Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 23 957
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
И на двете деца им в слаган инжекционен Вит. К и нищо допълнително не им е слагано. Та, зависи от болницата.

Иначе има направление за ортопед и на 6м.

За Фурлакис Алисън много добре е описала как минава прегледа. За справка, преди 5г още нямаше наизустен репертоар и беше нормален лекар. Сега е магнетофон. Задава въпроси, на които му се отговаря и той продължава по наизустеното без то да кореспондира с отговора на въпроса. Има много по - добри специалисти в София. Особено за преглед извън ЗК.

# 121
Нашият педиатър щеше да идва вкъщи, но накрая ние отидохме в ДКЦ-то седмица след изписването, бяхме с час и нямаше други чакащи пред кабинета. То ние официално не сме се записали 😊🤣 Тепърва ще му носим акта за раждане, че закъсняхме с взимането му.

# 122
  • Замък сред облаците
Юпитер, смениха ползвания препарат. Сега от новия още дават 3 дози, само е различен броя капки.

В кои болници слагат инжекционен?

# 123
АА, на моите в Надежда е слаган инжекционен една доза.
Ох на Фурлакис даже аз му знам репертоара, няколко познати ходиха и на всички едно и също за възглавницата с дупка 😁

# 124
Момичета, виждам, че сте на тема лични лекари. Аз да спомена нещо, то дано на никой не му се налага. Вече съм забравила каква беше точно процедурата, но си искайте медицинска синя книжка за дечицата. В държавното спешно искат акт за раждане и по едно време искаха и синята книжка. Сега последно май само акт за раждане и винаги имам копие от него в колата.

# 125
АА, на моите в Надежда е слаган инжекционен една доза.
Ох на Фурлакис даже аз му знам репертоара, няколко познати ходиха и на всички едно и също за възглавницата с дупка 😁
Явно само на нас не е препоръчал 😁
Изобщо не е ставало дума, явно има перфектна глава.

# 126
  • Замък сред облаците
+1 за синята книжка. На нас ЛЛ ни обясни как да си я вземем, негово задължение е да ви информира, защото той подава данните че става лекар на детето и оттам се създава профил в системата, след минаване на уведомлението през местната комисия на касата. Но наистина много лекари го неглижират това да информират адекватно родителите. В общи линии книжката е възможно да се вземе около месец след записване при ЛЛ/ педиатър, като може да се издаде от някои ДКЦта по район (за София) или от местното подразделение на касата.

# 127
И на нас Фурлакис не ни е изписвал възглавница, дори не я е коментирал.. Ходили сме три пъти с баткото при него. Добре обяснява и не претупва прегледа. Малкият го водих при друг, понеже направо е ужас с часовете при Фурлакис.
В Пловдив сме ходили при Хазбун. Също много доволна останах.
Общо взето препоръчват меки подметки и стелки без свод, ако разбира се няма някакви специфични проблеми и особености.

Синята книжка я иска и зъболекарят ни.

# 128
А за какво е нужна синята книжка?

# 129
Витамин К и аз не съм давала. Вероятно, защото са ѝ сложили инжекционен разтвор още в болницата. В епикризата нямаше препоръки за допълнителен прием.

Синята книжка единствено за зъболекар ми е трябвала. И то не е задължително. Само, ако искаш да минеш преглед по каса. Simple Smile Хубаво е да я имате. Аз отидох в Здравната каса, попълних заявление, предадох го и ми дадоха книжката. Трябваше само да я мина през ЛЛ да я завери. Работата е бърза.

# 130
По едно време ни я искаха в спешното, сега май отпадна тая дивотия. Иначе попълват имунизациите на детето в нея и после я искат в детска градина, ясла...

# 131
Не е вярно. За детската градина се попълва специална бланка от личния лекар на детето з ваксините. Не са ми търсели книжки, а и ваксините не се попълват в синята книжка, а в личната амбулаторна карта…. Това са две различни неща

# 132
Хм до сега не са ми я искали никъде, пък по едно време бяхме абонати на спешното. За ясла и градина ми искат всяка година профилактична здравна карта, където са записани прегледите и ваксините. Ама хубаво е да я има книжката де.

# 133
Алисън, при нас също слагаха лепенките от ваксиките в синята книжка и ги записваха там, както и в амбулаторната карта.

Синята книжка са ми я търсили в неотложния кабинет, но като казах, че не я нося, не ми направиха проблем. Само ме питаха при коя ЛЛ сме и дотам.

# 134
Вашите деца са по-мънички. Може и да е стара информация, но по едно време беше много модерно да ти я искат въпросната синя книжка.
На дъщеря ми амбулаторната карта беше абсолютно празна, но я имаше - искаха заверени ксерокопия на последните листи на синята книжка за детската градина. Сега за училището мисля, че пак. За сметка на това ми върнаха амбулаторната карта от училището. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт