Хляб...

• 8 031
  • 174
  •   1
Отговори
# 135
Чела съм, че и бременността е причина за омазнен черен дроб.

# 136
А аз се натъжих за всичките гъски и патици, които французите насилствено угояват, за да ядат после любимото си foie gras Cry

Хората сме толкова жестоки понякога.

# 137
Ако човек няма някакви сериозни здравословни проблеми, нещата реално са сравнително прости - храниш се без да преяждаш, порциите си следиш да не са огромни, самата храна максимално разнообразна, ежедневно движение и няма да те бутне нито някоя пица, нито паста, нито тестена закуска.

Аз не съм скини фет, защото у нас спорта е хоби и сме много подвижни (изключвам сега периода на бременността, когато си правя само домашни тренировки и не мога да спортувам активно), ама и като цяло ядем без много фиксиране в яденето. Порциите ни са съвсем нормални и избягваме джънк. Ядем си всичко - и салати с месо, и манджи, и картофи, паста, ориз, хляб малко ядем попринцип (защото не обичаме много), аз си хапвам и по нещо сладко. 162 см съм висока и теглото ми е варирало винаги в зависимост от това на какво наблягаме в конкретния период - ако го удряме на повече бягане и планински спортове съм 47-48 кг. Ако съм позарязала бягането и наблягам повече на силово трениране - 50-52 кг. По-добре изглеждам на 50-52 кг.

Здравословното рядко е в крайностите. Нищо не пречи един ден да се яде свинско със зеле, на следващия ориз с гъби, и на по-следващия лещена яхния пък после паста с някакъв сос и тн. Аз лично мразя сложни диети и режими, в които се отказваш от конкретна хранителна група. Нямаме конкретни проблеми нито с месо, нито с въглехидрати. Затова ядем и от двете, и редуваме. Цялата ми фамилия е така и няма нито един дебел.

# 138
  • Банско
Отдавна съм спряла хляба и всякакви други с глутен.Два месеца след това свалих 10 кг. Потърси алтернативни хлебчета без глутен. Но ако спреш хляба, трябва да се спрат и всички други тестени, защото иначе пак се тъпчеш с тесто. Направо спираш баници,кроасани, бисквити, кифли, кексове....Ще видиш, че скоро след това ще се почувстваш уникално и ще почнеш да сваляш килограми.

# 139
Едно твърдение,което ми е абсурдно. Да се каже,че от хляба се пълнее. Сланина,пържоли, кебапчета,кюфтета. ... не влияят на килограмите
2 кебапчета и половин хляб...

# 140
Да. 1 кебапче с половин филийка хляб. 2 пак с половинка или по-малко, четвърт филийка. Аз месо много не обичам. 3 кебапчета вече са ми много. В тази връзка ми е интересно ако не ям хляб, пица, паста, баница, палачинки, но повече от 2 кюфтета или 1 пържолка, 1 пилешко бутче, ми е много,  какво да ям, за да се нахраня?

# 141
Че то половината кебапче обикновено е хляб, особено ако не е приготвено вкъщи, тогава пропорцията е по-малка, но пак си има лебче.
Ако 1 пилешко бутче ти е много, значи не си гладна.
Яж си хляба, няма проблеми докато изведнъж започне да има. Дано не ти се случва, но на някои ни се.

# 142
Ами аз не ям изброените тестени. И се нахранвам чудесно, без да изпитвам глад след 2 часа. С пресни зеленчуци на салата, плюс маслини, лимон, авокадо. Месо, риба, яйца - редувам ги. По един плод на ден, даже и не винаги. От сладкишите - само черен шоколад. Не ми пречи еднообразната храна.

# 143
Е, аз ако изям 1 яйце с половин филийка домашен хляб, намазана с домашна лютеница и зехтин и голямо парче краставица в 13ч, следващо ядене в 19ч. Около 16-17ч ще изям 1 ябълка. Обаче вечер, е вечер ще прибавя нещо ферментирало, на лоза раснало. То пък казват, че от него се дебелеело, но не може от всички удоволствия да се лишим.

# 144
  • Paris, France
Че то половината кебапче обикновено е хляб, особено ако не е приготвено вкъщи, тогава пропорцията е по-малка, но пак си има лебче.

В кебапчетата хляб няма. Хляб се слага в кюфтетата (по български и шведски решепти, примерно).

Не мога да се наям с едно пилешко бутче, дори и да го ям с хляб. Поне 2 ми трябват. То е парче 5 на 5см и вътре кокал. Същото с копаните.

# 145
Много категорично се изказваш, ще каже човек че контролираш производството на кебапчета Sweat Smile
Ако няма хляб или най-малкото нишесте или други пълнители, може би рога и копита, ще си изям шапката.

# 146
Във всички месарски магазини в моя град мелят месо пред клиента. Така че мога да видя какво слагат в машината.

# 147
  • Paris, France
Ходила съм на практика като ученичка на място, където правеха кебапчета. В кебапчето има само местни продукти, освенкимион и черен пипер. Месо от джоан, мазнина, вода, черпипер и кимион. Втасва в хладилник 1 нощ за да станат водата и маста на емулсия и така да не изтича мас и вода и да останат сочни.

В кюфтетата слагаха хляб и яйца.

# 148
А, в рецептата няма хляб, което е съвсем различно от в кебапчетата няма хляб.

# 149
Аз не съм чула за кебапчета с хляб.

Общи условия

Активация на акаунт