Семейни задължения към възрастен родител

• 6 032
  • 146
  •   1
Отговори
# 120
Ами тя жената си е била в имота на село, но са я взели при тях дъщерите, защото го е закъсала явно

Не четеш правилно. Жената си е имала апартамент, дъщерите са го продали и поделили с нейно съгласие. Сега им тежи жената.

# 121
До, жената е имала апартамент в града, в който е живяла едната дъщеря и са го продали, защото на другата дъщеря не са й стигаме парите да си купи по-голямо жилище. Бабата си е живеела на село, където също си е имала къща, не е била под наем.
Продават жилище в града, за да може авторката да доплати. С останалата сума другата сестра си купува настоящето жилище.

# 122
  • София /Абсурдистан
Набъркат ли се пари и имоти, става жестоко.

# 123
До, жената е имала апартамент в града, в който е живяла едната дъщеря и са го продали, защото на другата дъщеря не са й стигаме парите да си купи по-голямо жилище. Бабата си е живеела на село, където също си е имала къща, не е била под наем.
Продават жилище в града, за да може авторката да доплати. С останалата сума другата сестра си купува настоящето жилище.

Така е,   Mama Ru , с 2 имота или с почти 2 (юристите уточниха частите им), не може да няма пари за прегледи, изследвания, лекарства, гледачи, хосписи и т. н.

Дори и да нямаше имоти жената, пак им е  майка.

Жестока и несправедлива е съдбата, да.

# 124
Няколко пъти попитах какъв е резултатът от скенера. Моля, нека прочетем описанието.
Деменцията не е спешно състояние и за този проблем ходенето в спешно отделение няма да свърши работа- просто ще пише - " за планова хоспитализация". Вече има дата за такава. Междувременно пуснете това, което изредих вече 2 пъти. С готовите резултати ще е много по-лесно да се уточни. Витамините не са по каса, където и както и да ги пускате, все ще е с пари. ТСХ е ок 15 лв, хив и васерман- не знам колко, но мисля може през личния?
Припомням поговорката " с чужди ръце се ловят само змии". За хосписите вече прочетохме достатъчно. Хоспис не диагностицира и не назначава лечение. При влизането трябва да са уточнени нещата.
Точната диагноза от скенера не мога да цитирам,защото документите не са при мен,но доколкото помня са умиращи клетки/незнам как е мед.термин/.Изследванията чакам сестра ми да я заведе.Час съм и записала.

# 125
Мама Ру, супер гадно е. Жената си има имот в града. Двете й дъщери го продават и сега се карат къде да живее.....станала е непротребна вещ. Животът е много гаден понякота

# 126
Тя бабата и не иска в града. Затова и се е изнесла преди години на село, затова се е съгласила и на продажба на апартамента. Никой не е можел да предположи как ще се развият събитията. Доколкото разбрах, връщането й в града е инициатива на дъщерите й, защото й става трудно самостоятелно на село. Но тя имот си има, просто вече не може да живее сама.

# 127
Няколко пъти попитах какъв е резултатът от скенера. ...
Точната диагноза от скенера не мога да цитирам,защото документите не са при мен,но доколкото помня са умиращи клетки/незнам как е мед.термин....
Искай от сестра ти да снима документа от скенера и го постни тук, за да се успокоят имотната, юридическата и медицинската група тук. И за да не повторят предишната тема.

# 128
Тя бабата и не иска в града. Затова и се е изнесла преди години на село, затова се е съгласила и на продажба на апартамента. Никой не е можел да предположи как ще се развият събитията. Доколкото разбрах, връщането й в града е инициатива на дъщерите й, защото й става трудно самостоятелно на село. Но тя имот си има, просто вече не може да живее сама.
Благодаря за трезвите разсъжденията!Вероятно четете с разбиране в детайли. Доста от съветите са ми от значение.

# 129
Има ли някакъв вариант да й осигурите грижа в дома й на село? Много възрастни хора трудно приемат преместване и едно такова се отразява на психиката им. Знам, че го правите за добро и от грижа към нея, но тя може би се чувства наистина като на гости във вашите домове.

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 15:06 от Mama Ru

# 130
Има ли някакъв вариант да й осигурите грижа в дома й на село? Много възрастни хора трудно приемат преместване и едно такова се отразява на психиката им. Знам, че го правите за добро и от грижа към нея, но тя може би се чества наистина като на гости във вашите домове.

За съжаление селото е далече около 130 км. и е доста обезлюдено.Преди години имаше компания баби,с които си пиеха кафето и всичко беше наред.Усетихме,че нещо не е наред,когато спря да контактува с останалите живи,дори с някои се изпокараха/така и не стана ясно защо/.Просто последната година стана много раздразнителна и почти не излизаше сред хората.Храната и я носеха от Социалните и това беше оправдание,че няма за какво да ходи до магазина.Започнахме да я убеждаваме,че е време да се прибира в София или поне през зимата да е на топло,но се дърпаше. Предлагахме и да вземем асистент /по програмите има жени от селото/,но тя каза,че не желае чужди хора да и влизат в къщата.Но преди 6-7 мес.и станало лошо през нощта,обадила се на сестра ми да идва,ама пътя е 2-3 часа.Тя викнала линейка на 112.Сега също иска да я оставим на село,но ако се повтори случката.....

# 131
  • София
Има ли някакъв вариант да й осигурите грижа в дома й на село? Много възрастни хора трудно приемат преместване и едно такова се отразява на психиката им. Знам, че го правите за добро и от грижа към нея, но тя може би се чества наистина като на гости във вашите домове.

За съжаление селото е далече около 130 км. и е доста обезлюдено.Преди години имаше компания баби,с които си пиеха кафето и всичко беше наред.Усетихме,че нещо не е наред,когато спря да контактува с останалите живи,дори с някои се изпокараха/така и не стана ясно защо/.Просто последната година стана много раздразнителна и почти не излизаше сред хората.Храната и я носеха от Социалните и това беше оправдание,че няма за какво да ходи до магазина.Започнахме да я убеждаваме,че е време да се прибира в София или поне през зимата да е на топло,но се дърпаше. Предлагахме и да вземем асистент /по програмите има жени от селото/,но тя каза,че не желае чужди хора да и влизат в къщата.Но преди 6-7 мес.и станало лошо през нощта,обадила се на сестра ми да идва,ама пътя е 2-3 часа.Тя викнала линейка на 112.Сега също иска да я оставим на село,но ако се повтори случката.....
Вижте и диагнозата и ако позволява си я оставете на село щом там и е добре. Намерете човек наблизо, който да помогне ако случката се повтори и при други нужди. Няма смисъл да се мъчи жената, възрастните хора са много привързани към дома, а като попрочетохме колко радостно и с любов е посрещната в жилищата ви направо и на мен ми се дорева.

# 132
  • София
Минали сте скенер? Ами диагнозата я поставят главно по скенера. След като има увреждане в мозъка, ясно е накъде са нещата.
Авторката вече писа - жената НЕ може да се оправя сама в кухнята за най-елементарни дейности. За съжаление, следващият етап е банята.
Впрочем, как е желанието за къпане?

# 133
Минали сте скенер? Ами диагнозата я поставят главно по скенера. След като има увреждане в мозъка, ясно е накъде са нещата.
Авторката вече писа - жената НЕ може да се оправя сама в кухнята за най-елементарни дейности. За съжаление, следващият етап е банята.
Впрочем, как е желанието за къпане?

Няма такова желание.Със зор е.

# 134
На мен ми дожаля за жената, чак. Двете дъщери от зор да не се прецакат случайно, се надумват вече колко време от първата тема насам и дори не са я завели за елементарните кръвни изследвания, които тук препоръчаха препатили. Не е чудно, че жената няма желание нито да яде, нито да живее. Нали не мислите, че не разбира, колко е нежелана и колко им е досадна. На собствените си деца.

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 12:27 от alex_jp

Общи условия

Активация на акаунт