⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 26 957
  • 809
  •   19
Отговори
# 645
Репортаж, но свърши много повече работа от хилещите се институции.

# 646
Обърнахте ли внимание накрая, около 44-45 минута, когато говореше Тодоров? Той каза, че те (може би неговият екип) са се обадили на Тина Ивайлова.

# 647

Т.е първо е мълчало пред психоложката, а после, когато майката е вляза, е започнало да говори пред същата психоложка, която не харесвало, така ли?

Да. Майката каза, че тя говорела строго и детето не я харесало.
Директорката на детската градина обясни, че в закрила на детето не вярвали особено на тази история, по-точно, че се е случила в детската градина. Намекна, че може от друга посока да има насилие. Защото нямало кога и как да се случи. Детето ходи до обяд, постоянно има 4 човека възрастни в групата, няма как никой да не дойде да й каже.
Психоложката, която коментираше случая, малко си противоречеше, според мен. Първо, съвсем правилно отбеляза, че фантазия и реалност се преплитат при толкова малко деца, но мигновено се коригира, че не можело да е измислица, което не кореспондира с горните й думи.
Аз лично не вярвам, че всички институции ще се хвърлят на амбразурата да защитават някаква световнонеизвестна детска учителка. Както беше казано по-горе - правото не е емоция и казано-речено, трябват доказателства. А както знаем, българската правосъдна система не се отличава с бързина.
За да е сме коректни,не е възможно измислицата/фантазията да съдържа толкова детайли,емоции.Болка и страх,няма във фантазиите.Особено ,ако същите тези емоции,никога не си ги изпитал.
Не,не са се обадили,но са насочили родителите,считайки че Тина Ивайлова,може да е полезна,в тяхната ситуация.

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 14:58 от неда2

# 648
  • София
На мястото на майката бих съдила директорката за уронване на престижа с тези коментари, че майката има друг мъж, който наранява детето.

# 649
На мястото на майката бих съдила директорката за уронване на престижа с тези коментари, че майката има друг мъж, който наранява детето.
Както и съпругът на Герова, който в репортажа заяви, че родителите на детето били луди и наркомани. Тези неща не се пляскат току така в публичното пространство.

# 650
  • София
И двете изказвания са абсолютно недопустими.
Родителите е трябвало и все още трябва да си наемат адвокат.

# 651
  • София
Те имат адвокат - накрая на видеото се споменава след като им идва проверка.

# 652
  • София
А, това не го знаех.

В такъв случай адвокатът трябва да се задейства по отношение на тези изказвания.

# 653
Те имат адвокат - накрая на видеото се споменава след като им идва проверка.
На мен ми е интересно дали такава "екипна" и изненадваща проверка са направили и на Герова.. Надали

# 654
  • София
Не, вие пък... Тя жената е болна, треперела и била в шок. Иначе детето лъже, майката и бащата са наркомани и майката хойка... Само, че като ги говорят тия глупости някой ще вземе да повярва, а както горе обясниха докато не се докаже не е вярно, нали така?

# 655
  • София
Аз не знам дали журналистката е продажна, не я познавам. И не казвам това. Казвам, че репортажът е направен едностранно, като всички отговори са подбрани така, че да въздействат на публиката и на целите на репортажа. Тук не се търси истина, а и не е необходимо. Това със замъгленото голо дете в тоалетната, повтарянето на нещата, които е разказала на майка си за целите на репортажа много щадящи ли за психиката на детето ви се струват? Единственото, което исках да кажа е, че ако беше направила репортаж с обратен знак отново със същите хора, но беше използвала думите им в друг конктекст, пак щеше да ви въздейства.

# 656
Орхидея как би въздействало на теб, аз няма как да знам. Но за себе си знам, че нямаше да изпитвам тази тъга, безпомощност, погнуса, яд и всички негативизми, ако репортажа беше за "другата страна" ..И напротив-Търси се истината! Ако беше само за въздействие, нямаше да са се ангажирали толкова хора, да коментират, да взимат страна и да търсят истината..

Първо, че за голям човек е много по-лесно да се справи с травматичните събития. Не е така  както при малко дете, където ще му остане белег за цял живот.
Второ-Толкова месеци подред, детето бива разпитвано всекидневно. На различни места, от различни хора. Допълнително му бъркат в раната. Направо дълбаят... Това нормално ли е?

Всеки един човек претърпял каквато и да е травма, няма нужда, не иска и избягва да я преживява отново.А институции, психолози, психиатри, карат детето да продължава месеци наред да я преживява за съжаление..

Дано психолога с когото работи ѝ помогне да преживее и забрави всичко! 🙏

Личното ми мнение е, че Тина Ивайлова НЕ е продажна в никакъв случай.Личи си по самите ѝ разследвания.
Както е и Станислав Цанов.
Те поне правят нещо, най-малкото дават гледна точка и гласност на разни случаи.За разлика от много други журналисти, които пеят каквото им е написано в репертоара..

# 657
Не, вие пък... Тя жената е болна, треперела и била в шок. Иначе детето лъже, майката и бащата са наркомани и майката хойка... Само, че като ги говорят тия глупости някой ще вземе да повярва, а както горе обясниха докато не се докаже не е вярно, нали така?
И тази незнайна,треперлива болест...3 месеца я извади от строя...и после 6 м отпуск.
В първото видео,стори ми се Гергова обясни на полицая ,че е в болничен заради капачка на коляното..което ми се стори странно..(ако бъркам,поправете ме)
А що се отнася до обективността,как да цитира обратната страна,ако тази страна,отказва да застане пред камера...
Скрита камера,има,доколкото е възможно...и тя изяснява много от събития и зависимости.

# 658
  • Някъде там
Госпожата в първа част казва че има проблем с коляното, затова илиза в болничен.
Във втора част кмета : Госпожа Герова на 4 февруари се разтрепери жената и от 5-ти февруари излезе в болничен, 3 месеца. Реален болничен. За разтреперване, веднага след обвинението ли или защото наистина има здравословен проблем.Joy
До днес в годишен отпуск.
Ако днес няма решение ще продължи да не е на работа, а в неплатен отпуск.
Че защо ? Нали не е виновна и няма от какво да се притеснява, никой не я е и отстранявал...

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 16:39 от daviz

# 659
  • София
Може би за да не могат да я отстранят.

Общи условия

Активация на акаунт