Колко пъти се храните на ден?

• 2 400
  • 82
  •   7
Отговори
# 75
Аз се чудя на отговорите, които казват, че ядат само по веднъж на ден в друг аспект - калориите.
Ако приемем условно, че възрастен човек (жена) има нужда от 2000 калории дневно (а за мъж дори към 2500), то колко голямо трябва да е това единично хранене за деня? Разбира се според физическата активност тези стойности варират много (може да са 1300-1500, може и да са 3000-3500), но вземам някаква осреднена база просто. Защото не е проблем един ден вечерята (и единствено хранене за деня) да е риба + салата, която в нормални размери (300-400 грама) е да кажем 500-800 калории, но това в никой случай не е достатъчна дневна "дажба" калории (и макроси, в този ред на мисли), за никой индивид, дори и диетуващи. Говорим за системно/ежедневно да си на такъв голям "минус" калории. Освен ако това единствено ядене за деня не се състои или от 5 чинии с храна т.е. огромно количество (грамаж), което пък къде се побира и как се смила също не ми е ясно, или е придружено с някакви други калорични, в повечето случаи вредни добавки - мазни дресинги, солиден десерт, или пък алкохол.
Тези, които хапват само по веднъж - обяснете, моля. Особено ако има такива мъже. Любопитно ми е, наистина.
Аз освен това се чудя и как само с едно ядене човек си набавя всички необходими витамини, минерали и микроелементи. На мен това ми е водещо при храненето - да осигуря на тялото си всичко необходимо за оптималното му функциониране.

# 76
Фивър добре го е описала
Закуската за някои хора е зареждане за началото на деня. Аз се е случвало (изцяло по мое желание) да започвам работа в 6.30-7 и към 8 да закуся здраво и калорично. Обядът е лек, вечерята зависи.
На почивка почти не обядвам

Сигурно тези неща зависят и от цикъла на сън-почивка. Който е нощна птица ми изглежда логично да се храни повече вечер и през нощта и почти да не закусва

# 77
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Аз се чудя на отговорите, които казват, че ядат само по веднъж на ден в друг аспект - калориите.
Ако приемем условно, че възрастен човек (жена) има нужда от 2000 калории дневно (а за мъж дори към 2500), то колко голямо трябва да е това единично хранене за деня? Разбира се според физическата активност тези стойности варират много (може да са 1300-1500, може и да са 3000-3500), но вземам някаква осреднена база просто. Защото не е проблем един ден вечерята (и единствено хранене за деня) да е риба + салата, която в нормални размери (300-400 грама) е да кажем 500-800 калории, но това в никой случай не е достатъчна дневна "дажба" калории (и макроси, в този ред на мисли), за никой индивид, дори и диетуващи. Говорим за системно/ежедневно да си на такъв голям "минус" калории. Освен ако това единствено ядене за деня не се състои или от 5 чинии с храна т.е. огромно количество (грамаж), което пък къде се побира и как се смила също не ми е ясно, или е придружено с някакви други калорични, в повечето случаи вредни добавки - мазни дресинги, солиден десерт, или пък алкохол.
Тези, които хапват само по веднъж - обяснете, моля. Особено ако има такива мъже. Любопитно ми е, наистина.
Аз освен това се чудя и как само с едно ядене човек си набавя всички необходими витамини, минерали и микроелементи. На мен това ми е водещо при храненето - да осигуря на тялото си всичко необходимо за оптималното му функциониране.

Ако започнеш в 10 и приключиш в 14 часа, това си е едно ядене. Wink

# 78
  • София /Абсурдистан
Аз се храня само вечер, нормална една порция. Не се тъпча защото не огладнявам. Не знам колко калории са това, но не е много. Не си падам по салатите особено и ги предпочитам само в сезон, през лятото. Плодове обичам. Сега, като излизам с приятелки на вечеря и ако всички около мен ядат, ще ям и аз, но иначе не огладнявам. Лошото е, че не поддържам постоянно тегло. Сега нося размер дрехи Л и не отслабвам повече. Не спортувам заради проблеми с гръбнака. Вземам витамини и добавки и това е.

# 79
Аз съм тази, в групата на еднократно то хранене Grinning. Никога не съм брояла калории.. Приемете го като десетгодишен експеримент с еднократно то хапване. Моят мъж също е в кюпа. Аз съм 48/50 кг, стандартен ръст (168 см), мъжът ми също е със стандартен ръст, тежи 96 кг. Вечеряме нормално, но белтъчна храна, не бягам от мазното. Примерно - скара, аз 2 големи  кебапчета, той 4, пържени картофи, прясна салата, яйца почти във всяка салата, подвъртаме мезета (лукани, филета.. Хляб ядем, но, примерно 3-4 пъти под формата на пица, месеница и тн. Аз от дете не обичам манджи, мога ориз, или месо с картофи. Докато раздигам масата, мия чинии и тн минава време. Сядам на филм и ям плодове, шоколад, парче сладкиш, ако съм направила. .. И чат, пат някоя ядка. С този режим нито свалям, нито качвам килограми, просто така ми е добре през деня
Ако измеря като време.. вечерята ми продължава 2 часа, като не ям нонстоп през цялото време.

# 80
Имам три основни хранения дневно и една или две междинки. Приготвям си храната сама, нося кутии.

Денят ми започва с лъжица сусамов тахан на гладно. Правя тренировка. Следва солена закуска. Тази сутрин беше две яйца, извара, филия домашен хляб с масло, две кисели краставички, черен шоколад. Чисто кафе.
Към 12 изядох една круша с орехи. В 14 обядвах - супа от жълт фасул и салата от киноа със спанак, чери домати и печено халуми.
Вечеря към 18:30 - супа от броколи и тиквички, пилешки гърди с ориз басмати. За десерт - парче печена тиква.
Ако обядът ми не ме засити до вечеря, имам или ядки или малка порция овесена каша с тахан, мед, какао и канела. Обичам да меся солени тестени неща, не се лишавам и не прекалявам.

# 81
Ами призляване без храна, ами глад няма ли в такива случаи, само с 1, 2 хранения?
На мен по-скоро ми призлява от хора, които все нещо чоплят.
Храня се един път поне от 25 години насам, избягвам всякакви междинни, които само ще ми разлаят някакъв апетит, а няма да заситят.

Ако не изпитваш глад, защо ти призлява от хора, които ядат нон-стоп?

# 82
Не е вярно, че едно време не са закусвали хората, закусвали са, и то стабилно. Това го знам от прабаба ми, родена към 1905- 1906 година. Това с ядене един път на ден не го разбирам. Натъпкваш се яко и продължително и 24 часа смилаш храната.

Общи условия

Активация на акаунт