Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 46 797
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
Ако бойлерът е в шкафа , не биха ли паснали решетъчни вратички , за да влиза въздух , белички или с цвета на стените

# 331
Ако съм разбрала правилно праг още няма, а ще бъде направен в зависимост от решението. Едва ли е проблем да е 5 см примерно навътре и да остане зад цокъла на шкафа и дори непосредствено зад предните крака на шкафа. Изобщо аз не бих се съобразявала с това, а как ми харесва и как ще ми е удобно. И от там бих оставила мебелиста да ми даде решение къде няма да му пречи въпросния праг.
Антония, предлагат се по магазините за мебелен обков, ако това питаш. В сайта на Салекс ги има всичките, ако не бъркам. А да ти направи мебел с тях, може всеки читав мебелист. Аз моя си го тормозя с всякакви въпроси, а за негов и мой лош късмет, строителят се бави брутално и аз само си сменям мнението, какво искам.

# 332
  • Варна
4bld, благодаря! Аз може би не съм питала правилно, но ме интересува интериорна врата, която изглежда, че с плъзгане влиза в стената.

# 333
Аз имам такава врата на Eclisse . Gtt са им представител в България.

# 334
  • Варна
Благодаря! С правилната насока и име доста неща видях в нета. 💐

# 335
  • Варна
Здравейте отново . Смених цвета на стените и сега някакси този ламинат гледайки го всеки ден не ми подхожда . Бихте ли ми дали и вашето мнение , че сама си решавам интериора , но бих чула сега и странични  мнения .
Той леко сивее, а стената е в топъл цвят , пастелен - пясъчни дюни е латекса . Мебелите ще са бели

Много е красиво така, с бял перваз, както показахте по-късно, е идеално. От къде е огледалото?

# 336
На мен също ми харесва ламината и цвета на стените.

# 337
  • София
Здравейте
Искам да ви попитам според вас може ли да се махне горната част от вече махната тухлена колона има железа и бетон .Съветите досега се разделят на две групи -едните казват носещо е да не се маха ,другите казват в този вид като не го подпира нищо не носи нищо и може да се маха .Вие какво мислите може ли да се махне ?

# 338
Ако и двете мнения са на конструктор, бих заложила на по-малко рисковото мнение. Това не е като да смениш дивана.

# 339
Гледате си чертежа където е обозначено носещо ли е. Само че тва е трябвало малко по-раничко, не следварително.

# 340
Здравейте!
Смених мястото на, а и самата пералня, и трябва да измисля нов плот/ шкаф за нея.

Мисля си за плот със или без страници над пералнята от печката до стената, а от пред пералнята до мивката падащ плот, който да спускам, за да мога да слагам препарат в пералнята. Нещо такова:
https://dikam.com/mehanizam-za-padasht-plot-chupesht-34-5-sm, само че по-тясно.
Смятате ли, че ще стане добре или може нещо по-оригинално може да се измисли?
И още един въпрос.
 Имам двама тийнейджъри (12 и 14г), които имат нужда от ново обзавеждане за стаята- около 16 кв. Знам, че искам 2 единични легла с място за съхранение, бюро, малка библиотека, обаче не мога да преценя колко голям гардероб/и , скринове им са нужни за дрехите.🤔 Обличат се спортно за сега. Някой с две деца  ако може да ме ориентира , ще съм много благодарна.

# 341
Иванита, сигурна съм, че почти всеки от пишещите в темата в определен период от време е имал (или има) кухня в това състояние, която няма възможност да промени генерално. Средствата наистина не са малки. Предполагам ти си знаеш, че подобни частични измененя до кой знае какво подобрение в удобството няма да доведат.

Аз бих те посъветвала да не правиш такива ексцентрични неща като вдигащ се плот. Ако в момента се търси бюджетно преустройство, не може ли поне да се махне градената мивка (ако това вляво на снимката е такова)? След което без да къртите плочките на стената само да измажете там където е изкъртено. И след това просто да се вземе някаква евтина кухня от Виденов или Икеа. Така в това състояние каквото и да е разместване до нищо кой знае колко удобно няма да доведе. Докато премахването на градената мивка ще освободи място да пренаредите по друг начин  уредите в кухнята.

# 342
  • София
Вдигащият се плот реално няма да е използваем, освeн като дъска за рязане, ако слагаш неща от горе му няма да може да го вдугаш, а пералня и то с двама тийнове предполагам се ползва почти ежедневно.
Евентуално съвсем бюджетно да вземеш един шкаф за пералня https://pirinski-bor.com/shkaf-za-svobodnostoyascha-peralnya-siti-6258-p1025491 от този тип, а до мивката някакво тясно, ниско, което да не пречи на пералнята, някакъв вид кош за пране. Нагоре можеш горен шкаф или рафтове да си наредиш ако имаш нужда от още мядто за съхранение.
На моят тийн спокойно му стигаше двукрилен гардероб за дрехите, от едната страна рафтове и чекмеджета, от другата закачала и от горе надстройка. Сега на 19вече му теснее... 🤷‍♀️
Ще им трябват две бюра, не едно.

Всъщност защо пералнята не е до мивката, а до печката? И с един прав ъглов шкаф към печката?

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 12:40 от Angel_Dust

# 343
В икеа има маси с падащ плот, ако ти пасват размерите
https://www.ikea.bg/products/norberg-masa-s-padasht-plot/30180504/

Но предложението за шкаф около пералнята, предвид ситуацията ти, мисля че е най-добро, стига да нямаш налични вече горни шкафове. Често и в лидъл пускат такива, просто може да следиш брошурите.
Като цяло "кърпежите" по вече налично нещо са най-трудни, особено ако са с малко средства.

# 344
Здравейте! Това са мебелите в спалнята ни, но са ни малко, а и място има, та какво бихте предпочели:
А) БЯЛ скрин + бели елементи като пердета, килимче пред леглого, шалте и дерокстив и възлглавници в бяло.
или
Б) СИВ/ЧЕРЕН скрин + светлосиви пердета и декорации.

** Паркетът е сив, а стените тъмносива венецианка мазилка и лично на мен ми се иска да се добави светъл цвят, но този скрин да не е пък като бяло петно отгоре пльоснат. Моля за съвети.. 🙄

Общи условия

Активация на акаунт