Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 6 709
  • 313
  •   1
Отговори
# 300
При мен Цикатридина свещички ги прибраха хемороидите

# 301
Здравейте момичета Simple Smile
два дни нямах възможност да влизам и тъкмо навакасах.

Stubbornh, за киселини на мен ми помага гелът на doppelherz. Винаги имам 1-2 в чантата, ако получа.

BeLadylike, и аз още кашлям, а карах грипа края на декември.. Също бях с брутална мускулна треска по едно време, сякаш съм била на тренировка... ужасно беше и те разбирам.. не траеше повече от седмица, но се усети по-дълго. Дано скоро да премине при теб!

Болничния за майчинство ми го издадоха ден преди да трябва да взезе в сила, казаха че ден по-рано можело. В МБАЛ Света София сестрата в единия кабинет за тонове ми го издаде, но по принцип се издавал от АГ (моят АГ ме прати при нея), трябваше да си нося личната амбулаторна карта, за да ми го издадат.

yellow_girl, съжалявам, това да те зареже така проследяващата накрая ми звучи ужасно.. надявам се, че не си се стресирала много! Има много жени, които сами решават да сменят АГ накрая, не е същото, но идеята ми е, че АГ-тата са свикнали и приемат родилки и накрая. Аз за сега съм доволна от д-р Кобаков в МБАЛ Света София - също съм ин витро, рискова бременност, даже при съмненията за срастване на плацентата с матката ме успокои, че няма страшно и че имаме варианти. Имам приятелки със секцио при него, много са доволни от отношение, зарастване, възстановяване, белегът бил доста малък. В същата болница от няколко души съм чувала добри мнения за д-р Лекова. Първо раждане ми е и не мога да препоръчам никой със сигурност. Стискам палци скоро да си намериш твоя лекар и да си спокойна!

# 302
Придружени с болка ли са тези хемороиди или ,само като подутина се усеща ?

# 303
  • 🌊
При мен друго 20, ако продължат грипната епидемия не се знаело какво ще се случи със секциото, защото било планово.
Притеснява ме момента с упойката, не искам всичко да е в последния момент.

# 304
Здравейте, днес бях на преглед, взе ми секрет АГ, и ми каза, че трябва да си избера друга дата за секциото защото била записала други 2 момичета на тази дата...и ще имам тонове само 1 път на 26ти и тогава ще видим колко кг е бебчо, а до колкото чета тук са през седмица или всяка седмица. На 29ти щял да ми бъде последния преглед а след това до секциото има още 2 седмици. Малко се разочаровах за датата, понеже е точно тази, която искахме, но.. нищо важното е да сме живи и здрави ❤️

# 305
Секциото брои ли се към плановите операции? То си е раждане в крайна сметка. Иначе и аз се замислих какво ще се случи с моето ако в София се въведе грипна епидемия. В някои болници винаги може да се пише операция по спешност.

# 306
И тях ще тествам, пише че са ок за бременни
При мен са подутина, освен ако не се заседя много време седнала, тогава се появява болка

Момичета уж със секциото имаш дата, малко по ясни са нещата, кога и как ще се случи и накрая датата ви сменят, АГ ние отбой, планово секцио се отменя заради епидемията.... Странни неща, никакво спокойствието нямате и вие.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 15:13 от Sunshine..@

# 307
Rising_star и при теб ли имаше болка? Отстрани на корема ли я усещаше? Аз все пак записах един час за преглед утре при един лекар, към който и без това се чудя дали да не се насоча. Сметнах го за знак на съдбата. Много ме боли вдясно, до толкова, че чак не смея да се изкашлям. И с целия си акъл вчера бях на пилатес и вървях в студа два часа и вечерта яко кашлица. Човек, каквото сам си направи, никой друг не може. Днес денят е топъл, но цял ден лежа да оправя щетите.
Бобина, хемороидите ми бяха и болезнени, и издути, и кървящи. Свещичките ги облекчиха и после се и прибраха, нямам оплаквания вече.

# 308
Леле, много гадно така... как може да ви сменят датите накрая, шокирана съм.... иначе и аз мислех, че плановото секцио не се брои за планова операция..особено секциото по медицински причини, надали може да чака докато свърши епидемията, супер странно..

BeLadylike, да, точно отстрани и леко отзад на гърба, беше много болезнено да кашлям, но мина. Не знам даже с тази кашлица как си се навила да идеш на пилатес и да вървиш 2 часа.. аз тепърва възобновявам разходките, дано да стигна и аз до 2 часа навън, просто постоянното усещане, че ми се пишка, ме побърква

# 309
Покрай нас е равно и има паркче с пейки да посядвам да почивам, ама не мога да направя 2 часа, натежава ми корема, заболява ме кръста, допишква ми се и ме стяга корема... 40 Мин бавно влачене успявам да направя.
Момичета, взех си топка за упражнения днес, май основно да седя седнала на нея де, вчера бях на лекция за упражнения с нея, харесаха ми, утре трябва да потърся и да "потренирам"

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 20:15 от Sunshine..@

# 310
Момичета, много се активизирахте Grinning едвам успях да дочета

Аз да ви кажа при мен болничния за 45 дни преди термин трябваше да го издадат на 24.12., но тогава АГто беше в отпуск. Аз тогава се свързах със счетоводството на фирмата и питах какво правя в тази ситуация. Казаха ми,че може да бъде издаден по всяко време и че на тях им е важно да бъдат уведомени за срока на самия болничен (при мен от 24.12.25 до 06.02.26), за да знаят да не ми плащат заплата за този период. Бяха си го въвели в системата като "непредставен болничен".
На 13.01. бях на първи преглед при моята АГ след Нова година и тя издаде болничния със задна дата. Вчера го предадох на работодателя.

Искам да ви питам, при вас прегледите как вървят сега? Моята бременност се води без проблеми, но въпреки това си мислех, че вляза ли в 9 месец, прегледите ще зачестят. Сега, на 13-ти, моята АГ ми предаде обменната карта, каза ми кои изследвания да си направя и с това ще са ми готови документите за раждане. Направихме запис на тоновете, за който заплатих 40 лева и ми каза, че ще се видим пак след 12 дни...
Следя се по здравна каса, но ми е чудно, само толкова ли се полага на бременните в края? Не би ли трябвало поне веднъж в седмицата да съм на тонове...

За хемороидите, на мен много ми помогнаха свещички Цикатридина.

Понеже споменахте и грипната епидемия, съжалявам, че ви създават ядове със смяна на датите за секцио...
Аз имам и още едно питане, свързано с този период. Тези от вас, които имат деца в детската градина или училище, смятате ли да ги спрете преди или след като родите?
Моята дъщеря е в 6 клас, тя ни донесе грип А преди Коледа и изкарахме покъртително празниците.
Не знам кога ще раждам, но си мисля, че ще е редно да я спрем от училище от момента, в който вляза в болницата, за поне седмица. Аз така или иначе както и да родя (естествено или секцио, недай си Боже), за 3-7 дни преди да се приберем с бебето вкъщи, ще си проличи дали е донесла някой вирус.
Поне ще има време за реакция татко й, да я лекува и да не се приберем с бебе при болна кака.
Противовирусните препарати видях, че действат супер ефективно ако се започнат при първи симптоми.
Поне аз така си разсъждавам, че е по-безопасно, както за мен, така и за бебето.
То е ясно, че дори и таткото може да донесе още някой бацил, ходейки на работа преди да се разраждам, но аз лично възприемам училището като сериозен инкубатор за болести...

И покрай тази тема, за мамите, които още кашлят след грипа, моя съвет е да отидете на преглед.
Аз продължих да кашлям 2 седмици след като отминаха другите симптоми. Оказа се, че грипа ми беше отключил синузит, който изобщо не усещах (личната ме пита, не те ли боли главата, нямаш ли световъртеж). От синусите се стичаше гноен секрет в гърлото и трахеята, който предизвикваше кашлицата. И за капак, заради непрестанното кашляне и секрета, бях направила и фарингит. При мен също беше болезнена кашлицата и много мъчителна, особено нощно време. Наложи се да пия антибиотик и реално чак сега мога да кажа, че съм напълно оздравяла.
Извинявам се, получи се доста дълъг отговор. Sweat Smile

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 20:35 от Daisy2613

# 311
Аз излязох в  45 дневен болничен на 18 декември , АГ ме посъветва да отида два пъти на тонове  в болницата ,защото часа ми при него  беше на 7 януари след празнично като тогава минах само кръвно и ехограф. Понеже и аз не се водя проблемна,  следващия ми час е на 22 януари, в случай ми казаха ,че дотогава не съм родила, не са ми правили изследвания също ,пусна ми направление за хоспитализация за раждане да имам, и така.А термина е 1 февруари
😁

Аз да ви кажа при мен болничния за 45 дни преди термин трябваше да го издадат на 24.12., но тогава АГто беше в отпуск. Аз тогава се свързах със счетоводството на фирмата и питах какво правя в тази ситуация. Казаха ми,че може да бъде издаден по всяко време и че на тях им е важен срока на самия болничен (при мен от 24.12.25 до 06.02.26). Бяха си го въвели в системата като "непредставен болничен".
На 13.01. бях на първи преглед при моята АГ след Нова година и тя издаде болничния със задна дата. Вчера го предадох на работодателя.

Искам да ви питам, при вас прегледите как вървят сега? Моята бременност се води без проблеми, но въпреки това си мислех, че вляза ли в 9 месец, прегледите ще зачестят. Сега, на 13-ти, моята АГ ми предаде обменната карта, каза ми кои изследвания да си направя и с това ще са ми готови документите за раждане. Направихме запис на тоновете, за който заплатих 40 лева и ми каза, че ще се видим пак след 12 дни...
Следя се по здравна каса, но ми е чудно, само толкова ли се полага на бременните в края? Не би ли трябвало поне веднъж в седмицата да съм на тонове...

Понеже споменахте и грипната епидемия, съжалявам, че ви създават ядове със смяна на датите за секцио...
Аз имам и още едно питане, свързано с този период. Тези от вас, които имат деца в детската градина или училище, смятате ли да ги спрете преди или след като родите?
Моята дъщеря е в 6 клас, тя ни донесе грип А преди Коледа и изкарахме покъртително празниците.
Не знам кога ще раждам, но си мисля, че ще е редно да я спрем от училище от момента, в който вляза в болницата, за поне седмица. Аз така или иначе както и да родя (естествено или секцио, недай си Боже), за 3-7 дни преди да се приберем с бебето вкъщи, ще си проличи дали е донесла някой вирус.
Поне ще има време за реакция татко й, да я лекува и да не се приберем с бебе при болна кака.
Противовирусните препарати видях, че действат супер ефективно ако се започнат при първи симптоми.
То е ясно, че дори и таткото може да донесе още някой бацил, ходейки на работа преди да се разраждам, но аз лично възприемам училището като сериозен инкубатор за болести...

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 20:49 от Bobina898

# 312
Нашият батко също е 6 клас, мислех и аз да го спра от училище за няколко дни след като родя живот и Здраве, само се чудех да отиде ли на следващия ден да почерпи децата, да не ходи ли, иначе ще го оставя вкъщи за 3-4-5 дни. Когато беше ковид, също той го донесе вкъщи, надявам се сега да не се повтори и да изкарам още минимум 2 седмици здрава, да вляза поне в 36-та седмица. Снахата миналата година я хвана грип и този в 36-та заради кашлицата

Аз да ви кажа при мен болничния за 45 дни преди термин трябваше да го издадат на 24.12., но тогава АГто беше в отпуск. Аз тогава се свързах със счетоводството на фирмата и питах какво правя в тази ситуация. Казаха ми,че може да бъде издаден по всяко време и че на тях им е важно да бъдат уведомени за срока на самия болничен (при мен от 24.12.25 до 06.02.26), за да знаят да не ми плащат заплата за този период. Бяха си го въвели в системата като "непредставен болничен".

И покрай тази тема, за мамите, които още кашлят след грипа, моя съвет е да отидете на преглед.
Аз продължих да кашлям 2 седмици след като отминаха другите симптоми. Оказа се, че грипа ми беше отключил синузит, който изобщо не усещах (личната ме пита, не те ли боли главата, нямаш ли световъртеж). От синусите се стичаше гноен секрет в гърлото и трахеята, който предизвикваше кашлицата. И за капак, заради непрестанното кашляне и секрета, бях направила и фарингит. При мен също беше болезнена кашлицата и много мъчителна, особено нощно време. Наложи се да пия антибиотик и реално чак сега мога да кажа, че съм напълно оздравяла.
Извинявам се, получи се доста дълъг отговор. Sweat Smile

# 313
Придружени с болка ли са тези хемороиди или ,само като подутина се усеща ?

Има болка и кървене от тази вечер. Уплаших се, дали не е вагинално кървене, едва успях да се огледам , мисля че си е от тях .

Общи условия

Активация на акаунт