Ще се опитам да ти отговоря защо

Може би има хора, които могат да си позволят да учат само за удоволствие. Аз лично обаче не съм от тях. Затова смятам, че образованието трябва да се надгражда, а не да се скача от специалност на специалност.
Има специалности , които много добре се стиковат с други. Но човек трябва да подхожда с визия за бъдещето, да проучи новостите и евентуалните възможности, които може да получи от дадена компбинация. И според мен да има опит поне в едната специалност.
Може пък и да съм глупава и да си мисля така , защото осъзнавам, че не мога да бъда специалист едновременно по няколко неща. Има една английска поговорка , много подходяща в случая -"Jack of all trades, master of none" -човек , който разбира от много неща, но в нито едно от тях не е специалист. Не , благодаря!
И към авторката - за ученето няма възраст и дано да откриеш това , което ти е приятно. Ако не можеш на този етап , поне учи езици. И не е задължително да е висше образование. Може да се насочиш към курсове и сертификати, понякога е по-удачно и обикновено е по-краткосрочно.