Отговори
  • София
Последните 2-3 седмици това ми се навира много пред лицето, коментира се, като символ на лоялност и доверие, откритост и любов. Най- вече от жени.
Дискусиите не вървят, приема се като единственото логично решение в двойка, която се “обича”.

Сигурно, сигурно във всеки има страх, особено с днешната достъпност до всичко.

И все пак си мисля - защо стигнахме там?
За мен телефон, портфейл, чанта са лични вещи в които не бъркам.

# 1
  • София
Аз не съм имала общи пароли, но както той знаеше моята, така и аз неговата. Не, че съм  я използвала

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 21:11 от Светулчица

# 2
Категорично НЕ.

Аз последно дадох моята, което няма да повторя. Това го считам за грешка.

Доверие трябва да имаш и без паролата. Телефонът е лична вещ.

Ако се поиска да се гледа нещо - отключваш и даваш. Ама и това е червена лампа - да ти ровят. Значи нямат доверие.

# 3
  • София
Провокаторска тема.
Трябва, да.

# 4
  • София
Провокаторска тема.
Трябва, да.
Защо, Кеч?

# 5
Не, не трябва да имат общи пароли. За имейла и разни други приложения не бих си дала паролата. Не виждам причина. За телефона си я давам, както и знам на ММ паролата, защото понякога ( макар и рядко) се налага да използвам неговия или той моя. Например да включа неговата навигация, докато той шофира или да си препратя някаква снимка. Ей такива дребни неща. Но никога не бих гледала негови чатове и др. подобни. Както и не бих била съгласна, ако той ми рови в телефона и ме дебне. Ако си нямаме доверие, по-добре да се разделяме и всеки да си хваща пътя.

# 6
Общи пароли не трябва - много уязвимо става всичко. Но да си ги знаят за мен е съвсем нормално. Ние имаме един тефтер с паролите и на двамата, за всеки случай ако се наложи. Но никой не се възползва. То ние нямаме и ФБ и други такива. А какво пиша в мамата може да се види и без парола Simple Smile

# 7
  • Paris, France
Както си решат, но според мъжа ми е по-добре да имат различни пароли от съображения за сигурност, а ако искат, може да си ги кажат. Той често си сменя паролите и ме кара и мене да ги сменям, а ме мързииииии.

У нас всички знаем паролите за телефоните на всички у дома. Останалите пароли са лични. Имаме ги записани на места, на които можем да ги намерим ако с човека се случи нещо и потрябват. Това са пароли за здравна каса, осигуровки, банки, ей такива.

Паролите за социални мрежи и хобита са лични и никой не знае паролите на другите. Примерно за Facebook, Instagram, bg-mamma.

Служебните пароли също не се споделят.

Така сме решили, но няма лошо в друга двойка да има друга конфигурация.

# 8
Общи пароли? Не.
С моята половинка си знаем паролите, но това стана с времето, което прекарваме един с друг, а не защото сме се разпитвали за тях. Също така нямаме навик да се проверяваме.

# 9
Общи пароли не, но не виждам лошо да си знаем пиновете за отключване на телефона както казаха и преди мен за някакви дребни задачи, когато се наложи. Против съм дебнене, ровичкане и четене на лична кореспонденция и не бих си позволила да го направя.

# 10
Общи пароли е рисковано на днешното хакерско време. Но иначе си знаем паролите за всички важни неща - имейли, банка, данъци, телефони. В случай, че нещо стане с единия или се  блокира сметка (поради съмнение за измама, технически проблем и т.н). Иначе увисва цялото семейство.

# 11
  • София
Категорично НЕ.

Аз последно дадох моята, което няма да повторя. Това го считам за грешка.

Доверие трябва да имаш и без паролата. Телефонът е лична вещ.

Ако се поиска да се гледа нещо - отключваш и даваш. Ама и това е червена лампа - да ти ровят. Значи нямат доверие.
Малко, като референция и твоята тема хванах, прощавай.

Моето лично мнение е, че не трябва да си приятел и в социалните мрежи с партньора, какво остава да предоставяш доброволно телефон/ лаптоп за проверка и после да се обясняваш бел. ред.

# 12
Ние сме с общ профил във фб. Спокойни сме ,нито на мен ми пречи нито на него . В край на сметка не е ли това смисъла ,щом така се чувстваме добре?!
Вайбър и уатсап са ни отделни . Нямаме какво да крием един от друг ,за нас това е ок ,въпреки че за повечето хора е странно може би . Не живеем за хората 🙂 отностно приятелите ,ако нямаш най-близките като съпруга си ,то кой тогава ?

# 13
Малко, като референция и твоята тема хванах, прощавай.
Усетих, прощавам, макар че няма за какво - съвсем адекватна тема си е. Не мисля, че е провокаторска. Темата е много по-дълбока от просто една парола. Ако се замислиш, в зависимост и от типажа човек, с който имаш работа, може да се стигне далеч. Имането на чуждата парола зависи за какво го ползваш. Ако е за безобидни дейности като пращане на снимка - да, но ако е за контрол - твърдо не. Само да не еволюира от едното в другото. Може би трябва в определен момент да се разкрива, след като партньорът се е доказал. Но и там може да е било "игра". Спирам че станах прекалено мнителен, а на мен още не ми е минало. За незапознати, които четат това - имам 115 (до момента) страници тема относно проблеми и там се захвана и това с паролите и доверието... Не че се гордея с обема на темата... Общо взето с една дума може да се каже, че е въпрос на доверие и от едната и от другата страна.

# 14
  • Melmak
Общи пароли не, защото компрометира сигурността.
Да си ги знаем, да, но аз нямам интерес. Някои са ми запаметени в браузера, ако толкова иска, може да ги види. Като цяло имаме доверие, не си ровим в телефоните, нито крием нещо един от друг.

Общи условия

Активация на акаунт