Трябва ли да се месим в живота на порасналото си дете

• 23 363
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Наистина неприлично много лъжи.

# 661
  • Melmak
Тази тема е тролска.

# 662
  • София
Дори да е тролска и лъжлива темата - има много подобни родители в реала.
Все на някой може да са полезни мненията тук и да се замисли.

# 663
  • София
Ох, на някои дъщери вече им знам бенките къде са и по колко са. Ама че досада.

# 664
  • София
Само тази?
Всичките теми на този профил са лъжливи.
Гледа сеир колко наивници ще й се вържат.

# 665
Защо сте толкова нападателна всеки път и се смятате за всичкознаеща и права вие?

# 666
Ами да отиде тати с нея на море.Хем да не ката сама, хем да има кой да я съветва там.

# 667
  • София
Защо сте толкова нападателна всеки път и се смятате за всичкознаеща и права вие?
Искаш ли после да се поиграя и да цитирам лъжите ти? Това си рисковете на писмената комуникация - всички лъжи ги има черно на. бяло.

# 668
Съвсем резонно си е ако наистина се замисляш да поработиш с психолог.
Сигурна съм че от твоята гледна точка изглежда различно, но отстрани това което се набива на очи е не факта че се притесняваш, който си е нормален за всака майка. А това че показваш силна съпротива всеки път когато порасналата ти дъщеря прави нещо в което ти нямаш участие или намеса. И за двете страни не е здравословно това.

# 669
Аз не знам кое е по-зле:
А: да си измисляш такива истории,до детайли и да си вярваш. Или:
Б: да си наистина толкова зле ,че да тормозиш и себе си и детето си по този начин.

# 670
Е, тази млада жена не е ли имала книжка толкова време?
И как реагираш ти?
Нали дъщеря ти е почти на 30!
Вече наистина започва да звучи твърде странно темата.

Иначе аз проблем нямам. Насърчавам ги. Големите си пътуваха от България до Италия и обратно през студентските години. Сега и третата така ще пътува, когато има компания, защото сама предпочита да лети със самолет. Когато идва с баща си при нас на морето през последния месец, винаги тя шофира. Той не се бърка и не дава акъл, без тя да му е поискала.

Една жена трябва да може да шофира. Това е част от самостоятелността.
Има книжка от две години ,карала е с баща си,но ме по магистрали както сега.
А и ще пътува сама,затова се притеснявам,няма нужният опит още повече по магистрали,но не чува.
Колата е наша,но тя ще си сипва горивото.
Fever вашата дъшеря е пътувла до морето ,но с баща си до нея.
Много се притеснявам отново и затова.

Че то по магистрала се кара по- лесно отколкото по всички останали порутени пътища из нашата любима родина. Няма кво да те притеснява, ако МПС-то е изправно и годно за движение.

# 671
Как да започне да шофира на магистрала по друг начин? Щом има практика и увереност, значи е готова. С времето става все по-трудно, ако я спирате и й обяснявате, че не става. Затова е пълно с жени с книжки, които не шофират и не умеят.
На пътя всичко зависи от скоростта и бързите рефлекси на шофьора.
Ако кучето и бившият ги приемате за придружители, не са. Придружителят трябва да има по-богат опит, а не също току-що да е взел книжка, и да дава правилни съвети, а често дават грешни.
Няма много практика,за тези почти(още няма 2г пълни) е карала само до магазина,до съседен град,няма много практика на дълго,но упорито иска да пътува сама.
Вече веднъж я убеди баща й с който караше ,че не е готова сама на дълго и не пътува,но сега само ни уведоми без да иска мнението на баща й дали е готова или не.
Той й беше казал ,че първо иска да излязат да покара с нея,да я види как кара на дълго и тн,но после тя се изнесе и така и не стана това.

# 672
  • В полите на Пирин планина
На мен лично ми е по-спокойно като си карам сама. Щом познава колата и има някаква практика, то не виждам проблем да увеличи шофьорския си стаж точно в този момент. Може да си кара в активната лента на магистралата, без да изпреварва.
То и не виждам защо трябва да ви пита... Просто ви е казала, да знаете.

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 16:05 от Lady Brinne

# 673
Еми как да има практика,като е карала само с баща си? И защо й трябва неговото разрешение дали е готова? Щом си е взела изпита, значи е готова! Майко майко......

# 674
Вече веднъж я убеди баща й с който караше ,че не е готова сама на дълго и не пътува,но сега само ни уведоми без да иска мнението на баща й дали е готова или не.
Той й беше казал ,че първо иска да излязат да покара с нея,да я види как кара на дълго и тн,но после тя се изнесе и така и не стана това.
Ягодке, баща й не е изпълнил обещанието си (излъгал е) и дъщерята отказва да чака.
Без да се сърдите, но говорите само за себе си и за мъжа си. Липсва ми дъщерята като отделен човек, а не дете или тамагочи.
Разумна ли е, внимателно ли кара? Дъщеря Ви е самостоятелен човек, няма Ви пита за битовизми - свикавайте, това е нормалност в житейския път.

Общи условия

Активация на акаунт