Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 46 788
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте отново . Смених цвета на стените и сега някакси този ламинат гледайки го всеки ден не ми подхожда . Бихте ли ми дали и вашето мнение , че сама си решавам интериора , но бих чула сега и странични  мнения .
Той леко сивее, а стената е в топъл цвят , пастелен - пясъчни дюни е латекса . Мебелите ще са бели

Много е красиво така, с бял перваз, както показахте по-късно, е идеално. От къде е огледалото?
От ИКЕА , но доста отдавна е купувано.
Здравейте. Не мога да се справя с пинтерест, а ми се иска да видя такава светла кухня, изцяло кремаво,но с двуреди горни шкафове( едноцветни). Каквото и да напиша все подобни на тази ми излизат. Ако имате снимки ще съм благодарна. Или съвет точно какво да напиша.
Мога да снимам моята . Светло бежово е , със светъл плот и Горни шкафове на два реда . Пишете ако искате Simple Smile

Защо ме търсиш , откъде са фотографиите ?
Чудесни са .

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 14:06 от This_season

# 376
Ако не се лъжа това е огледалото HOVET. Още си го има. С бяла и с черна рамка.

This_season, от Posters.bg.
Скрит текст:
Евтин начин за бърза декорация. Но изборът е огромен и ми харесва, че сам можеш да си организираш различни комбинации. Абе евтинджоски, не си падам по скъпи картини аз. Наскоро си купих едни от bonami уж с идеята да заменя моите в хола. Оказа се доста лошо попадение, което на всичкото отгоре не върнах понеже ме примързя. Май ще го засилвам към една тема за подаряване. От тогава пак се върнах при любимите си евтинджоски. Единствено трябва доста цъкане докато се усети човек какви са разделите и как може да сменя размера.

# 377
Много симпатични композиции. И цените са им прилични.
Ние ще си правим цяла стена с наши фотографии, правени с полу-професионален фотоапарат и ме хваща страх като си помисля колко ще ни вземат за принтиране Фотосинтезис например.. Grinning (извинявам се, ако е спам).

Такива композиции придават неповторима, автентична атмосфера на дома. И си заслужава 🙂

# 378
При такова антре, възможно ли е да се сложи дрешник до тавана?
Мястото от входната врата

Мастото, гледано към холната част. Показвам, че няма никаква чупка/ниша, която да се ползва в дълбочина.

И мястото, погледнато от към холната част претеснявам се, че ще закрива светлия отвор.

# 379
Ами ако го направиш не по цялата дължина, а на една трета от нея? Така няма да стига виобще до вратата на хола.

# 380
Ами ако го направиш не по цялата дължина, а на една трета от нея? Така няма да стига виобще до вратата на хола.
Това е логичният вариант. Лошото е, че нямам място за кофите и мопа и храната на котката и бъдещото куче, тоалернара хартия и прочие глупости. Затова ми трябва да е малко по-дълъг. Или друга идея, за която не се сещам.

# 381
Red soul, аз имам такова малко порт-манто( снимала съм го даже назад някога), което е на 3 дълбочини, за да не пречи на захода, защото антрето е тясно и има три врати.
Най-дълбокото е за връхни дрехи, следващото е по-плитко за обувки, последното е чекмеджета в средата, отдолу табуретка за сядане, която се вади и прибира, отваря се и вътре държа чехли, а отгоре закачалка за чанти.Така има свобода и конструкцията изглежда лека.
Не съм у дома за няколко дни, за да снимам.Не е нужно цялото да е дълбоко в частта към вратата.

# 382
... място за кофите и мопа и храната на котката и бъдещото куче, тоалернара хартия и прочие глупости. Затова ми трябва да е малко по-дълъг. Или друга идея, за която не се сещам.
Според мен много е важно и основополагащо, че знаеш точно какво имаш да съхраниш там. Бях слушала веднъж в YT каналите, дето следя, точно това като съвет - не първом да направиш местата за съхранение и чак след това да почнеш да мислиш кое къде ще сложиш (както аз сглупявам). А точно така както ти тръгваш - имам това, това, това и за него ми трябва място.

А ако трябва вече конкретно... абе не изглеждат чак толкова много нещата. Например не ти трябва много дълбочина май. Поне не споменаваш връхни дрехи (извънсезонни също). Те предполагат закачалки и си трябва дълбочина. Но ако имаш другаде къде да ги слагаш и този шкаф е за кофите, мопа и храните за животните две неща само да подсетя. Ако случайно ти влизат в работа. Първото е защо не се замислиш да минеш на този по-плоския тип кофи? Продават ги и в Тему. И второто: може да направиш едното от примерно 2 или 3 крила открито - само с чекмеджета отдолу, отгоре вратички пак, но средната част да е с рафтове за бърз достъп до ключове, каишки.... Оставянето на едно крило открито прави малко въздушна, по-лека конструкцията. И може би няма да ти се струва така препречваща.

# 383
Има и сгъваеми кофи вече Simple Smile)) В Джъмбо има различни такива, аз имам кош за пране и леген.
https://grabnete.com/produkt/%D1%81%D0%B3%D1%8A%D0%B2%D0%B0%D0%B … 4%D0%B0-12%D0%BB/

# 384
Аз съм взела сгъваеми кофи и легени и за двете къщи, но в мазетата поддържам все пак и обикновени, ако потрябват - рядко, но се случва.
То хубаво първо да се знае къде какво ще се съхранява и така да се мислят/проектират местата за съхранение (старая се точно така да го правя и аз при възможност - това е идеалният случай), но подходът е най-приложим в чист вид при проектиране на ново жилище. При вече готово жилище  този подход няма как да се абсолютизира, а се съобразяваме главно с даденостите на самите помещения и техните функции, като се опитваме да извлечем техния максимум, без да ги превръщаме визуално в складове или непроходими места.
При достатъчен брой просторни помещения подходът е точно този дори и при готово жилище, но често сме ограничени било в едната, било в двете посоки и тогава аз самата прилагам смесен подход - при малко помещение и недостатъчно място за съхранение в него на всички вещи, които функционално му се падат, си съобразявам вида и размерите на местата за съхранение според площта и възможностите на помещението, а на вещите, които не се събират, колкото и да ми се иска, търся допълнително място в друго помещение - напр. антрето ми е малко, гардеробът в него, както и двата шкафа за обувки - също, сещате се, че на ММ шкафът за обувки е по-малък по подразбиране Simple Smile . Затова извънсезонните са в друго помещение,  а даже и част от сезонните през студените сезони, но рядко ползвани. Не е много удобно, но пространството е определящо. Във всеки случай се стремя, ако не са в едно помещение всички вещи, свързани с употребата му, то поне да са в най-много две, а не повече.

# 385
Много, много прилича на апартамента, който в момента обзавеждам (дори нашето антре ми изглежда по малко). Жилището е малко, няма килер или друго подобно помещение, което да побира изброените неща. Тях мисля да съхранявам във висок шкаф, който да бъде част от кухненското обзавеждане. В момента в такъв събирам прахосмукачка, дъска за гладене и ютия, кофа и др. Наистина вече има доста функционални решения (като сгъваеми кофи и легени) и вътрешна организация на шкафове. Аз пък се чудя къде да съхранявам мръсното пране, докато му дойде ред. Банята е толкова малка, че няма място за кош за пране.

# 386
  • Варна
А пералнята къде е?

# 387
  • Варна
Аз пък си мисля, че кофата и стирката не бих прибирала в шкаф. Все пак ще има някаква влага и се опасявам, че ще се вмирисва.

# 388
Сгъваеми кофи и легени прибирам в шкаф в банята, на мопа бърсалката се отлепя и се залепя суха, не ги прибирам мокри или влажни. И да се наложи някакво време да престоят извън шкафа до пълно изсушаване, не е чак фатално, важното е когато са сухи, да има къде да се приберат трайно. 

# 389
Аз държа прането в кошове в спалните.Не в банята или пералното.

Общи условия

Активация на акаунт