Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 18

• 25 407
  • 458
  •   3
Отговори
# 450
  • София
Е, ако сте гледали оная турбо модерната сграда на метро Малинов, дето е от стъкло и бетон ...
Това изобщо не са стандартни цени. Аз изобщо не си играя да гледам подобни оферти. Не е коректно да се представят като норма.
Дори като себестойност цените на такова чудо са в космоса. Фасадните стъкла са над 1000лв на квадрат, а може и 1500 да са.
не, тепърва ще се строи... към 2027 ма края се планира.... изобщо не е нещо готово

# 451
Здравейте. Някой има ли скорошни впечатления от кв. Красна поляна 3? Последно време ми излизат сравнително поносими цени на имотите там. Интересува ме дали има много роми, има ли хубави детски градини, хубави училища, площадки, млади семейства, как е транспорта и плюс би било ако има удобства като избор от салони за красота, заведения, спортни центрове.
Разходи се сам/сама. Не знам от кога станаха  Кр, поляна 1, 2, 3?  Едно и също и в трите части. Не купувай по обява или снимки.

# 452
  • на земята
Здравейте,харесахме апарта,ент на зелено ,но се притеснявам .Трябва да капарирам
Фирмата е Калистратов,много сгради има построени,но прочетох ,че са се разделили собствениците.
Някой ако има информация или как се действа.Искам да проверя ,да се уверя.Всякакви съвети приемам.
Благодаря ви

# 453
  • There I was on a July morning
Калистратов груп е сравнително голяма строителна фирма и е известна в строителните среди. Занимават се не само с жилищно строителство, а и с инфраструктурно и др. обекти. Създателят на фирмата почина преди около 4 години и доколкото съм запозната, бизнесът му се ръководи от неговите наследници. Фирмата съществува и днес, информация за управителите и фирмата може да се намери и в медиите, в Търговския регистър, Регистъра на Камарата на строителите и др.
Прочетете малко, разгледайте техни завършени сгради и си преценете, решението е Ваше.

# 454
Калистратов строиха Лидъл на Сточна гара. Помня от табелите. Предполага се, че Лидъл няма да наемат някаква измекярска фирма за обектите си.

Иначе Скубиду е написала какви проверки да си направите. Адвокат, който да ви прегледа договора и да ви каже има ли някакви подводни камъни и доколко са сериозни, би бил много полезен.

# 455
  • София
Има огромни разлики между жилищно, индустриално и инфраструктурно строителство. За жилищното им нищо не мога да кажа, но изпълненията им на Ломско и Цариградско шосе са скандални.
Ако има конкретна информация за жилищното им строителство, моля, споделете.

# 456
  • There I was on a July morning
Има огромни разлики между жилищно, индустриално и инфраструктурно строителство. За жилищното им нищо не мога да кажа, но изпълненията им на Ломско и Цариградско шосе са скандални.
Ако има конкретна информация за жилищното им строителство, моля, споделете.
Не е точно така. Повечето строителни фирми са регистрирани в Камарата на строителите за различни видове строителство (проверява се за всяка конкретно) и изпълняват/са изпълнявали различни дейности, не се ограничават само до една. За строителството на сгради - дали ще е жилищна, административна, спортна или индустриална - имаш проект по който работиш, имаш изкопи, конструкции, покрив, довършителни работи, водопровод и канал, тоалетни и т.н. Техниката е горе-долу еднаква, ръководен персонал и работници - също. Важното е да имаш кадри, които да направят добра организация и да изпълняват СМР по проект и да имаш финанси, за да завършиш обекта.
За качеството на изпълнените обекти на Калистратов не мога да коментирам, тъй като не съм запозната.

# 457
Съвсем наскоро точно преди акт 16 измамиха група хора, които купили на зелено. Фирмата 'фалирала' и прехвърлила за една нощ всички апартаменти на друга фирма. След което ги пуснали за продажба с 200 процента по-висока цена. На хората, някои от които вече били наели интериорни дизайнери и мебелни фирми, върнали парите. Ама с тях на настоящите цени не могат да купят нищо. Ето статията https://nova.bg/news/view/2025/09/19/511062/%D0%B4%D0%B5%D1%81%D … 1%84%D0%B8%D1%8F/ и нека адвоката да провери за такива подводни камъни.

# 458
  • на земята
Много благодаря за помощта.
А някой отзиви за Sofiainvestments брокерска къща мисля се води.
Брокерите дали са сериозни.

Общи условия

Активация на акаунт