямам никакви ангажименти с деклариране на тази незнам как да нарека "награда", няма никой да ме потърси, че не съм декларирала тази награда, а търговеца предполагам декларирайки си има и своите финансови ангажименти.

Общи условия

Активация на акаунт