Какво не ми е наред?

• 5 847
  • 100
  •   1
Отговори
Здравейте. Убедена съм, че темата сигурно ще прозвучи фриволно, но... ако мога да получа някакви насоки за себе си, ще се зарадвам.

Малко повече за мен: на 25 години, хетеросексуална, доколкото ми е известно нямам хормонални проблеми, нито ниско либидо. Но всъщност мога да преброя хората от срещуположния пол, към които съм имала истинско привличане и интерес на пръстите на едната си ръка. Шегувам се, че ако всички хора бяха като мен, никога нямаше да има човешка раса в тези размери, но... вече наистина се замислям, че има възможност да си остана стара мома и то по моя вина.

Изглежда, че съм на принципа: всичко или нищо. Влюбвам се от пръв поглед и то силно, побъркващо, като по филмите. Предполагам, че някой ще се обади - не, не става дума за красавци, лоши момчета, милионерски синчета и така нататък, напълно нормални са били, просто нещо в тях ме е завладявало и привличало диво. И като че ли не мога да се влюбя постепенно, правила съм си експерименти за себе си. Мога да общувам с мъже, приятно ми е да има флирт, закачки, но... Аз просто не усещам нищо, забравям, не отдавам значение, не ми трепва нищо.

Доколкото знам нямам кой знае какви претенции, широкоскроена съм, не ходя със списък за качества за кандидат-партньор; но не знам друго момиче като мен, което толкова рядко има интерес към някого. Знам, че трябва да давам шансове, да не го мисля много, да не съм пренавита, но просто го чувствам като насила. Или може би трудно ми се задържа вниманието?

Такава съм, откакто се помня, но просто не разбирам защо. Направо се чудя вече дали не съм роботизирана... Само че когато има обект на желание, това е последната дума, която би ме описала. Но вече дори и приятелките ми се шегуват, че за мен има не повече от 10 подходящи в света. :/

Ще се радвам на всякакви идеи и насоки. Кой знае, може нещо да изскочи.

# 1
Просто повечето мъже са смотани и скучни. Рядко се срещат наистина забележителни мъже. Явно не ти е достатъчно да си с някой посредствен.

# 2
  • София
Звучиш ми като абсолютно нормална жена.

# 3
Просто повечето мъже са смотани и скучни. Рядко се срещат наистина забележителни мъже. Явно не ти е достатъчно да си с някой посредствен.
Ами, аз не бих казала, че съм се влюбвала в принцове, гении, рок звезди и така нататък, но по някаква причина са ме вълнували много, като героиня от филм направо. За мен са били много интересни хора - за друг може би не биха били. Докато имам приятелки, които, когато сме си споделяли някакви такива неща, никога не са чувствали такъв интензитет.

Звучиш ми като абсолютно нормална жена.
Не знам вече. Жените край мен имат някаква лекота в любовните отношения, която ми е чужда.

# 4
Напълно нормална си си, просто не искаш да си сваляш критерии (най-общо казано, не говоря за списък колко да е висок и какъв цвят да са му очите). И аз не си падам по всеки втори, но това не е попречило да имам адекватни и дълги връзки и съответно поуките от тях. Не се насилвай, ще си дойде твоя си човек. Ако не е твоя - ще дойде следващия.

# 5
  • Поморие
Здравейте. Убедена съм, че темата сигурно ще прозвучи фриволно, но... ако мога да получа някакви насоки за себе си, ще се зарадвам.

Малко повече за мен: на 25 години, хетеросексуална, доколкото ми е известно нямам хормонални проблеми, нито ниско либидо. Но всъщност мога да преброя хората от срещуположния пол, към които съм имала истинско привличане и интерес на пръстите на едната си ръка. Шегувам се, че ако всички хора бяха като мен, никога нямаше да има човешка раса в тези размери, но... вече наистина се замислям, че има възможност да си остана стара мома и то по моя вина.

Изглежда, че съм на принципа: всичко или нищо. Влюбвам се от пръв поглед и то силно, побъркващо, като по филмите. Предполагам, че някой ще се обади - не, не става дума за красавци, лоши момчета, милионерски синчета и така нататък, напълно нормални са били, просто нещо в тях ме е завладявало и привличало диво. И като че ли не мога да се влюбя постепенно, правила съм си експерименти за себе си. Мога да общувам с мъже, приятно ми е да има флирт, закачки, но... Аз просто не усещам нищо, забравям, не отдавам значение, не ми трепва нищо.

Доколкото знам нямам кой знае какви претенции, широкоскроена съм, не ходя със списък за качества за кандидат-партньор; но не знам друго момиче като мен, което толкова рядко има интерес към някого. Знам, че трябва да давам шансове, да не го мисля много, да не съм пренавита, но просто го чувствам като насила. Или може би трудно ми се задържа вниманието?

Такава съм, откакто се помня, но просто не разбирам защо. Направо се чудя вече дали не съм роботизирана... Само че когато има обект на желание, това е последната дума, която би ме описала. Но вече дори и приятелките ми се шегуват, че за мен има не повече от 10 подходящи в света. :/

Ще се радвам на всякакви идеи и насоки. Кой знае, може нещо да изскочи.
Няма нищо сбъркано във вас, според мен. Със сигурност не е по-добре ако се влюбвате във всеки срещнат. Грешка е да допускате с лека ръка хора в живота си, защото в последствие може да съжалявате. По-добре е да подбирате, отколкото един ден да се окажете омъжена за неподходящия човек, с няколко деца, хиляди грижи и да няма мърдане или да трябва да търпите живот, който не ви удовлетворява, докато си стъпите на краката.
В 21ви век трябва да отпадне насаденият през вековете страх у жените да не останат "стари моми". Семейното положение отдавна не определя качеството на човека. По-добре да откриете подходящия след дълго търсене, отколкото да рискувате с първия срещнат. През това време подбирайте добре средата си и се срещайте с хора, които ви допадат.

# 6
Съвсем нормална си! Не случайно хората казват, че има “химия”. Нямаш химия с всеки. Аз съм на 30, до сега съм имала химия с 4-5 мъже. С изключение на една работа, на която бях за няколко месеца, винаги съм имала мъже в обкръжението си. Та не е като да не съм срещала мъже. Еми, не ми е попречило да се омъжа и да имам деца. Спокойно, не е нужно да си “влюбчива”, за да не станеш “стара мома”!
Не насилвай нещата. Ако искаш връзка, излизай и се срещай с нови хора. На 25 си, не ти тиктака часовника, за да търсиш на всяка цена сега и веднага. Не коментирай и ме се шегувай за подходящите за теб мъже. Сигурна съм, че се натоварваш. Струва ти се, че всички около теб с лекота създават връзки, а ти си сама. Не виждаш колко от тях са самотни в тези връзки, не виждаш проблемите и разочарованията им. Помисли и над това. И преди, и сега, девизът ми е бил и винаги ще бъде “По-добре сама, отколкото зле придружена!”. Живей си живота и се забавлявай. Мъжът ще се появи.

# 7
  • София
Кой знае, може нещо да изскочи.

Здравей Блаки13,
Аз ще изкажа обратнат теза, че не е нормално това. Ти си прекаленно селективна към мъжете, от друга страна привличането не е осъзнат избор! Много важно е да го разбереш това. То е нещо, като пулса ни, не мога съзнателно да реша и да дам команда на сърцето ми да бие със 150 удара в минута, но ако почна да тичам 3 минути ще стане 150 удара в минута.

За теб привличането към мъжете е една магия, която ти се е случивала 2-3 пъти в живота. Ако не искаш да си останеш стара мома, разбери как работи привличането ти към срещуположния пол.

Например, при мен е визуално, физически, сексуално, интелектуално. От жените, които виждам може би 30-40 % ми харесват визуално и изпитвам привличане към тях. Сексуалния компонент е по-висок, 70%, т.е. има жени, които не ми харесват визулано, но секса с тях ми е харесал. Последния ми компонент е интелектуалното, където ако жената е прекаленно тъпа и няма за какво да си говорим губя интерес към нея.

Например, за мен социалния статус няма значени за привличането. Ако е млада и готина, може да ми хареса както продавачка в магазина, чистачката на работа и шефката на народното събрание. За някой жени, статуса си е много важен, падат си по мъже в позиция на власт/авторитет - учители, преподаватели, директори и т.н.

Бих те посъветвал, да идеш на психолог и да разбереш как се формира привличането в теб на подсъзнателно ниво. Това ще ти помогне да напаснеш среда си, за да е по-вероятно да ти хареса някой мъж.

# 8
Леле, лудия мен го привличат сексуално 70 процента от жените, при положение, че в България средната им възраст е над 40 години 🤣 значи всичко преди пенсия. Нищо чудно, че си сам.

# 9
Може причината да се крие в семейството ти.  В хубаво семейство ли си отраснала?

# 10
Ще трябва да направиш компромис с някой недостатък на мъжете, които срещаш. Разбира се, без да се насилваш да приемеш нещо, което изобщо не ти харесва.
Има ли си връзка досега, освен че си се влюбвала? Каква е причината да не просъществува такава връзка, какво се е случило?

# 11
  • София
Леле, лудия мен го привличат сексуално 70 процента от жените, при положение, че в България средната им възраст е над 40 години 🤣 значи всичко преди пенсия. Нищо чудно, че си сам.

И това, как точно помага на авторката ? В смисъл, знам отговора защо ги пишете тия работи, но ще е много грозно да ви отговоря. Фокусирай се да помогнеш на момичето, да не остане стара мома Simple Smile

# 12
  • Далечният изток
И аз щях да питам имала ли си връзки. Не пишеш за връзки, а за влюбвания. Те несподелени ли бяха?

Мъжът в темата по-добре не го слушай/чети... Grinning

# 13
  • София
И аз щях да питам имала ли си връзки. Не пишеш за връзки, а за влюбвания. Те несподелени ли бяха?

Мъжът в темата по-добре не го слушай/чети... Grinning

Много ясно, слушай жените, те ще ти кажат че всичко ти е тип топ и си прекрасна. Мъжете не стават, стой си сама, като по този начин ще те елеминират като потенциална конкуренция, защото си млада, 25годишна и още ставаш.

# 14
  • Далечният изток
О не, има прекрасни мъже и мъже, които не стават...

Повечето тук сме или стари, или омъжени, или и двете. Каква конкуренция може да ми е 25-годишната?! Та тя все едно ми е дъщеря.

Общи условия

Активация на акаунт