🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СПЯЩИЯ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-41

• 23 036
  • 741
  •   1
Отговори
Чаатай Улусой е като кадър от арт филм – тих, дълбок и незабравим. Роден на 23 септември 1990 г. в Истанбул, град между светове, той самият носи тази двойственост: сила и уязвимост, мълчание и буря. Пътят му започва с модата и титлата Best Model of Turkey 2010, но истинската му сцена винаги е била емоцията.
В ролите си Чаатай не търси ефекта, а истината. Погледът му говори повече от думи, а тишината около него често е най-силният монолог. От болезнената младост в Medcezir, през вътрешните конфликти в İçerde, до по-зрелите, почти философски образи в Yeşilçam и Kübra, той се движи като актьор, който не бърза,който наблюдава, усеща и живее героя си.
Има нещо в присъствието му- онази ненатрапчива харизма, която не се стреми да впечатлява, а просто е. Чаатай Улусой е актьор на нюансите, на недоизказаното, на емоциите между редовете. Той не крещи, а остава… и точно затова го помним.

ФИЛМОГРАФИЯ
сериали

2011 – 2012  Огледален свят/Adını Feriha Koydum -  Емир Сарафоулу
Пътят на Емир/Emir'in Yolu
2013 – 2015   Кварталът на богатите/Medcezir -  Яман Копер
2016 – 2017  Вътрешен човек/İçerde -  Сарп Йълмаз
2018 – 2020   Защитникът/ Muhafiz  -  Хакан Демир
2021 Йешилчам/Yeşilçam – Семих Атеш
2022 Шивача/Terzi - Пеями
2023 Кюбра/Kübra - Гьокхан
2023 -2024 Безмилостен/Gaddar - Дахан
2025 Сънят на Ешреф/Eşref Rüya - Ешреф

Филми

Анадолски Орли/Anadolu kartallari - Ахмет Онур
Див мед/Delibal - Баръш Аяз
Хартиени Животи/Kağıttan Hayatlar - Мехмет
Джентълмен/Centilmen - Сайгън
Спящия/Uykucu - Ферман

Сънят на Ешреф/Eşref Rüya

Сюжет: На върха на властта си в престъпния подземен свят, Ешреф е безразсъден лидер на престъпна организация, който има всичко, което иска: власт, пари и хора.  Докато десетки жени около него копнеят за него, той е пленен от любов, чието име не знае и чийто образ дори не може да си представи.
 Той нарече това момиче, което беше видял преди много години във ферма в Афион, където работеше като сезонен работник за чичо си, „Руя“.  Той влезе в затвора заради нея и въпреки че по-късно загуби следите й, той никога не се отказа и я търсеше дълги години.  И така, години по-късно, докато той продължава живота си като важен член на групата от подземния свят, наречена Сираците, жена на име Нисан се появява пред него.  Ешреф е близо до това да обикне някого за първи път след Руя.  Но истината за Нисан ще бъде краят на Ешреф.  Нисан е информатор на полицай на име Джигдем, който е обсебен от хващането на Ешреф.

Актьорски състав

Чаатай Улусой (Ешреф), Демет Йоздемир (Нисан), Бюшра Девели (Джийдем), Неджип Мемили (Гюрдал), Толга Текин (Мюслюм), Гьоркем Севиндик (Девран), Ахмет Рифат Шунгар (Фарук), Каан Тургут ( Сунгур) и Ебрар Карабакан (Афра), Маджит Копер (татко Якуп) и др.

Сценарист: Ethem Özışık
Режисьор: Uluç Bayraktar

Преглед  на героите

Скрит текст:

Официални страници

Сериалът се излъчва по Kanal D

Главните актьори от сериала, Чаатай Улусой и Демет Йоздемир, се изявиха пред световната преса и фенове на панаира MIPCOM 2025 в Кан, сърцето на телевизионния и филмов свят.

Спящия/Uykucu

Сценарист: Кубилай Тат
Режисьор: Джан Улкай

Дългоочакваният филм с шпионска тематика беше по кината в Турция от 29 октомври 2025 г. до края на 2025г.
Филмът разказва историята на двама души, чийто съдби се преплитат в опасен свят на тайна организация.
Ферман (изигран от Чаатай Улусой) е хладнокръвен наемен убиец, работещ за тайна организация, наречена „Маса“.
Организацията има за задача да заличава своите бивши агенти, а Ферман е един от най-ефективните им хора.
По време на една задача той трябва да ликвидира Сайе (героят на Елчин Сангу), но срещата с нея променя всичко.
Вместо да я убие, Ферман решава да я спаси и да я привлече към организацията — което ги поставя и двамата на път без връщане назад.
Филмът съчетава акция, напрегнати ситуации, емоционална връзка между главните герои и психологическа драма, докато двамата се опитват да оцелеят и да се справят с последиците от избора си.

Джентълмен/Tam Bir Centilmen

Безмилостен/Gaddar

Кюбра/Kübra

Шивачът/Terzi

Йешилчам/Yeşilçam

Хартиени животи/Kağıttan Hayatlar

Пазителят/ Muhafiz

Вътрешен човек/İçerde

Див мед/Delibal

Кварталът на богатите/Medcezir

Огледален свят/Adını Feriha Koydum

Анадолски орли/Anadolu kartallari

BEST MEMORY

Ще ви разкажа за нашата среща с Чаатай Улусой и вълнението, което изпитахме.

Скрит текст:
Тръгвайки от тук решихме  да направим  малък подарък на Чаатай.
Аз намерих реплика на Кадилака, който той кара в "Еşref Rüya", само че черен.

Взех и една Българска роза, за да си я засади в неговата градина или в градината на родителите му.

Ели беше взела специален ключодържател и чаша, които да използва по време на  fishing.
А Гери чаша с български мотиви.
С пристигането на снимачната площадка,веднага забелязахме Чаатай.
Беше красив, висок и много по-слаб, отколкото изглежда на екрана.
Беше облечен с черен панталон, тъмна риза и черно джинсово сако.
Изглеждаше изключително елегантен!

Имахме късмет да го хванем за малко насаме и да разменим няколко думи.
Казах,че сме от България, че много го обичаме и, че сме дошли тук специално заради него.
Той се усмихна и каза:
"О, така ли? От къде точно сте от България? "
Аз отговорих, че сме от София.
Тогава той каза:
"Моят баща е от Разград."
Фактът, че той сам сподели нещо лично с нас показва, че е бил искрено заинтригуван и, че нашата среща ще остави дори и малка следа и у него.
Думите, които разменихме, ще останат в спомените ми.
След това му казах, че му носим малки подаръци. Подаръците бяха малки, но такива, които носят емоция и личен смисъл.
"Така, ли?" -каза той- "Колко сте мили!"
Извадих колата и му я подадох с думите, че, ако онзи Кадилак е на Eşref, тази Кадилак е на Чаатай.
Прекрасната усмивка, която всички добре познаваме цъфна на лицето му!
Взе я от ръцете ми и започна да я разглежда, обърна се към останалите, които стояха там и я показа.
Беше като малко момче, което се радва на новата си играчка.
След това извадих розата и му казах, че му нося тази роза от България, за да си я засади в градината.
Този жест наистина го трогна, каза, че наистина е много мило и много благодари.
След мен и Ели и Гери също подариха  подаръците си.
Когато Ели му подаде нещата, които носеше и каза, че са свързани с неговото хоби, той каза :
"Ааа, fishing"! "Thank you so much, I really appreciate that!"
Говори отличен английски, с много хубав акцент.
Това, което усетих е, че му стана приятно. Зарадва се на нашето внимание и вълнение, което видимо си личеше.
Беше вълнуващо да видим реакцията му, която беше истинско признание за жеста ни.
Фактът, че беше изненадан и му стана приятно показва, че е оценил вниманието и емоцията, които бяхме вложили.
Усещах смесица от вълнение, гордост и радост,особено, когато видях искрената му реакция.
Може би ръцете ми трепериха малко от вълнение, но сърцето ми беше пълно, защото съм направила нещо специално за човек, когото ценя.
Емоцията да срещнеш любимата си звезда е смесица от вълнение, радост и дори лека нереалност.
"Това наистина ли се случва?“
И след това идва чистото щастие и еуфория.
А, ако звездата е любезна и приветлива, моментът става още по-незабравим.
А той, ЧаатайУлусой, беше точно такъв.
Изглеждаше спокоен и приветлив, с лека, уверена усмивка, която подсказва, че е свикнал на подобни срещи, но въпреки това се радва на вниманието.
Нито за миг не показа досада, нито раздразнение, че развалихме почивката му и не му остана време да изпуши цигарата си.
Пушеше тънка кафява цигара, тип пурета, която беше поставена в цигаре.
Помолих го да се снимаме.
Той се замисли за секунди и каза,че не е разрешено да се снима със сценичен костюм.
Но очите ми бяха изпълнени с такава молба, помолих го с жест с ръце и той каза да го чакаме, че след малко ще се върне.
Отново влезе и продължиха със снимките.
Ние стояхме отстрани и гледахме.
Когато и тази сцена свърши той ни видя и тръгна към нас.
Дойде, усмихна се и каза:
"Хайде да се снимаме".
Не мога да ви опиша как ми трепереха ръцете, но той търпеливо ни изчака да се приготвим.
Една по една заставахме до него за снимка.

Беше момент, който няма да забравя никога.
Казахме му, че го обичаме много и чакаме с нетърпение "Eşref Rüya".
Пожелахме му успех и му казахме, че е страхотен!
Така нашата среща приключи.
Останахме още малко, защото не искахме това да свършва.
Гледахме още една сцена, в която Чаатай и Неджип Мемили пристигнаха в хотела с един черен джип.
Когато Чаатай излезна от колата на мястото на красивото и мило момче, вече стоеше Eşref, сериозен и хладен.
Този човек успява да се преобрази за миг!!!
 Истинска магия е да го наблюдаваш!
Тепърва ще осъзнавам какво точно ни се случи.
Усетих със сърцето си, че тази среща го докосна.
Чаатай е един от най-скромните и мили хора, които съм срещала!
Звезда, чийто хонорар е милиони на епизод, се държеше с нас съвсем естествено и ни отдели цялото си време за почивка.
Определено сега ще го обичам още повече и ще имам този специален, само наш си момент.
Няма да забравя очите му и топлия му поглед!
Тази среща, ще остане скъп спомен, който ще пазя дълго -не само като снимка, но и като топло чувство, което ще се връща всеки път, когато се сетя за срещата с Чаатай Улусой.
Да докоснеш звезда е като да сбъднеш една мечта. Но да погледнеш в очи, в които сияят хиляди звезди, е като да сбъднеш всичките си мечти!

Тази тема е създадена за всички, които ценят Чаатай Улусой, неговия талант, харизма и развитие – място за споделяне на новини, впечатления, любими роли, снимки и дискусии.
Нека тук съберем всичко, което ни кара да го гледаме, да го усещаме и да се връщаме отново към екранните му истории.

Стари теми:

Приятно "потапяне" в творчеството и живота на Чаатай Улусой!

Последна редакция: сб, 28 фев 2026, 10:16 от NeZ_9

# 1
Нези, благодаря за новата тема!💐
Да си е изпишем  с красота и много хубави емоции!

# 2
Нези,
Прекрасна Нова Тема, ❤️❤️❤️
Благодаря Ви💐🥳
Да я изпишем с добри новини, прекрасно здраве и любовна еуфория с Чачи и Аслиханче за 8-ми март 😉

# 3
Благодаря за темата! Two Hearts

Дано тази вечер имаме фраг, въпреки че май нямаме информация.

# 4
Благодаря за темата! Много хубаво да си я изпишем и тази.

Дано тази вечер имаме фраг, въпреки че май нямаме информация.
Не ми се вярва да има и сцени зад кадър и фраг. Те епизода още не са го заснели и монтирали.

# 5
Добре дошли в новата тема, момичета! Hug

Надявам се, че ще имаме много интересни теми, които да обсъждаме!
Много моменти, на които да се радваме!
Много емоции, които да споделяме!

Аз си пожелавам в най- скоро време да се насладим и на агент Ферман.
Той е не по- малко интересен от Ешреф Тек.

# 6
Добро утро!
Слънчев уикенд ви желая, момичета.

Аз ще продължа размислите си за Хадър. Аз също като Хриси го намерих за много пасивен в драмата с Нисан. Даже сякаш подкрепяше действията на групата. Уж беше гласът на Ешреф докато него го няма, а не защити момичето. А и нали уж не убивахме жени. С това какво стана? Айде Чийдем освен жена е била и полицай, но и с внучката нищо не се случи. Тя също можеше да е казала много неща. Според мен Нисан им е просто трън в очите.

Много хубаво сте забелязали и, че тя не иска в момента да сподели за Руя, защото не иска да опетни тази негова мечта. Беше много зряло.

Качеството не е много на ниво, но този поглед и с лошо качество се хваща.

# 7
Добро утро, момичета!
Аз ви нося слънчева усмивка, макар и скрита под чадър.

Не съм гледала още серията с превод, така че е напълно възможно да не съм изтълкувала правилно реакцията на Хъдър.
Ще го гледам и пак ще се изкажа по въпроса.
А сега искам да ви питам:
Вие как го усещате Ешреф- повече като мъжът, който обича… или лидерът, който носи тежестта на всички?
Защото този път изборът ще бъде много по-труден за него. Изборът сега е между личното щастие и идентичността му.
Сираците не са просто организация за Ешреф. Те са неговото име, неговият дълг, неговата лоялност, неговият морален код. Те са всичко, което го е изградило. Да избере любовта за сметка на тях би означавало да се откаже от част от себе си.
Но ако избере Сираците и жертва любовта, той ще оцелее като лидер и ще остане сам като мъж. Neutral Face
И двата избора ще му струват нещо.
Има и още нещо. Ако той постави Нисан над организацията, това ще бъде възприето като слабост. А лидер в неговия свят не може да си позволи да изглежда слаб, особено когато имат сериозен враг насреща. В такива моменти лоялността се наблюдава под лупа.
Но пък ако я изостави, ще предаде собственото си сърце, а вече видяхме, че той не е човек, който лесно предава чувствата си.
Според мен истинският въпрос не е „кое ще избере“, а как ще го направи.
Ешреф не е импулсивен. Той мисли стратегически. Възможно е да изглежда, че избира Сираците, но вътрешно да търси начин да защити и любовта си.
А може би ще видим нещо още по-интересно- момент, в който Нисан сама ще направи крачка назад, за да не бъде слабост за него.
Трагедията тук е, че любовта им се случва в свят, където всяко чувство има цена.
И понякога лидерът трябва да плати с най-високата цена.
Аз лично мисля, че той няма да се откаже от любовта си. Но може да се наложи да я скрие, да я защити от разстояние, или да понесе още болка, за да я запази.

Желая ви прекрасен ден!  Hug

P.s. Днес е Тодоров ден. Дъщеря ми е именичка.
Почерпете се за нейно здраве!

# 8
Да ти е жива и здрава дъщерята, Нези!

Ако той избере само сираците това силно ще го дестабилизира. Дори в момента той не е в пълната си сила, не защото го арестуваха, а защото загуби поне за ден любовта си. Сега знае, че тя е била притисната, но не ѝ е простил. Още не е толкова силен. Всички сме виждали как постъпва, когато е поставен пред възможността да загуби Нисан по един или друг начин. Изобщо не мисли. А сега я е загубил поне в своите очи. И не реагира както ако тя беше до него. Чакам следващата серия.

# 9
За мен Ешреф е човек, който по природа е мъжът, който обича, но по съдба е лидерът, който носи тежестта.
Когато е с Нисан, той не е стратегът, не е главата на Сираците, не е човекът, който взима решения за живот и смърт. Тогава той е уязвим, тих, почти мек. Там виждаме истинския Ешреф - този, който иска нормалност, близост, спокойствие.
Но светът му не му позволява да остане такъв.
Като лидер той е изграден от дълг. От отговорност. От лоялност към хората, които разчитат на него. И точно това го разкъсва,  защото любовта изисква избор на един човек, а лидерството изисква избор за всички.
Затова и репликата му „сърцето обича само веднъж“ тежи толкова. Той не спира да обича Нисан, дори когато е наранен. Но когато стане дума за Сираците, той винаги първо мисли като водач.
И може би той никога няма да може да бъде само едното...

# 10
Добро утро!☕
Честит Тодоров ден!(Конски Великден)
На именниците желая здраве като на кон и късмет- бърз като вятъра!
Нези, да е жива и здрава дъщеря ти!
Да е силна, устремена и много победи в живота и желая!
Благодаря, за почерпката! Цялата кутия мога да изям...

Цвета на телефона е като моя "Coral" - същия цвят, модела различен.

Дали Ешреф ще избере любовта или отговорността като лидер пред "Сираците" наистина труден  въпрос, голям вътрешен конфликт ще е.
Чувствата на Ешреф се сблъскват с дълга и властта, трябва да има някакъв изход...
Дали той ще последва сърцето си или ще остане верен на позицията си и хората които разчитат на него ми е малко като Шекспир "To be or no to be".
Снощи изгледах серията с превод,  наистина много ми хареса играта на всички актьори.
Финалната сцена ме остави без дъх, погледът, мълчанието на Ешреф и това, че трябва да направи Избор, който няма да му позволи баланс между любов и власт - изостря съспенса.
Мисля, че сценаристите ни подготвят за следващите серии където Ешреф няма да може да има и двете.
Много логично е, ако Нисан започне да прави крачки назад. 😏
А, на мен ми направи впечатление играта Гюрдал- Неджип Мемили, брилянтна игра.
За Хадър, аз не го опреквам за сега, не му е лесно на човека с такъв син. Не може веднага да защи Нисан, все пак в организацията има закони важат за всички. Това, че се забави да каже истината за Кадир, че му е син и за мен не ок.
А, ами прокурорката аз нея съм си "нарочила", спа- спа , вдига чашките чай и като стана въпрос  за Ешреф се вкопчи със зъби и нокти, че как се забърза в коридора на Съда, вдигна всички под тревога. Ама, като орган на реда как си "изпързаля" Нисан, в тоя момент съжелих Нисан. Прокурорката трябваше да си застане зад думите.
После ще пиша за Чийдем - "Чидо"...

Каква хубава татуировка♥️

Момичета,  хубава празнична събота Ви желая!☀️💐🌹
Ех, как обичам събота да е!🤪

Последна редакция: сб, 28 фев 2026, 12:13 от eliet

# 11
Благодаря, Ели, Гери! Hug
Повторенията на серията са с много добър рейтинг.
Явно голяма част от хората нямат социални мрежи и не са разбрали, че е имало промяна в часа.

# 12
Нези, да ти е жива и здрава именичката!

И на мен ми е по-интересно как ще направи избора. Със сигурност няма да остави нито Сираците, още по-малко Нисан. Той е на кръстопът, да защити делото, за което е отделил цял живот или да се опита да разбере и прости на Нисан. Това са двете неща, които дават смисъл на живота му.

# 13
Асистента на Чаатай е сподилил много готина снимка.

Нашия не може да види инструмент и да не го пробва!
Явно е успял да изкара някоя мелодия, защото Демет много внимателно го слуша. Grinning

А мислите ли, че Нисан ще направи крачка встрани, за да го облекчи. Така или иначе, съзнателно или не, тя го доведе до тази ситуация.
Аз, някак си очаквам това от нея, въпреки че, не в последния кадър не си пролича, че ще направи това.

# 14
Но на последната снимка, тя държи неговата ръка, не той нейната. А също тя сама си признава вината пред всички и иска да поеме своето наказание. Повече ще знаем ако има фраг.

Ще се окаже много талантлив този Чаатай.

Общи условия

Активация на акаунт