Живот след завръщане от чужбина

• 3 365
  • 81
  •   1
Отговори
# 75
  • Paris, France
Обаче ако се върне във Франция, а родителите му мрънкат да ходи да ги вижда или гледа, ще му се отели вола. Майка ми този филм го игра и накрая се пенсионира по-рано и си отиде, но остана в София. И пак я викаха час по час тя да ходи.

А може и много да са му липсвали докато е бил ученик и студент и е прекарвал максимум 2 или 3 месеца с тях годишно и сега да иска да наваксат. Имах такъв период.

# 76
Който иска да се премести - дали в София, дали в селото до Нант ли беше, - се мести, не пита непознати във форум. Ерген, без деца, без гадже, пита дали да остане да живее в детската, дали в София, дали в друга държава... нали...

# 77
В предишната си тема автора имаше връзка с омъжена жена с дете. Какво се случи, авторе?
Иначе и аз съм ЗА Франция. В България ще се превърне в слуга на родителите си. В малко населено място няма много опции.

Нищо, затворих я тази тема без да съжалявам. Добре че не направих тази грешка да вляза в чужд филм.
Иначе за малкия град факт че няма торкова възмоности но има и плюсове.
Всичко вече е до приоритети и семеен статут.

# 78
И аз четох темата, колкото можах. За сега съм съгласна с Ози и Невена. Все се повтаря България не била застинала в 90те, но това явно е някакво “вътрешно” местно усещане, защото аз освен възможността да се пътува и да предизвикваш от време на време етническата си идентичност с международния културен миш маш, много разлика не виждам. Да, сега освен борчета и мафиоти, и “обикновени” хора могат да живеят доволно, но то като цяло по света настава амалгамация, това е обща, а не специфична за България тенденция, независимо дали е Старбъкс или хипстърското кафене с матча глезотия на ъгъла. И двете съществуват в почти идентичен вариант и в София и Париж. Невена е права и за разликата асимилация и интеграция. Аз ще предложа, че вече дори интеграция не е нужна. В момента Европа е в процес на азиациране. Прииждат всякакви от Азия - от изпаднали бежанци до квалифицирани кадри, готови да менажират местни фирми и оглавяват болници, та дреме му на някой как изглеждаш, какъв акцент имаш и какъв точно ти е манталитетът (от работна гледна точка най-много).

Към автора - твоето поколение не са особено мобилни. Не сте и виновни. Да пътуваш е лесно и просто. Да получиш истинско образование, преди включваше екстри като посещаване на библиотека, сега задачката изисква само WiFi. Големите градове са прехвалени. Истината е, че с добра работа, от където и да е по-света, можеш да живееш добре. Не се чувствай, че изпускаш нещо важно, защото не си в лудницата на големия град, далеч от природата, впримчен в задръствания, шопинг молове и партита, защото така правят всички, или защото се очаква това да правят всички от твоето поколение. Дори в по-малките областни градове има съживяване, може би като реакция на стреса и анонимността в големите. Това го знам, защото посещавам често и наистина виждам разлика последните години. Какво е добре да направиш? Изясни си, къде очакваш да си след пет години. Това не е само въпрос при търсене на работа, вероятно и на въпроса на темата ще помогне.

# 79
  • Out of the Mix
Ивайло, аз не разбрах всъщност, а ти какво искаш - приятели, връзка, жена, жени, да се установиш някъде самостоятелно, което е най-нормалното нещо, като оттам би дошло и всичко друго?

30 годишен млад човек няма какво да прави на село, в малкия областен град, освен ако не обработва земя, свикнал си е там с манталитет, местните цял живот, има някакъв бизнес, но и така да е, пак за булка и живот, ще си трябва обикаляне, но съвременните млади жени няма да се забият на село.

Той е бил 3 г. в родната стряха, защото се е върнал от чужбина, да се оцафари, ослуша, оправи дома, реновира, което ок, но да не се губи време повече там с мама и тати сигура, промяна е нужна, като никой няма да ти дойде на крак, а 9 от 10 жени разберат ли, че не си сам, самостоятелен, ще избягат с писъци.

# 80
Аз стигнах само до един извод. Крайно време му е на автора да заживее сам и отделно. Къде вече сам да си решава. Но факта, че до сега никога не е живял истински сам е притеснителен.

# 81
Който иска да се премести - дали в София, дали в селото до Нант ли беше, - се мести, не пита непознати във форум. Ерген, без деца, без гадже, пита дали да остане да живее в детската, дали в София, дали в друга държава... нали...
Бе човекът булка си търси. Той си има къде да живее.
Късмет.

Общи условия

Активация на акаунт