Смешки от форума - 43

• 63 511
  • 505
  •   1
Отговори
# 495
От темата "какво да правим с парите на децата, събрани от рожден ден":

Цитат
Съхраняването на пари за децата не е просто да ги държиш на сигурно, а да ги подготвиш за бъдещето им. Някои хора казват, че е добре тези пари да не просто „стоят“, а леко да „работят“ - примерно в спокоен инвестиционен инструмент или детска спестовна сметка. Важно е и децата да знаят, че тези средства не са просто подарък, а отговорност

И отговора:

Цитат
Честито, Гошко, стана пълнолетен! Стринка ти Пена за третия ти рожден ден ти подари един спокоен инвестиционен инструмент, ама ще ти го дадем след десетина годинки, като видим, че си вече отговорен Rolling Eyes

SmileySmileySmiley

# 496
5000 лева се харчат, не се инвестират. Цялата тема е за тук.

# 497
  • Обран бостан ;)
Абсолютно. Бисер до бисера.

И повечето пишещи, като гледам са специалисти - инвеститори, ум да ти зайде.

Това май бие фразата за 100-те бона:

Цитат
Моите две деца, когато бяха на 3 и на няколко месеца, имаха събрана обща сума от 23 000 лв., като подаръци от роднините. Какво трябваше да ги направя? Да купим още пет велосипеда, лаптопи, бебешки колички, няколко повивалника, какво? Взехме втори апартамент, обзаведохме стаите им и ежедневните нужди и допълнителни занимания, почивки и екскурзии в този момент са наша грижа. Цитираната сума и нейното увеличение през годините я третирам като техни пари и няма да ги харча за неща, които ние, като родители, трябва да посрещнем.

Или я потвърждава - не знам. Wink

# 498
Ехеее, дай Боже всекиму с такива суми апартаменти да купува и да ги обзавежда. То са нужди, то са занимания. Свят ми се зави. Това са някакви финансови гурута. Joy

# 499
Ето го целият цитат, не само част:

Цитат
Ето, сега ще дам конкретен пример. Моите две деца, когато бяха на 3 и на няколко месеца, имаха събрана обща сума от 23 000 лв., като подаръци от роднините. Какво трябваше да ги направя? Да купим още пет велосипеда, лаптопи, бебешки колички, няколко повивалника, какво? Взехме втори апартамент, обзаведохме стаите им и ежедневните нужди и допълнителни занимания, почивки и екскурзии в този момент са наша грижа. Цитираната сума и нейното увеличение през годините я третирам като техни пари и няма да ги харча за неща, които ние, като родители, трябва да посрещнем.

Може да не е написано съвсем еднозначно, но за всеки, четящ с разбиране, става ясно какво иска да каже авторът - а именно, че от страна на родителите си децата имат всичко - апартаменти, стаи, почивки и прочее и техните (на децата) 23 000 лева не са били нужни за да им покриват каквито и да е потребности и затова са им ги заделили да са си техни.  Честно, не разбирам тези подигравки.  И моето хлапе някога завърши гимназия с прилична банкова сметка, натрупана от подаръци и изкарани от нея пари. А нуждите и сме си ги покривали ние.

# 500
Смеете се вие, но преди повече от 10 години в друг форум потребител убеждаваше жените, че всеки мъж плаче след секс. Може жената да е нацелила него.

Тва е стара римска сентенция, ето я транскрибирана Simple Smile
Пост коитум анима тристис  - След акта душата е тъжна...
Wink
Древните мъдрости са си древни мъдрости.

А по основната тема за 100-те хиляди - има страхотен стар френски филм. Казва се - В днешно време 100 бона нищо не са...
Препоръчвам.
https://www.imdb.com/fr/title/tt0084526/?ref_=nm_flmg_job_1_cdt_t_99

# 501
Добро образование е много сериозно перо в семейния бюджет и то при “големите” деца.
Детските фондове и принципа, на който функционират не са измислени случайно.
Предпочитам да се подари една книга и остатъка - пари, отколкото да събирам пластмаси, с които се играе най-много два дни.

# 502
Цитат
Вече по-рядко  следя темата, защото в работата ни блокираха бг мама

нЕма да си хабим личното време, я SmileySmileySmiley

# 503
  • Телиш/Плевен
Цитат
Момичета,днес си купих пуканки с карамел и шоколад. Изядох аз половината пакет и виждам на едната пуканка нещо черно нетипично. Започвам да правя един обстоен поглед и не мога да преценя какво е ,мисля си да не е ...... на мишка 😃 Има ли някоя по-компетентна от мен по въпроса,дали може да предам някоя зараза на мен или бебчето? Все пак е била в пекета с другите.

# 504
Наблюдавайте бебето, ако започне да цвърчи, вместо да плаче, право в токсикологията.

# 505
Цитат
Вече по-рядко  следя темата, защото в работата ни блокираха бг мама

нЕма да си хабим личното време, я SmileySmileySmiley
С малки деца личното време е само на работа, та права е жената Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт