👉Лоялната програма - да спечелим и да споделим👈

• 22 195
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Ми нали и аз тва казвам - жребий няма, има победители в писането на постове.

ЗДДФЛ
Чл. 38. ...
(14) (Нова - ДВ, бр. 98 от 2018 г., в сила от 01.01.2019 г.) С окончателен данък се облага брутната сума на придобитите облагаеми парични и предметни награди от игри, от състезания и конкурси, които не са предоставени от работодател или възложител.

П.П. Според мен не би трябвало да се подава ГДД от нас, ако съм права за вида на изплатените суми - данъкът за награди от състезателни игри (тип "Стани богат" и от сорта, например) е окончателен. В крайна сметка, както казах, слабо ме вълнува засега, не е моя работа.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 16:28 от Магдена

# 346
Ми нали и аз тва казвам - жребий няма, има победители в писането на постове.

ЗДДФЛ
Чл. 38. ...
(14) (Нова - ДВ, бр. 98 от 2018 г., в сила от 01.01.2019 г.) С окончателен данък се облага брутната сума на придобитите облагаеми парични и предметни награди от игри, от състезания и конкурси, които не са предоставени от работодател или възложител.

П.П. Според мен не би трябвало да се подава ГДД от нас, ако съм права за вида на изплатените суми - данъкът за награди от състезателни игри (тип "Стани богат" и от сорта, например) е окончателен. В крайна сметка, както казах, слабо ме вълнува засега, не е моя работа.

Аз пък лично смятам, че е моя работа, като потребител във форум и/или участник в игра, изискването на ЕГН и други лични данни, издаването на служебни бележки и подаването на информация в НАП за доходи, които НЕ съм получила, като облагаеми, плащането на данъци от мое име и въобще - бъркането в данъчната МИ история. Което от своя страна ме задължава да подам ГДД и съответно, ако не подам такава, съм в нарушение на данъчното законодателство.
Странни приоритети имаш.

Да не говорим, че наградата от тази игра изобщо не е парична, защото това, което получаваме, е код за отстъпка в партньорска мрежа, под формата на ваучер. Все едно да имаш задължение да подаваш ГДД и да внасят данъци от твое име, затова чета използваш Cardbox, картите на бензиностанциите, или онези карти за отстъпки в магазини на определен мол. Безумно е и да - аз не искам да имам такава данъчна история. Не вярвам и повечето потребители да искат и да разсъждават - това не е моя работа

П.П. Членът, който си цитирала не е относим към казуса и не го тълкуваш правилно.

# 347
Много ви моля, да ползваме темата по предназначение.

# 348
И аз не знам коя е другата тема, която следите, затова мнението на КРР ми беше супер полезно Simple Smile

# 349
  • Телиш/Плевен
И аз не знам коя е другата тема, която следите, затова мнението на КРР ми беше супер полезно Simple Smile
Тази тема

# 350
И на мен, пак я попълних , по-подробно този път.
Къде се появява пак тази анкета?🤔

# 351
Ако имаш ад блокер може би няма да я видиш.

# 352
  • София
Вчера осребрих точки за 20 лв. отстъпка в е-маг. Поръчах 5-6 неща, основното е тиган Тефал, едни слушалки за мен, пакет кафе и др., имах още 1 ваучер за извинение от тях. В последния момент се отказах от малък сешоар Ровента за сина си, защото го намерих на същата цена в Технополис, а чувам, че е-маг са много зле при евентуална рекламация.

# 353
Заменяли са ми малък уред от емаг. Като го взе куриер от вкъщи и ми пратиха нов след 10ина дни. Нямаше проблеми.

# 354
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Имам 2125 точки. Ако си взема ваучер за 20 лв, как мога да оползотворя останалите точки?

# 355
Никак. Чакате да Ви добавят нови точки от новите предизвикателства или ги дарявате на кауза или потребител.

# 356
На доста потребители са така, не е кръгло числото. Ще си стоят така докато не станат повече евентуално. Ако някога. Освен ако не направят опцията за дарения да не е на кръгли суми само, там не ги знам какво са намислили.

# 357
Те и да станат повече, като не са кръгла сума, а ваучерите да, все ще
виси някаква част.

# 358
Е, те като се прехвърлят към Инсентив, не се губят. Ще се изхарчат като се съберат повече точки. В случая това са 1.25 лв

# 359
Не се губят уж, но и не могат да се използват (докато не се натрупат още точки до кръгло число).

Общи условия

Активация на акаунт