❄💕 Януарска радост 2026-та година 💕❄Тема - 5

• 4 141
  • 184
  •   1
Отговори
💝 Заповядайте в новата тема за очакваните ни бебета през Януари 2026г. 💝
Тема 1.
Тема 2.
Тема 3.
Тема 4.

Полезна информация и статии:

Календар на бременността Heart Decoration
Храненето по време на бременност Cake
Грижа за кожата по време на бременност Flowers Cherries
Необходими изследвания по време на бременност Misc Thought Balloon
Естествено раждане и цезарово сечение Animal Bee

Полезни теми във форума:

Подготовка за малкия човек
Майчинството счетоводно - 101 Memo
Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори Misc Baby Bottle

Misc Baby Bottle Януарската радост пристигна вече зa: Misc Baby Bottle

Animal Hatching Chick Animal Hatching Chick _Слънчогледче на 05.12.2025 г. Gift Heart Gift Heart
Animal Hatching Chick Lina9152 08.12.2025 г. Blue Heart
Animal Hatching Chick Simpliicity_ на 08.12.2025 г.Blue Heart
Animal Hatching Chick LasTShade на 10.12.2025 г.Blue Heart
Animal Hatching Chick Animal Hatching Chick kroche на 12.12.2025 г. Gift Heart Blue Heart
Animal Hatching Chick Lenisofia на 19.12.2025 г. Gift Heart
Animal Hatching Chick Animal Hatching Chick  Winter^^ 🩵🩵 на 19.12.2025 г. Blue Heart Blue Heart
Animal Hatching Chick  Ts_vv на 24.12.2025 г. Blue Heart
Animal Hatching Chick  Absent_ на 26.12.2025 г. Blue Heart
Animal Hatching Chick Ann_Belle на 29.12.2025г. Gift Heart
Animal Hatching Chick D&A_11 на 30.12.2025г. Gift Heart
Animal Hatching Chick Soare на 31.12.2025г. Gift Heart
Animal Hatching Chick Daniela Pehlivanova на 01.01.2026г. Gift Heart
Animal Hatching Chick  MissBabyJane на 07.01.2026г. Blue Heart
Animal Hatching Chick НиккиП на 08.01.2026г. Gift Heart
Animal Hatching Chick Serpentina59 на 08.01.2026г. Gift Heart
Animal Hatching Chick Sofilina на 12.01.2026г. Gift Heart
Animal Hatching Chick  Confessor на 12.01.2026г. Blue Heart
Animal Hatching Chick  MariaNikolaeva на 13.01.2026г. Blue Heart
Animal Hatching Chick  Mlya на 13.01.2026г. Blue Heart
Animal Hatching Chick  Miss__ на 14.01.2026г. Blue Heart
Animal Hatching Chick  Kass_88 на 15.01.2026г. Blue Heart
Animal Hatching Chick christinna1 на 15.01.2026г. Gift Heart
Animal Hatching Chick ДесиИ на 15.01.2026г. Blue Heart
Animal Hatching Chick Liliannn18 на 15.01.2026г. Gift Heart
Animal Hatching Chick Ariel26 на 16.01.2026г. Gift Heart  
Animal Hatching Chick Leny85 на 18.01.2026г. Blue Heart
Animal Hatching Chick  annonymous 18 на 21.01.2026г. Gift Heart  
Animal Hatching Chick  ms_97 на 22.01.2026г. Gift Heart  
Animal Hatching Chick  skupocenna на 23.01.2026г. Gift Heart  
Animal Hatching Chick Bobina898 на 25.01.2026г. Blue Heart
Animal Hatching Chick Lilly_TeaRose на 29.01.2026г. Blue Heart

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 22:54 от MissBabyJane

# 1
Момичета, не съм писала за секциото умишлено, защото при мен възстановяването минава бавно и не искам да плаша никой. Но при мен проблемите са с кръвното, корема (газове и ходене до тоалетна) и опъването от раната (които проблеми са си по-скоро индивидуални както каза и лекаря). Но все пак за сега да не ги разисквам.
За деугите неща, които ме беше страх искам да ви кажа, че НЯМА  нищо страшно и искам да ги напиша с един извод накрая.
Страх ме беше от спиналната упойка - толкова е тънка че нищо не се усеща.
Страх ме беше да не усещам нещо по време на секциото - пак Нямаше такова нещо, през цялото време анестезиолога говореше с мен как съм как се чувствам, после за бебето си говорихме. Не съм усетила никаква болка, единствено че дърпат нещо там, но не и болка.
Страх ме беше от раздвижването (представях си един вид че ще ме теглят и дърпат) физиотерапевта беше търпелив и всичко мина неусетно и си станах и бавничко бавничко се раздвижих.
За катетъра ме беше страх - оказа се че се слага по време на операцията и после при махането не усетих нищо буквално секунда придърпване, но не и болка.
И последно страх от болката от секцио - не е приятна , но не е нещо, кеото да е свръх болезнено, от жлъчка и бъбреци едно време като болка повече ме е боляло.
Моят съвет е да не позволявате страха да ви пречи на прекрасния момент. Защото при мен се получи точно така - през цялото време си мислех за страховете и за следващото нещо което предстои как ще ме боли, и не можех да се насладя че ставам майка, че това е най-прекрасния момент, по какъвто и начин да е. Даже като видях бебето на операционната маса (блокирала от безпочвените си страхове и паники в главата) не можех да реагирам и да се зарадвам на 100% и после се обвинявах как може)
Успех на всички 🍀 и се насладете дори и да не е от най-приятните неща, ще имате бебенце, в което ще се влюбите като го видите и всичко придобива смисъл , чувството е неописуемо  🥰❤

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 08:08 от Liliannn18

# 2
  • Sofia
Прекрасно си го написала Лилиан, точно си описала преживяването и колко е ненужно да изпитваш страх, а да се насладиш на момента. Усещането, как издърпват бебето от теб и облекчението и задушаващата радост от плача на малкото човече, са нещата, които си заслужават всеки миг. Въпреки, че имах представа, какво горе-долу ме очаква, пак си преживях с вълнение всеки миг. А благословията да чуеш две проплаквания за минута...няма да ви казвам колко сълзи излях за кратко време...Абе да дадеш живот си заслужава всички страхове, съмнения, неразположения и болки. Като гушнеш вързопчето, всичко преди това изчезва.
На останалите чакащи мами, блазе им, че ще изпитат тези хубави моменти. Успех, момичета!

# 3
Момичета, не съм писала за секциото умишлено, защото при мен възстановяването минава бавно и не искам да плаша никой. Но при мен проблемите са с кръвното, корема (газове и ходене до тоалетна) и опъването от раната (които проблеми са си по-скоро индивидуални както каза и лекаря). Но все пак за сега да не ги разисквам.
За деугите неща, които ме беше страх искам да ви кажа, че НЯМА  нищо страшно и искам да ги напиша с един извод накрая.
Страх ме беше от спиналната упойка - толкова е тънка че нищо не се усеща.
Страх ме беше да не усещам нещо по време на секциото - пак Нямаше такова нещо, през цялото време анестезиолога говореше с мен как съм как се чувствам, после за бебето си говорихме. Не съм усетила никаква болка, единствено че дърпат нещо там, но не и болка.
Страх ме беше от раздвижването (представях си един вид че ще ме теглят и дърпат) физиотерапевта беше търпелив и всичко мина неусетно и си станах и бавничко бавничко се раздвижих.
За катетъра ме беше страх - оказа се че се слага по време на операцията и после при махането не усетих нищо буквално секунда придърпване, но не и болка.
И последно страх от болката от секцио - не е приятна , но не е нещо, кеото да е свръх болезнено, от жлъчка и бъбреци едно време като болка повече ме е боляло.
Моят съвет е да не позволявате страха да ви пречи на прекрасния момент. Защото при мен се получи точно така - през цялото време си мислех за страховете и за следващото нещо което предстои как ще ме боли, и не можех да се насладя че ставам майка, че това е най-прекрасния момент, по какъвто и начин да е. Даже като видях бебето на операционната маса (блокирала от безпочвените си страхове и паники в главата) не можех да реагирам и да се зарадвам на 100% и после се обвинявах как може)
Успех на всички 🍀 и се насладете дори и да не е от най-приятните неща, ще имате бебенце, в което ще се влюбите като го видите и всичко придобива смисъл , чувството е неописуемо  🥰❤

При мен беше почти същото преживяването. Наистина изхабих прекалено много нерви и притеснения, за нещо което се преживява.
Да, първите няколко дни са кошмарни, но ето днес вече съм 11 ден след операцията и съм доста по-добре. Е понаболява ме тук там, ама ще се оправя.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 09:43 от MissBabyJane

# 4
Може ли някой да сподели за нормалното раждане и после как е възстановяването. Доколкото знам няма как да те изчистят толкова добре, колкото със секцио и по-дълго и силно се чистиш след това?

# 5
Може ли някой да сподели за нормалното раждане и после как е възстановяването. Доколкото знам няма как да те изчистят толкова добре, колкото със секцио и по-дълго и силно се чистиш след това?

Не, не мисля. Не съм имала проблеми и двата пъти с изчистването. След първото раждане лохиите ми продължиха малко над 20 дни. След по-малко от месец даже имах желание за секс, въпреки че имах шевове и бях с епизиотомия.

С второто лохиите бяха около 25-30 дни, но накрая вече е едва-едва, просто без превръзка няма как.
Най-много се върви първите дни след раждането. После не е нещо кой знае какво.

След първото раждане много ме болеше заради епизиотомията и шевовете, смъдеше ми и болеше като пишках, а за голяма нужда умирах от страх и така и не успях да отида в болницата (а трябва) и ми даваха сироп. Не смеех да пипна там сигурно поне 2 седмици, не знам как се миех - на магия.

С второто нямах шевове, родих в 00:50ч, оставиха ме до сутринта в следродилна, а на сутринта се чувства повече от отлично - нямах никакви болки и неразположения, все едно не бях раждала.

И двата пъти си носих силни обезболяващи, защото ме наплашиха, че много боли като се свива матката, но само веднъж пих от тях.

# 6
Мен ме приемат след два дни, вече съвсем съм се спекла. Последната ми обсесия е прегледа за разкритие, ако някой е раждал в Надежда секцио, ако може да сподели дали беше много зле? За лохиите също се тревожа, имам предишни травми свързани с кървене, дано успея да функционирам...
Ще съм както споделяте, нищо няма да мога да се насладя, но за съжаление е парализиращ страх всичко...
Лилиан, дано скоро ти отминат и тези неразположения, стискам палци! Благодаря, че сподели!

Не помня кой пита, но и моето секцио ще е в 38+5, не ми се вижда рано, даже доста късно в сравнение с доста познати. Но знам че NHS насрочват за 39+0 и нататък, когато няма причина за бързане, но все пак за два дни гледам да не го мисля.

# 7
При мен вчера не боля прегледа за разкритие. Неприятен е, но не ме боля.
Лекарката ме предупреди да се отпусна, както и ми каза, че колкото повече се отпуснеш , толкова по-безболезнено е. Наистина беше така.
С предните две раждания си ме болеше прегледа за разкритие, особено първия път, когато попаднах при един груб лекар.

# 8
Моето секцио също беше в 39+0, аз се притеснявах, че е малко късно.
Иначе за прегледа за разкритие, два пъти ми правиха и много ме боля, но както писаха по-горе - важно е да си отпуснат и също много зависи кой лекар ти го прави.

Моите последни два дни преди приема бяха кошмарни, такъв страх и ужас не бях изпитвала никога, но всичко се забравя бързо. Успех и кураж!

# 9
Момичета да се запиша и аз - днес в 11:16 се появи Георги Simple Smile уж за индукция дойдох, но поради липса на разкритие и контракции и завидните размери на бебока - 3800гр и 51см. с доктора решихме - секцио.
Раждала съм първия път естествено без упойка ( абсолютно натюр) и честно да ви кажа сега се чувствам много по-добре от тогава.
Раздвижиха ме на 6тия час, вече на два пъти се гушкахме с дребосъчето, ходя из стаята на самоход.
Разбира се не е съвсем безболезнено но със сигурност не е и толкова гадно.
Тези дни ще пиша по-подробно ако някой го интересува Simple Smile

# 10
  • Sofia
Честито, Лени, да ти е жив и здрав Георги, браво, че вече се гушкате! Бързо възстановяване и прибиране у дома. Голямо бебче 😃

# 11
🩵 Честита радост!!! Да е жив и здрав Георги! Радвам се, че всичко е минало наред !
Аз се притеснявам ,защото ще ми е първо раждане,а преди седмица беше измерено 3,400 моето ,има още време до термина ми -1 февруари, пък все се надявам на естествено раждане. Усещам го вече как се разпъва, явно му е мноого тясно вече.
Ти с колко дни премина термин? Когато намериш време,  разкажи повече. 😊
Момичета да се запиша и аз - днес в 11:16 се появи Георги Simple Smile уж за индукция дойдох, но поради липса на разкритие и контракции и завидните размери на бебока - 3800гр и 51см. с доктора решихме - секцио.
Раждала съм първия път естествено без упойка ( абсолютно натюр) и честно да ви кажа сега се чувствам много по-добре от тогава.
Раздвижиха ме на 6тия час, вече на два пъти се гушкахме с дребосъчето, ходя из стаята на самоход.
Разбира се не е съвсем безболезнено но със сигурност не е и толкова гадно.
Тези дни ще пиша по-подробно ако някой го интересува Simple Smile

# 12
Честито, Лени! Бъдете здрави и благословенни! ❤💕

# 13
  • Sofia
Бройката ни момче-момиче е почти изравнена 😁😉...

# 14
Честита радост, Leny85. Бързо възстановяване ти пожелавам и колко е хубаво, че ви имала сили да се гушкате. На мен все още ми е трудно ходенето, а за навеждане и дума не може да става. Браво на теб, момиче!

Общи условия

Активация на акаунт