Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е разликата между сухата и активната мая? Също за сухото мляко на прах и прясното мляко. Кое е по-добре да се използва? И как се заменя едно с друго, има ли разлика в пропорциите (2 с.л. сухо мляко на прах към 200 мл вода или 200 мл прясно мляко)?
Как се приготвят захаросани цитрусови кори и моркови за кексчета и козунаци?
Как мога да заменя сухото мляко с вода и прясно мляко? Има ли разлика в пропорциите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е разликата между сухата и активната мая? Също за сухото мляко на прах и прясното мляко. Кое е по-добре да се използва? И как се заменя едно с друго, има ли разлика в пропорциите (2 с.л. сухо мляко на прах към 200 мл вода или 200 мл прясно мляко)?
Сухата мая е в по-концентрирана форма и може да се съхранява за по-дълъг период от активната мая. Замяната на сухо мляко на прах с вода и прясно мляко обикновено следва съотношение 1:1. Това означава, че за 2 супени лъжици сухо мляко на прах и 200 мл вода, може да се използва 200 мл прясно мляко. Сухото мляко се разтваря в течността, която замества водата в рецептата.
-
Как се приготвят захаросани цитрусови кори и моркови за кексчета и козунаци?
Захаросаните цитрусови кори и моркови за кексчета и козунаци могат да бъдат приготвени чрез варене, докато омекнат, отстраняване на семките (ако има такива), за да се предотврати горчивината на мармалада. След това ги потопете в смес от захар и вода, оставете ги да се охладят и оставят да киснат, за да постигнат желаната текстура.
-
Как мога да заменя сухото мляко с вода и прясно мляко? Има ли разлика в пропорциите?
-
Как се приготвя крем карамелена смес за заливане на козунак?
-
Какво да правя, ако хлябът ми стане ронлив или се разпадне на трохи?