Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 26 295
  • 553
  •   1
Отговори
# 45
Обръщайте си повече внимание и се лекувайте адекватно.Това,че болката е изчезнала временно,не означава,че е излекувана причината.С времето проблема хронифицира и облекчението е все по - кратко и все по-рядко.Особено в тази възраст.

# 46
Момичета, влизам в компанията ви за първи път и да си призная, изчетох на един дъх темите от една година назад, след като се припознах и самоопределих, че съм една от вас. Simple Smile на 46,5 г, съвсем в реда на нещата. Simple Smile Та да ви кажа, пиша ви от морския бряг по време на отдавна планираната почивка, въоръжена с превръзки и тампони и умираща от ужас, че трябваше точно сега да изтегля късата клечка. Нито СПА видях, ни море, ни нищо. Вместо да ми дойде на очаквания 25.07 цикъл, точно тогава започна да се точи мижавко кафеникаво зацапване и да спре, да спре, не спира 14 дни. Вечерта преди да тръгнем тичам на гинеколог да видим какво се случва. От прегледа - нищо особено. Съмнения за нисък прогестерон. Изписа ми дицинон и зофрила и ме прати на почивка. Е да, но то не само не спря, но се засили като цикъл. Докторът каза да спирам всичко и те така сега с познатите ми от младостта брутални спазми, си ми тече и тече. В петък съм на преглед и да видим какво ще ме прави.

# 47
Здравейте! Не знам в коя тема е редно да попитам.
При преглед се установи леко уголемяване на единия яйчник. Беше ми пуснат само СА125, чакам резултат още.
Според вас не е ли нужно да се пуснат и други изследвания за по-ясни резултати?
Също така и съм със Крон отскоро, дали е възможно да са свързани нещата?
Благодаря !

# 48
Изчакайте си резултата, вижте специалиста какво ще каже. Така е най-добре. Предварително някой нещо да гадае какво ви е, не бива.

# 49
Здравейте! Не знам в коя тема е редно да попитам.
При преглед се установи леко уголемяване на единия яйчник. Беше ми пуснат само СА125, чакам резултат още.
Според вас не е ли нужно да се пуснат и други изследвания за по-ясни резултати?
Също така и съм със Крон отскоро, дали е възможно да са свързани нещата?
Благодаря !
Мен при уголемен яйчник и киста гинеколога ме прати на компютърна томография с контрастно вещество и каза, че трябва да изследва хормони. Пусна ми кръвна картина, СА125 и СА19.  Вчера бях. Където ми правиха снимките не бяха доволни, че не са пуснали TSH и креатинин.
Допускам, че след резултатите ще пуска още изследвания. Мен ме викат през октомври. Нямало нищо обезпокояващо.

# 50
излезе резултата, ниско е СА 125, просто е странно , че не ми каза да е киста. След 2 седмици ще отида на преглед отново

# 51
излезе резултата, ниско е СА 125, просто е странно , че не ми каза да е киста. След 2 седмици ще отида на преглед отново
Аз ходих за контрол на кистата и така се установи уголемяване на яйчника.

# 52
БНТ подкаст

Тихият диригент на хормоните - щитовидната жлеза | ФЕноМЕНА жена | Епизод 5

# 53
Минавам да ви кажа, че виждам добър ефект от Ашваганда.
През март ме почнаха за пръв път горещи вълни, ама ужасно неприятно - по много пъти на ден и нощ,  нощно време не можех да спя от жега. Цикълът ми го нямаше над 100 дни. Нервност. Либидото ми сякаш се изпари отведнъж.
Видях се в чудо и четох разни неща. Започнах Ашваганда. Цикълът ми се възстанови и най-приятното - горещите вълни изчезнаха още първата седмица.
Аз го отдавам на тази добавка.

# 54
RAngelova, благодаря за споделеното видео. Тази ендокр. много я харесвам. Доста знае и разказва за предмено, мено,  както и за мъжете в тази възраст. Дано повече хора я изслушат или направо да отидат на консултация. Играта на хормоните и е ясна, не само на гинекологичните.

# 55
Момичета, влизам в компанията ви за първи път и да си призная, изчетох на един дъх темите от една година назад, след като се припознах и самоопределих, че съм една от вас. Simple Smile на 46,5 г, съвсем в реда на нещата. Simple Smile Та да ви кажа, пиша ви от морския бряг по време на отдавна планираната почивка, въоръжена с превръзки и тампони и умираща от ужас, че трябваше точно сега да изтегля късата клечка. Нито СПА видях, ни море, ни нищо. Вместо да ми дойде на очаквания 25.07 цикъл, точно тогава започна да се точи мижавко кафеникаво зацапване и да спре, да спре, не спира 14 дни. Вечерта преди да тръгнем тичам на гинеколог да видим какво се случва. От прегледа - нищо особено. Съмнения за нисък прогестерон. Изписа ми дицинон и зофрила и ме прати на почивка. Е да, но то не само не спря, но се засили като цикъл. Докторът каза да спирам всичко и те така сега с познатите ми от младостта брутални спазми, си ми тече и тече. В петък съм на преглед и да видим какво ще ме прави.

Еми това ми е положението с прогестерона на 7-ми ден. Явно от там ми идват проблемите. Докторът днес няма да може да погледне резултатите, каза в понеделник. А кървенето продължава да ми се точи, боли ме глава и съм като парцал Sad Старост-нерадост ....

# 56
Минавам да ви кажа, че виждам добър ефект от Ашваганда.
През март ме почнаха за пръв път горещи вълни, ама ужасно неприятно - по много пъти на ден и нощ,  нощно време не можех да спя от жега. Цикълът ми го нямаше над 100 дни. Нервност. Либидото ми сякаш се изпари отведнъж.
Видях се в чудо и четох разни неща. Започнах Ашваганда. Цикълът ми се възстанови и най-приятното - горещите вълни изчезнаха още първата седмица.
Аз го отдавам на тази добавка.
Сега ако покажеш и коя точно Ашваганда, че аз съм със същия проблем... 90 дни вече без цикъл, вълни по няколко пъти на ден и нощ,кошмар е.....

# 57
Еми това ми е положението с прогестерона на 7-ми ден. Явно от там ми идват проблемите.
Прогестерон се изследва 7 дни след доказана овулация.

# 58
Еми това ми е положението с прогестерона на 7-ми ден. Явно от там ми идват проблемите.
Принципно е така, знам. Минала съм през инвитро и при класически цикъл на 21-ви ден трябва да е най-висок. Но при тая шантава ситуация, аз реално не знам кога да го броя началото на цикъла. На 25.07, когато трябваше да ми дойде, започна 14-дневното зацапване, което на 09.08 прерастна в сериозното кървене. Лошото е, че сега се чувствам така, все едно са ми първи дни, матката ми е една такава стегната, както при контракциите в бременността и ме боли кръста. Кървенето понамаля, но не спира Sad

# 59
Принципно е така, знам. Минала съм през инвитро и при класически цикъл на 21-ви ден трябва да е най-висок. Но при тая шантава ситуация, аз реално не знам кога да го броя началото на цикъла. На 25.07, когато трябваше да ми дойде, започна 14-дневното зацапване, което на 09.08 прерастна в сериозното кървене. Лошото е, че сега се чувствам така, все едно са ми първи дни, матката ми е една такава стегната, както при контракциите в бременността и ме боли кръста. Кървенето понамаля, но не спира Sad

На мен така ми цапаше по една седмкца, след това една кървене и после пак цапане. Също казваха, че е нисък прогестерон, но това се проточваше доста месеци и накрая след като октомври не спря цял месец ми направиха абразио. Оказа се полип. От тогава имам обилен, но за около седмица си спира както ми беше преди. След това лекарката каза, че може от полипа да е имало такова оскъдно и продължително кървене.

Общи условия

Активация на акаунт