Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 22

• 9 811
  • 145
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Няма частна собственост никъде. И в САЩ да си, решат ли да те наредят и успеят ли ще останеш без нищо. Затова и има диверсификация на инвестициите, преносимо богатство и какво е модерно напоследъка - капиталистическо номадство. Има фирми, които правят милиони от това да ти осигурят втори и трети паспорт и да ти уредят регистрации и имоти по други държави за резервни варианти и само, който е тъп не го прави това, ако имаш пари естествено.

Иначе причината за всичко дето спорите в предните постове е просто голямата простотия, нищо повече. Не казвам, че е български патент ама напоследъка се говори за едни под 5 милиона, че сме...ами извинете ама 1 милион умни хора да са се изнесли то са останали масово лумпени, защото емиграцията последните 10-15г. не е толкова по икономически причини. И само упадъка на запад, защото го има, може да върне тия хора. Не смешните напъни на неграмотните ни и лакоми политици.

# 121
Американци купуват имоти в чужди държави,като предпазна мярка в случай на война...

# 122
  • Варна
Абе най-вече ги купуват да избягат от данъците, затягането на правилата и преди да дойде бай Тръмп на власт ги купуваха да имат изход от либералната гмеж, която се беше побъркала с простотии. Никой здравомислещ американец не допуска, че родният му дом би бил застрашен от война. Казвам го, тъй като имам поглед върху бизнеси, които им осигуряват паспорти, имоти и всякаква административни услуги по прехвърляне на богатство.

# 123
Имах предвид,че при една реална и голяма война Белия дом може да обяви всеобща мобилизация,може инфлацията да скочи много,и прочие... Затова е добре човек да има имотче в Швейцария,например...

# 124
  • Варна

Ето какво успях да намеря:
Vista Park Verde
възможно е да се намира във Възраждане 4
https://topland.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8/vista-park-verde/

# 125
В България няма частна собственост и затова всеки,на когото му се отвори възможност,гледа да се обогати колкото е възможно повече,защото утре може да няма тази възможност...

Интересно ми е каква логика си си измислил, че обясняваш че нямало частна собственост?
Виж какво стана с Васил Божков-Черепа...

Няма държава в която да няма такива примери, което означава че или никъде няма частна собственост, или пък, че нищо в този живот не е гарантирано и всичко се приема с известна степен на риск и частната собственост не е изключение.
Кога ще се научите, че нищо на този свят не се сравнява със съвършенството. Нито хора, нито закони, нито продукти. Всичко се сравнява спрямо средно статистическото ниво на еквивалентите му.

# 126
Дъра-бъра два чадъра! Коя западна държава е унищожила бизнеса на частник и то милиардер?

# 127
Дъра-бъра два чадъра! Коя западна държава е унищожила бизнеса на частник и то милиардер?

Без проблем мога да посоча, Италия - Силвио Берлускони. Но да кажа е лесно, дали има кой да чуе от другата  страна е друг въпрос вече.

# 128

Без проблем мога да посоча, Италия - Силвио Берлускони. Но да кажа е лесно, дали има кой да чуе от другата  страна е друг въпрос вече.
Как? Пример?

# 129

Как? Пример?
Тук е момента в който ще ти кажа вече да спреш да пишеш спам в темата понеже говориш безсмислици. Пред кръчмата може да продължиш да си лафиш с колегите, аз няма какво повече да си кажа с теб.

# 130
Здравейте, пиша  с молба за информация. Трябва ми адвокат във Варна с опит в сделките с недвижими имоти. Искам да разваля предварителен договор и да си получим парите, които са дадени,  обратно. Не става въпрос за мен, а за роднина, които се е подлъгал и сега искам да му помогна. Аз разбирам за сключването на такъв договор 2 месеца след сключването му и меко казано съм побесняла. Проверих сградата, тя е с проблеми, за което брокера нищо не е споменал. Направо съм в ступор от наглостта на разни брокери, които ще продадат баща си и майка си, за да вземат всеки изкаран с честен труд лев от хората. Ще ги гоня до дупка каквото и да ми струва това.
Та мисля да започна с консултация с адвокат, а после и по друг ред. Ако някой има контакти на адвокат, който работи специално в тази област, моля да ми пише на лични.  Някой от вас развалял ли е предварителен договор и получил ли си е парите обратно? Ще се радвам на всякакъв споделен опит тук в темата, а за адвокат, моля пишете на лично. Благодаря предварително.

# 131
  • Варна
Предварителен договор може да се развали заради проблеми в сградата, често в типовите такива има изредени клаузи точно за тези случаи, въпросът е вашият предварителен какво пише в него, първо от там тръгнете.

# 132
Препоръчвам Адвокат Иванина Влахова.

# 133
Здравейте, пиша  с молба за информация. Трябва ми адвокат във Варна с опит в сделките с недвижими имоти. Искам да разваля предварителен договор и да си получим парите, които са дадени,  обратно. Не става въпрос за мен, а за роднина, които се е подлъгал и сега искам да му помогна. Аз разбирам за сключването на такъв договор 2 месеца след сключването му и меко казано съм побесняла. Проверих сградата, тя е с проблеми, за което брокера нищо не е споменал. Направо съм в ступор от наглостта на разни брокери, които ще продадат баща си и майка си, за да вземат всеки изкаран с честен труд лев от хората. Ще ги гоня до дупка каквото и да ми струва това.
Та мисля да започна с консултация с адвокат, а после и по друг ред. Ако някой има контакти на адвокат, който работи специално в тази област, моля да ми пише на лични.  Някой от вас развалял ли е предварителен договор и получил ли си е парите обратно? Ще се радвам на всякакъв споделен опит тук в темата, а за адвокат, моля пишете на лично. Благодаря предварително.

Дайте обратна връзка когато прецените какъв е шанса да ви върнат парите. На мен ми звучи малко вероятно. Първо понеже ако брокера е знаел за проблемите може би е подготвил договора за да се защити от такава ситуация. И второ понеже трябва от поне две места да върнат тези пари, от инвеститора и от комисионната на брокера което допълнително го усложнява, всеки от тях ще претендира че не е виновен.

# 134
На нас са ни връщали пари. Вече не си спомням подробности, но бяхме капарирали. Булимот ни върнаха парите без никакви проблеми от тяхна  страна. Беше преди около 5 години.

Общи условия

Активация на акаунт