Могат ли мъжете и жените да са наистина само приятели?

• 4 678
  • 168
  •   1
Отговори
# 15
Преди ми се струваше, че могат, но всички момчета, които смятах за свои приятели (и бяхме приятели от много години), имаха някакви чувства към мен накрая.

Мисля, че е възможен вариант, когато сте приятели по двойки и в това приятелство има граници.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 16:46 от unserwahnsin

# 16
Готвиш им за обяд, и за вечеря!? 😂 Защо? Това е безумие... Ти работа нямаш ли? Или си ги осиновила, не разбирам какво е това приятелство..
Аз имам приятели мъже, ако ме канят на рд подарък; ако ходим на поход няколко човека вземам нещо за ядене за всички- примерно баница. Една позната ме помоли да гледам котката й, гледах я. Ама твоето ми звучи странно и като вид отглеждане.
Нямаш ли личен живот, интереси или мъж? Какви хора има на този свят. Организираш екскурзии и малки подаръци... ''ама от къдЯ на къдЯ бе''. Grinning

# 17
  • Washington,USA
Готвиш им за обяд, и за вечеря!? 😂 Защо? Това е безумие... Ти работа нямаш ли? Или си ги осиновила, не разбирам какво е това приятелство..
Аз имам приятели мъже, ако ме канят на рд подарък; ако ходим на поход няколко човека вземам нещо за ядене за всички- примерно баница. Една позната ме помоли да гледам котката й, гледах я. Ама твоето ми звучи странно и като вид отглеждане.
Нямаш ли личен живот, интереси или мъж? Какви хора има на този свят. Организираш екскурзии и малки подаръци...

Ами доста често са се оплаквали, че никой не го е грижа за тях и аз решавам да им помагам. Аз все гледам другите да са доволни. И да, готвя им, но не нещо супер сложно или трудно за изпълнение. Мъж нямам, работа- да.

# 18
Според мен могат.
Но това сега няма значение. Въпросът е - как е възможно да имаш толкова много свободно време, че да правиш ВСИЧКИ тези неща, за повече от един приятел мъж, че и за жените?!?
Изобщо не мога да си го представя това, наистина.
Аз съм жена, но ако правиш тези неща за мен, ще реша, че ме сваляш.
Разирам веднъж на...колко - веднъж годишно? да се наложи именно ти да разходиш на някого кучето.
Или да закарш някого до вкъщи. Да готвиш, ама само за него? Да сготвиш за група приятели, ясно. Но кога се налага да се сготви само за един приятел??? мъж или жена

Всички тези изброени неща се правят за приятел инцидентно, с годините приятелство.
Ако някой ме познава от няколко месеца и прави тея неща абсолщтно със сигурност ще реша, че ме сваля и то ще е и вярно.

# 19
И според мен не може да има истинско приятелство между мъж и жена. Имало е мъже покрай мен (колеги, познати...), които първо са започвали уж с приятелско отношение, но бързо си проличава накъде бият. Досега не е имало и един мъж, който да е искал да бъде просто приятел с мен. Единствените ми приятели мъже (дори приятелство не е точната дума) са приятелите на мъжа ми, и общи семейни приятели (даже по скоро познати), а не лично мои.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 16:42 от Borqna Sto 771419

# 20
Принципно винаги иска единия да прави секс с другия.
Изключително са редки мъж и жена да са приятели без нито единия да е имал някакви други помисли.
Това са някакви редки изключения.

Може и двамата да не си допаднат.
Защо пък не?

Къде съм писала, че всички се харесват?
Естествено, че има хора НЕ се харесват.
Но не за това  е темата.

Специално по казуса с авторката - звучи ми по-скоро като купуване на внимание и отношение, и прекалено сервилничене, отколкото на нормални приятелски отношения. За мен би било ужасно задушаващо някой да прави така описаните неща за мен, независимо дали мъж или жена. Но пък напълно разбирам защо мъжете биха се "влюбили" в такова поведение Close

Мисля, че си напълно права.

# 21
Нямаш ли личен живот, интереси или мъж? Какви хора има на този свят. Организираш екскурзии и малки подаръци...

Ами доста често са се оплаквали, че никой не го е грижа за тях и аз решавам да им помагам. Аз все гледам другите да са доволни. И да, готвя им, но не нещо супер сложно или трудно за изпълнение. Мъж нямам, работа- да.
Няма значение дали е сложно, някои хора и на половинките си не готвят сложно или на децата си. Защо е тази грижа, може би имаш нужда да готвиш на свое семейство. Внимаай да не попаднеш на използвачи, щом толкова лесно решаваш да им помагаш, че се оплаквали. Готвиш и носиш на работа, или им носиш вкъщи, или ходиш у тях да им готвиш? И кой купува тези продукти и за колко човека готвиш? Щом са решили да гледат животно, значи не са някакви сакати, ти ходиш и им предлагаш да им разхождаш животното, а не примерно заедно на разходка да излезете с куче? Не мога да схвана ситуацията.

# 22
Могат да бъда само приятели стига да са достатъчно волеви и интелигентни да не натрапват мерака си. Но той, ако са хетеросексуални, винаги тлее и в един момент/ситуация се показва.
//
До примера на авторката – имаш някакви размити представи за граници и приятелско отношение. За мен търсиш внимание, одобрени и тип майка тереза поведение  – егоизъм в чиста форма под "правя го за теб", но всъщност го правиш за себе си, за ад се чувстваш ок.
Лошо няма, но за мен това е пресилено като отношения.
И, всъщност, ти се държиш с тях не с като приятели, а като с любим мъж.
Има нещо сбъркано.

# 23
  • София
Авторке, не ти вярвам. Смятам поста ти за провокация.

Не съм видяла жена да услужва постоянно и обслужва битови нужди на мъже, с които нямат свалка от самото начало и те да се влюбят в нея. Виждала съм обратното - да имат симпатии, които в следствие на цитираното поведение да изстинат, защото са приели жената за удобна и са я френдзоуннали, докато търчат подир някоя, която не им готви за здраве и не им разхожда кучето.

Може да има приятелство по принцип, като за мен никога не е значело да виждаш другия като безполово. Можеш да го отразяваш като мъж или жена и пак да сте добри приятели, да се подкрепяте и разчитате един на друг.

# 24

Добре ти граници и личен живот нямаш ли?
Ей сега ще хукна да готвя на Пешо защото жена му не искала.
Знаеш ли кога ще стане? Никога.
Приличаш ми на people pleaser.
Утре някой мъж така може да те оплете, че и дрехите от гърба ти да ти свали.

# 25
Не , нямам .
Не вярвам и в приятелството мъж-жена.

# 26
  • София
Могат, разбира се. Сега, мъжете са по-склонни да правят секс с всяка, сигурно и приятелка биха, но да не се бърка това с влюбване или голяма любов. Т.е. на даден етап някой може да е бил привлечен, може и после да е, но като не си жената на живота му и поставиш ясни граници, защо да не ти приятел. Имам мъже приятели, някои  от повече от 30 години. По-различно е междуполовото приятелство от еднополовото, но и това е плюс, а и пак си е приятелство.

# 27
  • Пловдив
Цитат

Случайно да си свободна Петък/Събота , че имам едни прозорци да мия  Rolling Eyes  .............обещавам няма да се влюбя........

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 16:46 от Sun2000

# 28
Ще прелети от зад океана. С този приятелски хъс.

# 29
Няма мъж, който да ми е готвил, и да не ме е свалял. Толкова по въпроса с обгрижването.

Дали има приятелство между мъж и жена? Вярвам, че има, но е по-скоро рядкост и изключение. Аз самата съм имала трима приятели мъже, но единият беше гей. Приятелството ни с един от другите двама беше преустановено от появата на жена в живота му, която не можеше да ме понася, така че това поставя въпросителна и на приятелството като такова. И ми остана един приятел, с когото се знаем от сто години и с когото ще ходя да копаем, ако ми се обади посреднощ, че има нужда да заравяме някого. Един. А съм на сто години. И да, правил ми е жестове и изненади през годините, ама не е било такова обгрижване, каквото описваш ти. Ако беше, и аз щях да помисля, че ме сваля.

Общи условия

Активация на акаунт