Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 557
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Има, има, писах вече - вземи либеро поне за нощта. И twinkle ги пробва и каза, че и при нея е спряло нощното преобличане. Пак казвам, умалени са- горния размер над памперс вземи. По спомен в гален има някои размери и от магазин Палчо съм взимала на сносни цени.

Това ли са? На Памперс гащите взехме 4ка (въпреки че на ДМ сме на 3ка), тоест от Либеро ми трябва 5ца? https://visvitalis.bg/product/libero-bebeshki-peleni-gashtichki- … -5-10-14-kg-20-br

# 421
Между размерите сте май, колко кг е? Аз бих пробвала 4ка, освен ако вече не е 9+ кг. Моята госпожица ползва 4ка ДМ пък е 6кг, не мога да го хвана вече тия размери..

https://visvitalis.bg/product/libero-bebeshki-peleni-comfort-r-r-4-7-11-kg-80-br

# 422
Има, има, писах вече - вземи либеро поне за нощта. И twinkle ги пробва и каза, че и при нея е спряло нощното преобличане. Пак казвам, умалени са- горния размер над памперс вземи. По спомен в гален има някои размери и от магазин Палчо съм взимала на сносни цени.

Това ли са? На Памперс гащите взехме 4ка (въпреки че на ДМ сме на 3ка), тоест от Либеро ми трябва 5ца? https://visvitalis.bg/product/libero-bebeshki-peleni-gashtichki- … -5-10-14-kg-20-br

Тези използваме ние, да. Ето снимка на 4-ка памперс и 5-ца от тези

# 423
Между размерите сте май, колко кг е? Аз бих пробвала 4ка, освен ако вече не е 9+ кг. Моята госпожица ползва 4ка ДМ пък е 6кг, не мога да го хвана вече тия размери..

https://visvitalis.bg/product/libero-bebeshki-peleni-comfort-r-r-4-7-11-kg-80-br

Към 8 кг е. Висок е, вече сигурно минава 70 см. Май следващият пакет от дм ще е вече 4ка. И аз се обърквам с размерите..

# 424
Гери и при нас е така, давам на върха . Очаквах по-бързо да вървят нещата честно казано, но нещо май не уцелвам момента. Давам 20 мин преди ядене иии имам чувството ,че огладнява и започва да си плаче за млякото. Та прецених ,че ще давам докато не се ядоса ,давам мляко и после още малко пюре. Дано утре да е по-добре Hug
Относно съня - всички ви разбирам, в същата ситуация сме. Дори май става по-зле, преди през нощта яде, слагам го в леглото и заспива, а тази нощ се наложи да приспивам на ръце Cry
Толкова мои познати, а и тук ,като ми кажат, че децата им лягат в 21 и стават сутринта ….. завиждам благородно, направо мечтая за същото . Head Band

# 425
Момичета аз съм в джаза., даже и не ми се пише ама това което казахте за заспиване, ядене, люшкане и след - 10-15 се буди , нон стоп все така. И аз като Милива като чуя, че два пъти се е будилодетето и не сте се наспали искам да ви пратя моичкия Филип за малко на гости.Освен това както си ядеше пюрето спря , плюе и това и е ,вчера забърках една хубава сладка каша и нея толкова яде. Така че само ще ви чета и като  съм малко в кондиция дано пиша някоя хубава вест ,че всеки ден само се мрънкам.

# 426
Пилала, Милива и Лъчезар не е спирал да се буди за нощно хранене. И не знам какви са тези благодатни бебета дето спят от осем до осем..

От няколко дни е подобно, будене през час и половина-два, поне не е всеки път с рев.. При нас на дневен ред е още късното заспиване и това е, не иска това дете преди 10 да си ляга, даже 10 е добре, някои вечери гоним 12. Рядко прави дълги нощни интервали на сън, някои нощи е с 6-8 часа сън и през деня също не спи повече от три часа. Интересното е, че не е супер крив, все едно му стига. Не знам, чета, че има бебета, които просто си спят по-малко, но все още се надявам да си оправи режима.

На колко дремки сте? 4-тия месец беше минал на 3, после пак мина на 4 и сега не иска и не иска да минава  на 3 и реално за това ляга толкова късно. Всички опити да му пипна режима приключват катастрофално и с брутални ревове и истерии. Новото 20 е, че някои нощи се събужда и си гука и си говори и гледа ръцете и не ще и не ще да спи. Скок ли е не знам, но едвам се издържа после.

За приспиването на ръце не ми се коментира.  Общо взето вечер само с мен иска да ляга, никой не признава, което искрено ме тревожи, само това, ако мога да променя, всичко друго издържам. Изобщо вечер нищо не мога да свърша, трябва мм да го държи на ръце да вляза да се изкъпя…

Относно захранването и при нас нещо се закучиха нещата и последно време след петата лъжица почва едно тръшкане, а трябва да вкарам жълтъка след два дни, не виждам как ще стане.

# 427
На 3 дремки е.Преди няколко дни пробвах с 4 , че стана много рано.. ами съжалих милион пъти.Едвам го приспах за 4-та дрямка , окапаха ми ръцете , а после и беше кисел.

# 428
  • София
На 3 дремки сме от средата на декември.

Засега съм доволна и от дневния и от нощния сън, но няма признаци на зъби. Не знам как ще ѝ се отрази този период.

Мен друго ме притеснява. Яде толкова пюре, колко направя.. 150-170-190 (по-голямо количество не съм приготвяла) и след това си суче все едно нищо не е яла. Animal See No Evil ММ се шегува, че не си замества хранене, а си добавя. Засега е само на зеленчуци и рапично олио. Уикенда ще вкарам каши, а февруари месо и яйце. Няма никакви изгледи да си измести обяда. Слушах в уебинар, че би трябвало, като се добави месо в пюрето да я засити, ама като гледам как яде, чак не ми се вярва.

А, забравих.. все още отказва вода по какъвто и начин да я поднеса.

# 429
Момичета не знам и аз какво става, но бебо като новороден нямаше нощно хранене, а сега в 12 с е буди и после в 5 отново. Не иска вода и биба, а мляко… През деня си хапва добре, на обяд пюренцето си изяжда около 100 гр и после около 70-80мл мляко, следобяд от вчера и каша давам викам тя. ЕПО-засищаща. Нея много я хареса и много бързо гълта и чака още, аз не сварвам дори да загребвам с лъжичката. Пак дохранвам с мляко. Вечерта пак се буди гладен 😅
Ние сменихме любимите ми памперс пантс сега номер 4 носеше с лидълските. Ами на памперс всички ми протичаха, а имам опит със слаганеот от баткото. Оказа се, че и на приятелки и те са сменили с лидълските и нямат проблеми.
Иначе за сега си има две зъбчета, няма ново на път. Ама си е кисел на моменти и си иска да бъде гушкан. Баткото е болен и стискам палци бебо да не се хване, но ще видим.

# 430
Бяхме минали на 3 дремки сега сме пак на 4 като са по кратки едната е късно към 18-18,30 за да може да го сложа към 21 да спи уж да не се буди да го доприспивам. Яде често и по-малко само от пюрето се престраши да яде по180 иначе млякото нон -стоп го повръща.
 Днес почна да ми заспива на 2 часа ,преди заспиваше по0рано и от три дни се опитва да пълзи като ен си мръдне дебелото дупе, почва да пищи, ако е пак скок аман на годинката го пускам направо на училище с тея неговите скокове Simple Smile

# 431
Ние също сме на 3 дремки, освен ако не е кисела и прави по кратки дремки по 20-40 мин., а иначе по 40-60мин.
От както се роди е с Памперс премиум протект (не кеър) и никога не са пропускали.

Ние сме нямали вечер без нощни хранения до сега 💁🏻♀😃. В 21:00 се опитвам да успя и към 22:30 спи някак си и се събужда, гледа ме ококорва се хубаво и заспива след 20-30 мин. вече дълбоко. Успивам я на крака с една възглавница, която ползвам само за нея.. Ами знам, че е грешно, че не е толкова здравословно… ама то и на ръце не беше здравословно та тя спеше прегърбена в мен и не можех да я оставя, отделно и аз се прегърбвах, а така позата ѝ ми изглежда много добре и мисля, че и е удобно. Аз също се родих направо, облягам се назад и люшкам съвсем лекичко около 2-3 мин и спирам, а след 15 мин просто си махам краката и я оставям на нейното легло без възглавница. Храня към 21:00 и заспива, след това в 00:30 става пак да яде, после в 3:00-4:00 пак, после в 7 отново. Отделно се буди за биберон и доприспиване.

С пюретата си има определени миксове, които хареса и хапва, съответно такива и правя. Вчера започнах с оризовата каша, като я направих с АМ, но въобще не я хареса в такъв вид хапна само половин лъжичка и повърна. Днес я приготвих само с водичка и 2 лъжички ябълково пюре към нея, ами изяде всичко 😃. Затова съм на принципа да не избързвам да реша кое харесва точно и кое не, без да го пробвам в комбинация с друго.
След 2 дни ще започна и царевичната каша, като ще пробвам пак с АМ, ако не се получи с ябълка или ще въведа и круша до тогава, не знам 😃. За жълтък не мисля да бързам нещо се наплаших с детенце на моя много близка приятелка (имат 2 месеца и половина разлика), изби милото около устичкта страшно много и нищо не помага, за да се оправи. Мисля да изчакам поне до 7 месец.

# 432
Извън темата, но да попитам какви термоси ползвате? Извинявам се, ако е коментирано вече. Аз имам два на Kikkaboo, един и същ модел са, но единият явно е дефектен и въобще не задържа топлината на водата, другият е окей

# 433
Mom to be , как се случва точно приспиването на крака? (Сигурно е тъп въпрос, ама наистина не знам как се прави, а бих пробвала, поне малко да разнообразя спането върху гърди и на ръце 😄)

Днес вкарах картоф, остават ми сладък картоф и тиквички. Броколи и карфиол малко ще забавя заради газовете, както казахте и ще ги смесвам нататък. Някое друго бебче да има газове от морковите? Не го притесняват, просто забелязах, че като ги хапва определено е по-пръдлив, а не очаквах.
До следващата среща с педиатъра ми каза да съм вкарала жълтък, месата и каша. Другата седмица ще давам жълтъче.

# 434
  • София
И ние сме с pampers premium  protection  взимам ги от немския амазон и нямам проблеми. Спи по цяла нощ без да сменям и много рядко има пропускане, ако много се е постарала. Grinning

Забелязах и аз газовете от морковите. Дори да съм добавила само малко към някое пюре ѝ се отразява. Добре, че не съм ѝ давала чисто морковено пюре, че не ми се мисли. Отделно много я запичат, ама не е като да не ака, а просто доста се напъва. Като цяло хич
не ѝ се отразяват добре морковите.

Общи условия

Активация на акаунт