⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 24 507
  • 672
  •   9
Отговори
# 630
Aз се чудя с какъв акъл и защо всички са се претнали да пазят Герова, рода ли им е, с какво ги държи?
И за кмета, и за директорката е голям плюс да има бързо решение, а не прикриване на проблема, за чий се мятат по амбразурата и нападат и Тина Ивайлова
В малките градове си имат малко селски манталитет, с цялото ми уважение към хората от село. Мислят, че всеки проблем могат да го разрешат помежду си и агресират срещу хора, които вадят навън кирливи ризи. Затова трябват независими експерти. Бургас уж е голям град, но Поморие е близо.

# 631
Имала съм досег до криминалния психолог, изключителен специалист, нека "невинната" Герова се възползва от предложението му за да докаже своята правота

# 632
  • Някъде там
Мария Янева беше човека който каза всичко, което и по горе писах..отлагане, изчакване, забавяне с една цел, заличаване на доказателствата а именно :
Първото заключение е направено март : Пост контузио химен.

Съдебната експертиза е направена септември.
И както тя която е адвокат по здравно право каза :
Химена е орган който е добре кръвоснабден и еластичен. Когато има контузия е съвсем нормално чисто физиологично тя да се възстанови за такъв дълъг период от врме.
Ами толкова за различните заключения на експертизите.

Това че детето рецитирало го казва директорката, която също твърди, че виновна може да е майката която може да си има любовник и затова да наранява детето си. От закрила на детето и казали че има нещо в това семейство...

# 633
Според мен не защитават толкова Герова, колкото самите себе си и собствените си действия или бездействие.

Не съм гледала все още втората част, довечера най-вероятно.

# 634
  • София
Мария Янева беше човека който каза всичко, което и по горе писах..отлагане, изчакване, забавяне с една цел, заличаване на доказателствата а именно :
Първото заключение е направено март : Пост контузио химен.

Съдебната експертиза е направена септември.
И както тя която е адвокат по здравно право каза :
Химена е орган който е добре кръвоснабден и еластичен. Когато има контузия е съвсем нормално чисто физиологично тя да се възстанови за такъв дълъг период от врме.
Ами толкова за различните заключения на експертизите.

Това че детето рецитирало го казва директорката, която също твърди, че виновна може да е майката която може да си има любовник и затова да наранява детето си. От закрила на детето и казали че има нещо в това семейство...

За мен е нормално детето да говори когато е спокойно и това е когато знае, че мама е там.Другото ненормално е как се очаква дете на тая възраст да познава часовника и да каже всичко с подробности до минути кога се е случило?

# 635
И тримата специалисти се изказаха "Няма как детето да си измисля историята! И че е повтаряла думата "страх"  и името Герова"..

А на директорката ѝ беше много смешно впрочем.. Плямпа глупости, уж не знаела нищо, защото се води разследване, а казва доста неща като вътрешна информация.

За мен така стоят нещата -ОчевАдно е, че са навързани като свински черва околието и си пазят гърбовете...

# 636
  • София
Аз изобщо не казвам, че родителите са виновни, защото не са знаели какво да направят.
Хората, към които са се обърнали, би трябвало да знаят.

# 637
  • София

Т.е първо е мълчало пред психоложката, а после, когато майката е вляза, е започнало да говори пред същата психоложка, която не харесвало, така ли?

Да. Майката каза, че тя говорела строго и детето не я харесало.
Директорката на детската градина обясни, че в закрила на детето не вярвали особено на тази история, по-точно, че се е случила в детската градина. Намекна, че може от друга посока да има насилие. Защото нямало кога и как да се случи. Детето ходи до обяд, постоянно има 4 човека възрастни в групата, няма как никой да не дойде да й каже.
Психоложката, която коментираше случая, малко си противоречеше, според мен. Първо, съвсем правилно отбеляза, че фантазия и реалност се преплитат при толкова малко деца, но мигновено се коригира, че не можело да е измислица, което не кореспондира с горните й думи.
Аз лично не вярвам, че всички институции ще се хвърлят на амбразурата да защитават някаква световнонеизвестна детска учителка. Както беше казано по-горе - правото не е емоция и казано-речено, трябват доказателства. А както знаем, българската правосъдна система не се отличава с бързина.

# 638
Аз мисля, че кметът, директорът Афродита и изобщо всички в това село, са тръгнали да защитават Герова от простотия. Толкова глупави хора! Забележете Афродита как умело беше пусната по пързалката от Тина Ивайлова. Чак се стигна да предполага, че майката може и да има любовник, който да е направил всичко това на детето. От Закрила на детето й го казали. В стремежа да неглижира проблема изръси една торба с лъжи и глупости. Кого прикриваш, бе, селска Афродито? И защо? Абсолютно замитане и прикриване.

# 639
При подобни престъпления би следвало да се разглеждат всякакви версии и вероятности, независимо колко шокиращо звучат на възмутената публика. Съответно да се отхвърлят или докажат на базата на факти.

# 640
  • Някъде там
Да бе, това беше най нелепото.
Бащата го нямало. Майката може да има друг мъж и затова да си тормози и изнасили детето. Не схванах логиката.
Интересно за какво им е тогава трето дете да осинвяват щом семейството куца и как точно им дават да осиновят дете щом има такива признаци че нещо куца и има някакъв проблем в семейството.

# 641
  • София
При подобни престъпления би следвало да се разглеждат всякакви версии и вероятности, независимо колко шокиращо звучат на възмутената публика. Съответно да се отхвърлят или докажат на базата на факти.

Гледай го, наистина беше нелепа инсинуация от страна на директорката.

# 642
  • София
Скрит текст:

Т.е първо е мълчало пред психоложката, а после, когато майката е вляза, е започнало да говори пред същата психоложка, която не харесвало, така ли?

Да. Майката каза, че тя говорела строго и детето не я харесало.
Директорката на детската градина обясни, че в закрила на детето не вярвали особено на тази история, по-точно, че се е случила в детската градина. Намекна, че може от друга посока да има насилие. Защото нямало кога и как да се случи. Детето ходи до обяд, постоянно има 4 човека възрастни в групата, няма как никой да не дойде да й каже.
Психоложката, която коментираше случая, малко си противоречеше, според мен. Първо, съвсем правилно отбеляза, че фантазия и реалност се преплитат при толкова малко деца, но мигновено се коригира, че не можело да е измислица, което не кореспондира с горните й думи.
Аз лично не вярвам, че всички институции ще се хвърлят на амбразурата да защитават някаква световнонеизвестна детска учителка. Както беше казано по-горе - правото не е емоция и казано-речено, трябват доказателства. А както знаем, българската правосъдна система не се отличава с бързина.
И аз не го вярвам това. За местните (особено ако човек на кмета) е напълно възможно. Но вече ако се излезе извън местно ниво, не вярвам, че и те ще я пазят.

Повече от задължително е, според мен. Ако тръгнем да хвърляме в затвора хора на база на ЕЖК, никак няма да е добре положението. Трябват доказани факти.

# 643
  • София
Това е репортаж все пак. Медиен текст. В него има лично мнение, има оценка на репортера, има внушения, целта му е да въздейства върху публиката. Със същия успех репортажът можеше да бъде направен с обратен знак и публиката пак щеше да е възмутена.

# 644
Това е репортаж все пак. Медиен текст. В него има лично мнение, има оценка на репортера, има внушения, целта му е да въздейства върху публиката. Със същия успех репортажът можеше да бъде направен с обратен знак и публиката пак щеше да е възмутена.
Постоянно коментираме, че журналистите са продажни и удобни. И това е факт в България. И когато се появи някой, който не е продажен, това било медиен текст и “репортаж все пак”. Не е ли това смисълът на честната журналистика? В Бостън журналисти от Boston Globe разкриват системната педофилия в Католическата църква. По-късно и в други държави се разкриват такива престъпления. BBC има мащабно разследване за трафик на хора. В Швеция има разкрития за сексуална експлоатация на деца-мигранти. В Ирландия-домове, в които хиляди момичета са били насилвани. Държави се извиняват на жертвите официално. Само в България  едно журналистическо разследване може да се разглежда като  медиен репортаж, който, ако беше с обратен знак щеше да звучи по друг начин. Надявам се, че съм цитирала думите ти правилно. Всъщност, ако Герова беше невинна, щеше да се защити и да изтъкне невинността си. А не да повтаря: имам адвокат, имам адвокат. Много тъжна история.

Общи условия

Активация на акаунт