Извинявайте, но не съм съгласна с изказването, това, че някой деца са разбрали, какво проверяващия е искал да попита и са го уцелили, не прави останалите "глупави" и няма да ощети вашето дете, ако МОН вземе решение този въпрос да носи 2 точки на всички
В 2019, когато кандидатстваше голямата ми дъщеря, имаше подвеждащ въпрос и тогава МОН взе такова решение и всъщност с даване на 2 точки на всички деца, този въпрос всъщност просто "отпадна" все едно от изпита. Моете дете например, беше уцелило очакванията на МОН, а не беше показала знания, така че за мен решението на МОН беше справедливо за всички деца, а не "несправедливо" за моята късметлийка

Това нали е изпит, не "хвърляне на боб" или игра на "онче-бнче"

Който е толкова добър, не мисля, че трябва да има притеснения, за честно и справедливо отсъждане по този въпрос.
Мен двете точки не ме интересуват де, ама ако ще си говорим принципно...
и аз принципно говоря - "елементарна логика" в изпит по БЕЛ

мислех, че тестваме знания по БЕЛ, а не логически способности - има само два документа в текста, значи отговора са двата документа; какво всъщност ни питат няма значение

Бъдете спокойна - шанса МОН да чуе и признае нещо - клони към 0%, така че "съобразителните деца" ще са с едни гърди напред
Всеки има право на мнение или на несъгласие, аз лично подадох своето до отговорната институция