Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 40 029
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте и от мен . На 41 съм . Нещата се случиха много неочаквано, след поредица неприятни събития. Миналата година изгубих един от най-близките ми хора, наложи се да направя аборт по медицински причини в 8 г.с,  проблеми от личен характер. Качих 13 кг за два/три месеца

Цикълът ми стана на 28-29 дни, задълбочиха се депресията и тревожността, които ме съпътстваха през последните години.

От януари започнаха топлини вълни, изкарах зимата по къс ръкав и едно яке отгоре. Проблеми със съня, огромни колебания в настроенията (а съм много рационални и здраво стъпил на земята човек)

Предстоят ми хормонални изследвания, но единия яйчник вече е много намален (майка ми е също с ранна менопауза, на 42 г вече нямаше цикъл), изписаха ми Вечерна Иглика .

Откриха ми и мастопатични изменения на гърдите …
Чувствам се много изтощена физически, като премазана , как си борите с това ?

Отделно емоционално …

# 676
  • Пловдив
VesperLynd , според мен посетете професионална помощ - ендокринолог, гинеколог, психилог...проблемът за мен е комплексен.

# 677
VesperLynd , според мен посетете професионална помощ - ендокринолог, гинеколог, психилог...проблемът за мен е комплексен.

Благодаря за препоръката ❤

# 678
Момичета понеже симптомите, които имам от както ми спря цикъла /вече 10 месеца/, постоянно се увеличават, вчера реших да си  изследвам естроген-резултата ми е 216pmol/L, четох за референти стойности, но нещо не мога да се ориентирам дали към ок, на гинеколог съм след 2 седмици, моля ако някой е на ясно да ми пише. За момента нищо не пия, но на моменти едвам издържам от гадните симптоми, а за последниге 2 месеца качих 4кг. и на краката ми се появи целулит,въпреки че спазвам режим,та затова и си пуснах естрогена.

# 679
Здравейте,имам симптоми на цистит,но стерилна урина излезе чиста. Пих Цистоспоп рапид и отмина,но след това симптомите се появиха пак. Само за протокола ,появи ми се след полов акт с мъжа ми след дълго въздържание🤔

# 680
Здравейте,имам симптоми на цистит,но стерилна урина излезе чиста. Пих Цистоспоп рапид и отмина,но след това симптомите се появиха пак. Само за протокола ,появи ми се след полов акт с мъжа ми след дълго въздържание🤔
От вагинална сухота се получава абсолютно същото усещане. Но хубаво е да се направи и микробиология, защото може да има патоген в секрета. Проба от цервикса ще даде яснота, изследва се за микоплазма, уреаплазма и ППБ.

# 681
Абе,сухота нямам....Имам глобули Полижинакс,да ги слагам ли? Не че няма да отида на лекар,ама преди Великден и тая цитонамазка ще излезе след седмица поне

# 682
Аз не бих си слагала полижинакс без да знам какво ми има. Полижинакс са за смесени инфекции от гъбички и бактерии, съдържат антибиотик и ще изтрепят лактобацилите. Няма да те облекчат, това е сигурно. Първо трябва да разбереш какъв е проблема, за да се лекуваш адекватно.

# 683
Да,факт е ,че от глобули с млечна киселина (Вагисан), симптомите почти отзвучават

# 684
Да,факт е ,че от глобули с млечна киселина (Вагисан), симптомите почти отзвучават
Тогава си вземи цикатридина плюс за 10 дни и ще мине това усещане.

# 685
Много вода, отвара от “Мечо грозде”, топли крака и ако не мине- преглед от уролог.
Уреа и микоплазма са виновници и за хронични цистити:

# 686
Пуснах обикновена урина,за да се види там има ли нещо щом стерилната е чиста

# 687
Има левкоцити в урината. Но не знам много ли са, малко ли са според тези изследвания. Може ли да ги види лекар?

# 688
Пратих ги на личната,дано ми отговори....Това от песъчинки може ли да е или ?

# 689
Пратих ги на личната,дано ми отговори....Това от песъчинки може ли да е или ?
Не знам, по-скоро да е от груб секс. Но все пак, след празниците, една мб би било добре  да се пусне. Не знам в кой град сте, но и лабораторията е от значение. В София бих заложила на Геника за пср проби.

Общи условия

Активация на акаунт