След развода - нов партньор

• 7 012
  • 244
  •   4
Отговори
# 225
Жената иска да споделите личен опит вие започнахте да я нападате за личния и живот. Странна работа е как  понякога се развива просто едно желание за комуникация...

# 226
Някои бивши мъже не биха одобрили никой бъдещ Simple Smile Но не могат да спрат жена си реално, освен ако не са престъпници и да извършат някакъв тотален тормоз.

Или пък жена да каже на бившия си: "Аааа, тази хич новата с тебе не я одобрявам. Сменяй я". И той веднага ще откликне, нали.

Чудя се като пишете мислите ли изобщо или не Simple Smile

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 19:11 от Bеа_2022

# 227
  • София
Моят бившият много се фука с настоящата и му е много тъпо, че аз съм "Ами, ок". Радвам се, че се разбират с дъщеря ни. Не живее у тях.

# 228
Моят бившият много се фука с настоящата и му е много тъпо, че аз съм "Ами, ок". Радвам се, че се разбират с дъщеря ни. Не живее у тях.

Ами то това е най-нормалната реакция (от твоя страна), какво ти пука, стига да се държи добре с дъщеря ви..

# 229
  • София
Има разлика между това да уведомиш родителя на детето и това да искаш позволение. Според мен всяка жена би искала да е наясно с жените, които бившият й прави част от живота на децата й, обратното важи със същата сила.

# 230
Всеки може да иска. Реално рядко има подобни уведомления

# 231
Точно, той може да иска, но никой не е длъжен да ги дава. И има доста проблемно разведени, изоставени, с насилие и т.н. ами той/тя винаги може да каже не е добре за детето, даже и да го настрои срещу родителя и новия човек. По-добре даже детето само да опознава, без емоциите на другия родител да повлияват.

# 232
Всеки може да иска. Реално рядко има подобни уведомления
Да, права сте. Просто се поставям на мястото на отсрещния. Имаме общи деца, грижа ни е за тях. Ако баща им каже, че според него е рано, ще го отложа, но и ще коментирам предстоящ период. Двамата прекарваме време с тях, щастието им е най-важно. Ако да кажем аз съм "влюбена" и не мисля трезво, той би следвало да има трезвен поглед върху цялостната картина и да се съобразяваме, но.... но.. Разбира се, ако всичко е логично и смислено 😅

# 233
  • над кукувичето гнездо
Ако е някакъв разбран, може и да се получи, но такива са по-скоро изключение по нашите ширини. По-скоро смачканото его може да компрометира добрия тон на нормалното общуване, особено скоро след раздялата. Има мъже, според които всички останали същества са по-низши и никога няма да се намери някой достатъчно добър да заеме мястото му. А вие влюбена, или не, трябва да развиете умението да поглеждате ситуациите отстрани понякога и да постъпвате по-скоро зряло, вместо импулсивно. Та, лошо в запознанството няма, но на приятелски начала. Останалото - постепенно с времето.

# 234
  • София
Освен ако мъжът не комуникира изобщо с децата си, той така или иначе ще разбере за новия човек в живота им от тях самите, и тогава реакцията му няма да бъде по-добра. Ако пък той се държи цивилизовано след раздялата, напълно възможно е след като такова нещо, което засяга децата му, бъде скрито от него, да си промени отношението.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 08:43 от Лъвица

# 235
  • Обран бостан ;)
Намалете американските филми. Sunglasses

# 236
Защо да не му е добра реакцията? Естествено, че ще научи от децата, голяма работа. Майката специално да се обади по този повод чак е смешно за мен.

# 237
  • София
Е ако няма да му е лоша реакцията, защо да не му се каже? За мен това е въпрос на елементарно уважение. Освен това е право и на двамата родители да са подготвени, все пак въвеждането на нов човек в живота на децата обикновено е трус за тях и изненадан родител едва ли ще реагира най-адекватно. Аз не мога да си представя да реагирам добре на ситуация, в която бивш мой мъж запознава наше дете с непозната жена и аз не само нямам идея за това, но и го научавам от детето си.

# 238
Аз пък съм наясно, че във всеки един момент това може да се случи и не бях никак шокирана. Реагирах съвсем нормално, като чух някои реплики от децата. И не смятам за нужно да бъда надлежно уведомена от бившия, че има нов човек. Само в началото го бях помолила да спестява на децата преминаващите каки и да ги запознае само с човек, за който е сигурен. Е, до момента от децата знам за 3 каки, като с последната децата са най-наясно какво се случва май. Харесват я, тя изглежда се държи адекватно, според нещата, които ми разказват. И в случая няма нужда човек, който ме смята за получовек-полуидиот да ми се отчита. Даже последната я крие като партизанин от мен, да не се засечем. Може би, за да не ѝ стане ясно, че не съм злото невиждано като както вероятно ме описват (знам си стоката).

Е, не ми беше приятно една кака да присъства на тържество за завършване на детската градина на едно от децата ми, макар да познавам отпреди особата и да ме бяха предупредили, че идва защото е приятел Laughing Понеже е супер обичайно да си каним приятели по детските тържества в градината, как не се бях сетила. Иначе на следващия ден имаше възможност да изкарат заедно целия ден, ама - не, на тържеството. Децата явно също не бяха наясно със статута на тази приятелка, макар и те да я познаваха отпреди и да са ми я споменавали тук-там.

# 239
Докато не си се развеждал, всичко изглежда лесно, любезно и учтиво. Край мен колко приятелки се разведоха и пак не схващах какво е Simple Smile Чак като ми дойде до главата, видях, че всеки случай е напълно различен.

Какво значи "елементарно уважение"? Да съобщиш на бившия, че занапред ще излизаш с Гошо и децата ще са с вас също? Simple Smile

Аз напр. за новата жена научих, докато си бяхме съвсем женени с деца - нищо не ме уведоми човека Simple Smile И после с години слушах как били само приятели. Значи при такава откровеност аз какво и защо да съобщавам аз за приятели край мен?

Общи условия

Активация на акаунт