Любители на кучета - 148

• 23 213
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
Знам един доберман, който винаги и навсякъде е с неговия човек. Дядото на Зара, деветгодишен. Собственикът му го води дори в заведения и казва "Където не пускат Арес, в такива места не влизам." През деня "работи" с него в сервиза. Навсякъде го взима със себе си. Достойна за възхищение връзка човек-куче.
Реа, дано мине леко пътуването и си изкарате страхотно! Ама поне 3-4 дни след къпането я обличай с дрешка. В планината е истински студено, не е като край морето.

# 706
Макс, както съм споделяла няма проблем с пътуването. Само му отвори вратата на колата или кемпера и е първа пушка. Не му се чува гласа или гледа или спи. Даже по границата може да мине спейки.
     Миналата седмица го къпахме, но на другия ден си ходи навън, мисля, че и Берга няма да има проблем. Нищо, че Макс е диванно куче😂, а тя предпочита на двора.

# 707
  • Варна
И моите нямат грижи, даже се кефят, че и Бориса вече може да пътува Варна-София без почивка.
Много съжалявам, че Буря, Ози и Берга са така. Хомеопатията действа със натрупвате, давайте ден-два преди пътуване и стискам палци.

# 708
Макс, както съм споделяла няма проблем с пътуването. Само му отвори вратата на колата или кемпера и е първа пушка. Не му се чува гласа или гледа или спи. Даже по границата може да мине спейки.
     Миналата седмица го къпахме, но на другия ден си ходи навън, мисля, че и Берга няма да има проблем. Нищо, че Макс е диванно куче😂, а тя предпочита на двора.
Страхотно е, че пътувате заедно с него навсякъде! Много се надявам и при нас да се получи! И ние сме с кемпер и исках да питам има ли някакви допълнителни документи които някъде може да ви поискат за кученцето? Паспорта и ваксините предполагам, само. Сигурно е голям кеф за вашият Макс да си е с вас навсякъде Yellow Heart

# 709
До сега сме го водили в Турция, Гърция и Румъния. Излизал е над 10 пъти, никой никъде не ни е искал и паспорта даже. Само веднъж в едно кафе на кея в Турция искаха да му сложим намордник и ни загубиха като клиенти.

# 710
  • под тепетата
Да, точно така смятам да направя- три дни преди пътуването да почна калмвета.
С кемпера сме пътували с Макс до Румъния, Турция, Гърция, Унгария, Австрия, Германия. Разучавахме предварително дали в къмпинга е разрешено за кучета, за кемпер стоповете няма проблем.
Всяка страна си има изисквания - кога да е поставена ваксината,обезпаразитяването. Паспортът е задължителен, разбира се.
Имам чувството, че ниската кола предизвиква тази тревожност и паника у Ози. Усеща вибрациите повече, отколкото в кемпера.

# 711
  • София
Нори сме я водили 3 пъти до Гърция. Но на границата лае митничарите и не е много приятно. Не са ѝ искали документите. То и не можем да чуем какво ни казват. Надявам се вече да минаваме транзит.
Така лае и бензинджиите  като спираме да зареждаме.

# 712
  • Бургас
Ева е на 9 месеца, а от 6 е с нас и е пообиколила доста. Ниш - Бургас го взехме за 12 часа. Първо объркахме пътя за границата (минавахме през пункт на едно село) и карахме по планински черен път. После, на Пловдив, на магистралата пукнахме гума. На границата не ни искаха никакви документи.
Пътувала е до София, Стара Загора, Банско (през Юндола). Спи като дърт пор. Обаче на градско е като хеликоптер. Като отвори тез очи и всичко да види Joy

Тази година я чакат Сърбия, Унгария, Гърция и сигурно поне 3,4 разходки из България. Казахме си, че където сме ние, там е и тя.

Пипин също така пътуваше с нас, но той си къртеше в транспортната клетка. Показвам клетката и се мушка сам вътре. Но вече му е много трудно на момчето и не го мъчим да пътува. Дебелее си при баба Simple Smile

# 713
И аз се опитвам Кастиел максимално да го водя с мен, но не съм шофьор , така че ние ходим до където може пеш.
И аз знам, че не бива да яде кучето преди път. Помня предният ми кавалерчо като водих на преглед във Варна с колата на една приятелка, хич не му хареса. Като минахме моста взе да сумти и да лае и накрая спряхме, че да слезе да ака. Кастиел не е бил в кола, откакто го взехме от Варна, но се надявам, че скоро ще го повозим пак с кака му Кая, че с моята приятелка все се уговаряме да ни вземат на гости в новата къща и все нещо ни се поровалят плановете.
Да се оплача от лошото Грейси, сутринта станах аз и двамата с Кас отидохме до банята. Явно много ми се е спяло и въобще не забелязах, че Грейси спи в коридора. Тамън си мия очите и чувам котешки писъци. Излязох веднага, ама котки няма. Викам само са се сплашили нещо и са си се прибрали по стаите. Отивам да правя кафе, нося го обратно и изпод леглото се показва Мегчето с раздрана муцунка. Хубавото й бяло личице е резнато по средата от котешки нокът. За малко да си изтърва чашата с кафе. Не е дълбоко за щастие, но дано не й остане белег, че толкова да ми е сладичка тази бяла муцунка.
Ето я милата ми душичка:

# 714
  • Пловдив
Какво е това "зелено шкембе"?
Сурово непочистено телешко шкембе - пълно с полусмляна трева(при преживните има нещо като втори стомах).

# 715
  • Пловдив
Да кажа, че прочетох за зеленото шкембе и само от четенето ми се доповръща. Grinning
Няма шанс да внеса тази гнус вкъщи.
Но разбрах идеята. Че вероятно Зара има липса на някакви храносмилателни ензими и си ги набавя с лайноядство.
Тя много трева пасе също.
Ще помисля какви пробиотици да й давам и евентуално някакви ферментирали храни.
Ване е права донякъде - в дивата природа си доставят част от липсващите витамини и минерали от съдържимото на гастроинтестиналния тракт на жертвата .

# 716
  • Враца
Вачо го повръща на мига.
С друга храна не се случва.
А, ккто съм споменавала много пъти , той е всеяден.
Лично съм го засичала , как поглъща гирлянда, гумената част на кабел и пържена цаца , овъргаляна в пясък.

# 717
  • София
Милото Мегче... Ама е много красива! Какви очи само! Heart Eyes

# 718
  • Бургас
Нашия проблем с котките става все по - голям. Ева става мега реактивна и съм сигурна, че това няма да свърши добре. Лошото е, че нямам никакъв шанс да коригирам каквото и да е.
Докато вървим я научих когато види котка да сяда до мен, докато се успокой, но имаме съседка, която храни бездомни на площадката пред вратата на входа. Отварям входната врата, като аз не зная какво има до вратата от другата страна, правя крачка и пуф котки. Съответно и те изненадани и Ева изненадана. Аз нямам никакъв шанс да усетя ситуацията, щото съм човек и ми трябват секунда, две, за да взема мерки. Съответно отварям варатата и котките хъскат и драскат Ева, тя реагира веднага с 200. Не е агресивна, а иска да играе, но котаците не са с тези намерения и са в бясна атака /което е абсолютно разбираемо в ситуацията/.
300 пъти и обясних на тази жена, че в един момент просто някоя котка ще отнесе зъбите и не вдява. Да съм си научила кучето.  Добре бе жена как да го науча, като те са ми зад вратата и аз друг изход нямам. Цака ми цялата програма на обучения тази женичка. Как да обясня тактично на жената, че това няма да доведе до нищо добро.
На 100% съм сигурна, че ако сега Ева ги търси за игра при такива ситуации, в един момент от фрустрация ще обърне на агресия и ще замине котка. Аз не искам нито агресивно животно, нито да трябва през целия и живот да реагира на котки.
Как да реша тоз проблем?

# 719
За мен да имам домашен любимец, автоматично е свързано с това да пътува с мен навсякъде. Преди години като имах йоркито и все още не бях с мъжа си, съм пътувала по влакове, автобуси, с приятели с коли..Аз също не шофирам, но скоро ще променя това.
Не мога да си представя да го оставам на хотел за кучета (нашите близки и от двете страни са на по 250-300 км) и няма да можем всеки път да го караме всеки път до тях и обратно. Така че от малък ще гледам да свикне да пътува с нас. Което значи, всеки месец минимум..
Спокойна съм като знам, че с кемпера не би трябвало да се чувства по-различно от "у дома", но с колата и самолета ще трябва да се приучаваме.
Имам един въпрос.. към хората с дребни породи (на няколко места ли оставате опция за ходене до тоалетна, например пелена или кучешка тоалетна). Чудя се как ще става в началото, като то ще е съвсем малко и ще ходи минимум по 20 пъти да пишка...а може и други работи? Около месец няма да можем да го извеждаме навън, докато не сложим и трета ваксина, затова питам...

Общи условия

Активация на акаунт