Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 25 666
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Препоръчайте лекар за второ мнение по фетална морфология. За потвърждаване или отхвърляне на проблем.Ходих при д-р Желязкова.Става въпрос за Варна.
Аз правих 1 ФМ при Балев за отхвърляне на проблем, който беше видял следящият, а преди 2 ФМ при Желязкова отидох при Цонев по-рано, за да ми е по-спокойно, той прави и фетални във Вита Нова, въпреки че не се води "на нивото" на другите двама. Но после следващите 2 са ми при Желязкова и имаше неща, които пък само тя видя и се потвърдиха на раждането, но беше повече за проблем с мен, а не с бебето.

# 136
  • Варна
Моля и момичета от София да се включат.Следящия ми АГ ми препоръчва
Клиника Щерев:
 д-р Чавеева, д-р Стратиева, д-р Янкова
Проф. Марков
Клиника Надежда
д-р Пашева

# 137
Моите впечатления от Стратиева не са добри. Може да е изключителен специалист, но се разпокъсва като преглежда по 2 жени едновременно, сменяха се със специализантката. През цялото време само сумтеше, колко е часа с колко време се бави и колко хора я чакат. Каза само две думи след прегледа, че всичко е наред. Чакахме си резултатите седмица време, което е убийствено дълго при съмнения.  След нея направих още една консултация с друг известен лекар, резултатите от БХС бяха драстично различни като риск и измервания. Кой е бил по-прав - не знам,  но отношението не й беше на ниво. 

Клиника Щерев:
Проф. Марков
Клиника Надежда
д-р Пашева

# 138
За д-р Чавеева се чака много време и записването на час е сложно. Като цяло за всеки добър специалист по фетална морфология се чака минимум 2-3 седмици. И аз като Вас трябваше да правя допълнителна втора фетална. Следя се в Щерев и въпреки, че следящата ми АГ побутна нещата, пак чаках за д-р Калев 2 седмици и половина.

# 139
Какво мислите за биохимичен скрининг при Д-р Василев в МК Щерев?

# 140
  • София
Биохимичният скриниг и съвкупност от няколко числа и други данни, взети от ултразвуков преглед, след което математически се изчислява резултатът. Може да се направи безплатно в Майчин дом и резултатите там се разглеждато от генетик в Национална генетична лаборатория.
Вече ако питате за фетална морфология, това е съвсем друго изследване.

# 141
  • Варна
За д-р Чавеева се чака много време и записването на час е сложно. Като цяло за всеки добър специалист по фетална морфология се чака минимум 2-3 седмици. И аз като Вас трябваше да правя допълнителна втора фетална. Следя се в Щерев и въпреки, че следящата ми АГ побутна нещата, пак чаках за д-р Калев 2 седмици и половина.
Нямам това време, другата седмица трябва да го направя.

# 142
Аз съм доволна от Стратиева. Отидох по препоръка от АГ за второ мнение след втора фетална в МЦ Марковс. Бях предупредила изрично, че искам тя да ме погледне, така и стана. Отдели ми над 40 минути и ме гледа доста обстойно. После ме извика след няколко седмици отново, като й споделих , че съм с ГД, каза че чудесно се справям и ме почерпи с шоколадче. Simple Smile

# 143
  • Melmak
Нямам това време, другата седмица трябва да го направя.

Пробвайте при Патрикова, хвалят я доста, аз съм при нея следващия месец. За час - само по телефона.

# 144
С две ръце мога да препоръчам д-р Галева в “Шейново”. Специализирала е при професор Николаидис в Лондон, изключително мила и внимателна, имам вече 5 ФМ при нея - 3 с първата бременност и 2 сега с втората. Никога не съм чакала пред кабинета, часовете се спазват. Ако обясните какъв е случаят, много бързо ще Ви вземе, сигурна съм. Мога да Ви дам телефон на ЛС, ако искате, но би трябвало да го има и в интернет.

Клиника Щерев:
Проф. Марков
Клиника Надежда
д-р Пашева

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 14:07 от Seaglass

# 145
Здравейте! Бременна съм 5 седмица и 6 дни. Снощи след опит за изхождане по голяма нужда (неуспешен, със запек съм) имах на хартията цервикална слуз с много бледо розово. Много се изплаших, но след 10 мин когато отидох да проверя вече нямаше нищо, днес също нямам. Звънях на аг-то, но не ми вдигна, а е отпуска също. Другата седмица ми е прегледа, да изчакам ли или да потърся друг лекар? Ще ѝ звънна пак по-късно да ѝ го споделя като информация, но все пак дотогава мине притеснено. Четох в интернет, че при напън понякога шийката е чувствителна и пуска леко кръв, стига да не продължава или да няма болки няма страшно. Може ли да ми дадете съвет, има ли място за притеснение?

# 146
Аз пак да кажа за Чучумишев. Много обстойни прегледи по час и половина. Само с това се занимава и се отделя нужното време на прегледите. Би трябвало да имате шанс и да се вместите идната седмица. Записване по телефона: https://doctorkalchev.bg/contacts/

# 147
Семира, какво се гледа за цял час и половина, ако например става въпрос за нискорискова бременност и стандартна ФМ?

# 148
Ами той не е многословен и не обяснява съвсем всичко ако не го питаш, но се гледа всеки орган. Мерят се размери. Гледа се кръвоток към всеки орган. Светят разни кръвоносни съдове, оцветяват се органите в червено/синьо. Техниката е на много сериозно ниво там, вероятно освен там, в Марковс и при Сигридов на още 2-3 места в България да има такива ехографи.
След всеки преглед при него (аз ходя и не само на фетални там) си има за всичко размерите и % както на фетална.
Изключително мил и внимателен.
Аз там се подготвях по време на инвитро при Калчев и после директно преминах да се следя при Чучумишев.

# 149
Благодаря! Все пак ми е трудно да си представя да стоя на преглед от час и половина, но може би си е до характер. Много обичам и да ми обясняват какво се случва. На всяка ФМ е редно да се проверят органите и кръволоците към тях, плацента и така нататък, малко ми е странно, че може да отнеме толкова време. Светенето в червено и синьо е именно кръвотокът.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 17:37 от Seaglass

Общи условия

Активация на акаунт