Минавала ли ви е някога мисълта за самоубийство?

• 32 119
  • 199
  •   1
Отговори
# 45
Аз само искам да кажа,че за някои хора темичката може да е малко по-...болезнена .И правейки я на г*з,ги обиждате изключително много.

# 46
  • Германия
Ксения, аз нито в Бог вярвам, нито в библията, а още по-малко в разните му там астрални слоеве. Така че ако реша да се самоубивам, това ще е последното, за което ще се замисля и което ще ме спре  Peace

Не си първата която ме нарича с това име- нямам нищо общо, ще те разочаровам.

Липсата на вяра в Бога не освобождава никой от разплата за земни грехове.

Много ми е интересно, като стане дума за някоя църковна традиция, църковен брак или друг ритуал как всички изведнъж стават набожни, а в подобни теми влизат все едни безбожници.
Няма значение, за мен си Ксения  Hug  Laughing
Един невярващ човек няма как да се уплаши разплатата на греховете, защото той просто не вярва в нея, това надявам се ти е ясно.
За църковните традиции си абсолютно права, точно за това нямам намерение нито да сключвам църковен брак, нито да си кръщавам децата. Peace

# 47
Не!!!Но и миналата година се убедих ,че живота е прекалено крехък и кратък.Определено не разбирам самоубийците,. било то и в името на нещо си.Според мен стараха е в основата на този акт,а също и неверието в собственото Аз.

# 48
Не!!!Но и миналата година се убедих ,че живота е прекалено крехък и кратък.Определено не разбирам самоубийците,. било то и в името на нещо си.Според мен стараха е в основата на този акт,а също и неверието в собственото Аз.
Мога да ти дам други 2542 причини,за които ти не знаеш нищо.
Как така давате квалификации,без да знаете нищо?

# 49
Мерси, момичета за прегръдките. Наистина е ужасно.

Делюжън,  не е вярно, че за самоубийците не ги вкарват в църква или не им четат 'последната' молитва. Познат младеж се самоуби преди може би два месеца. Е, вкараха го в църквата...заедно с майка му. Майка му почина от рак, той не понесе загубата и в същия ден се самоуби.  Confused Confused
Яд ме е на всички самоубийци, които вместо да се докажат, сякаш размахват пръст на обществото:'Ще ви покажа аз на вас, нека сега на вас да тежи смъртта ми...'

Темата е наистина тежка. И разни заучени фрази от сорта на: всички сте за психо-то са неуместни и излишни. 

# 50
  • somewhere over the rainbow
Бе кой в кой слой отива не знам, ама и за мен нещо не е наред, ако изгубиш инстинкта си за самосъхранение. Вярвам, всеки е искал в определен момент просто да го няма, но съвсем целенасочено да си туриш въжето, определено нещо ти хлопа. Напълно изключвам тийнейджърските жалки изпълнения.

Скоро тук жена, на възрастта на майка ми, си преряза гърлото. Доктор, рязала е точно. Това е точно толкова психопатско, колкото и онова момче, дето уби и разчлени приятеля си. /А и от църквата отказаха опело/
И изобщо не е вярно, че всеки е искал да се самоубива. Нормалният човек /а и животно/ изпитва страх от смъртта. Peace

# 51
Извинявам се,почук-почук,ама заглавието на темичката не е ли Минавала ли ви е някога мисълта за самоубийство?

# 52

И изобщо не е вярно, че всеки е искал да се самоубива. Нормалният човек /а и животно/ изпитва страх от смъртта. Peace

Не всеки, но пчти всеки.

Точно този страх от 'неизвестното' е така нареченият 'инстинкт за самосъхранение'. И точно той кара хората да НЕ се самоубиват. Ако хората бяха убедени, че 'смърт' няма, т.е. смъртта не е краят, то тогава всички щяха да се самоубият. Или поне 70% от човечеството(всички онези, които смятат, че живеят нещастно).
Някои само се нараняват, за да предизвикат съжаление и да манипулират. Други се самоубиват наистина, заради някаква загуба най-често. Или заради неспособност да се справят с някакъв наистина голям проблем.

# 53
Бе кой в кой слой отива не знам, ама и за мен нещо не е наред, ако изгубиш инстинкта си за самосъхранение. Вярвам, всеки е искал в определен момент просто да го няма, но съвсем целенасочено да си туриш въжето, определено нещо ти хлопа. Напълно изключвам тийнейджърските жалки изпълнения.

Скоро тук жена, на възрастта на майка ми, си преряза гърлото. Доктор, рязала е точно. Това е точно толкова психопатско, колкото и онова момче, дето уби и разчлени приятеля си. /А и от църквата отказаха опело/

е, Нан, недей така Simple Smile не е съвсем психопатско, я виж самураите какви са ги вършили някога. Та и точно по същият начин са се самоубивали жените, прерязвали са си гърлата. И повечето от тях изобщо не ги е било страх от смъртта, дори напротив.
Да не би все да са били психопати? Въпрос на вярвания и философски разбирания Peace

# 54
никога. предполагам, че съм прекалено самовлюбена.

# 55

Как не те е срам!  Crossing Arms Поне веднъж пък поне не ти ли мина, ей тъй, за разкош?

# 56

Как не те е срам!  Crossing Arms Поне веднъж пък поне не ти ли мина, ей тъй, за разкош?
мили боже, и от това ли трябва да се срамувам Embarassed .
добре де, обещавам, като ме налегне депресията, ще опитам да ми мине някоя и друга суицидна мисъл.

по-скоро бих отишла  да си купя някой чепик за утеха, ама хайде, от мен да мине.

# 57
  • somewhere over the rainbow
Извинявам се,почук-почук,ама заглавието на темичката не е ли Минавала ли ви е някога мисълта за самоубийство?
Мда, това заглавие е много общо. Само прочитайки го, ми минава тази мисъл Crazy Ама съм далеч от мисълта да се самоубивам. Щото и аз много се обичам и смятам, че светът ще загуби много, ако ме няма Laughing Sunglasses
Но мъжът ми имаше по едно време няк'ви такива щения. Насочих го към психотерапевт.

# 58
Няма да повярваш колко много хора са се справили  и без психотерапевта.

# 59
Да преди 25 години, била съм на 18 1/2, от4аяна нещастна, загубила за ден целия си свят. Само мисълта за една много близка дама ме спря от фаталната крачка, дадох си сметка, че няма да преживее и моята загуба. Но това е минало, сега гледам напрет и не мисля да се самоубивам.

Общи условия

Активация на акаунт