Мамино синче

• 24 626
  • 319
  •   1
Отговори
# 195
Само искам да кажа, че не са повечето. За щастие. Защото стремежът към собствен дом показва отношението към живота - дали искаш да си отговорен, самостоятелен, или да висиш на врата на мама.

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 19:13 от Трещерица

# 196
  • София
Дано да си права, че не са повечето. За мен този факт се дължи на миграцията към големите градове, а не на порив към самостоятелност и отговорност.

# 197
Дано да си права, че не са повечето. За мен този факт се дължи на миграцията към големите градове, а не на порив към самостоятелност и отговорност.
А тази миграция не се ли дължи именно на порив за самостоятелност и отговорност Thinking

# 198
А тази миграция не се ли дължи именно на порив за самостоятелност и отговорност Thinking

Ами да, на какво друго.

# 199
  • София
Не съм анализирала миграцията, но мотивите предполагам са разнообразни.

# 200
  • София
Много хубаво се живее в държава, в която трябва да избираш дали да си велик учен или човек с дом и доходи.....Ужас....
Да не говорим, че и второто да избереш, пак може да се окажеш в кофти положение....За първия вариант е сигурно....

# 201
Парци, ако сравним учените на глава от населението, в развитите страни, към които се стремим, ще са много по-малко.  У нас НИИ бяха много удобно място, където да си клатиш краката.

# 202
  • София
Парци, ако сравним учените на глава от населението, в развитите страни, към които се стремим, ще са много по-малко.  У нас НИИ бяха много удобно място, където да си клатиш краката.

Знам, така е....Въпреки това....

# 203
Какво значение има дали си велик учен, или обикновен човек.
Според мен и двата вида се стремят към едно нещо.

# 204
Щом си решил да се жениш, а не да живуркаш с мама- няма нужда от тръбене коя е по-важната жена. То се подразбира.
А,не,не съм съгласна.
Любовта към жената и обичта към майката са съвсем различни неща.
Откъде на къде,аз съм родила сина си,отгледала съм го,дала съм му цялата си обич и внимание,и след 30 години някоя разглезена госпожица ще реши,че той не трябва да поддържа близки контакти с мен?
Никъде не съм писала, че не трябва да има контакти с майката. Но вече жена му ще е предпочитана компания пред тази на майка му.  Wink

# 205

Щом си решил да се жениш, а не да живуркаш с мама- няма нужда от тръбене коя е по-важната жена. То се подразбира.
А,не,не съм съгласна.
Любовта към жената и обичта към майката са съвсем различни неща.
Откъде на къде,аз съм родила сина си,отгледала съм го,дала съм му цялата си обич и внимание,и след 30 години някоя разглезена госпожица ще реши,че той не трябва да поддържа близки контакти с мен?

Ти до 30 ли мислиш да го отглеждаш?

# 206
Не,не мисля,30 беше просто примерна цифра.
А това ,че жената е по-желана компания-естествено,но тя не може да измести майката-никога.
Както и моя мъж не може да измести баща ми,просто изпитвам различни чувства към тях.
Пък и знам,че баща ми винаги ще ме обича безусловно,а за мъжа не е сигурно,нали?

# 207
Измества се темата. Любовта е едно, уважението е друго, трето е допускането на намеса в личните дела или семейните такива на трети и четвърти лица.

# 208
    Не, luna, всъщност не се измества. От прочетеното излиза, че за част от потребителите уважението и зачитането е равнозначно на физическа близост, решаване на битови проблеми и поставяне на някакви условни места - първо, второ и т.н., в съответствие с физическото проявление на вниманието, което мъжът проявява.
    А, твоята идея едва ли е точно такава ... 

# 209
Не,не мисля,30 беше просто примерна цифра.
А това ,че жената е по-желана компания-естествено,но тя не може да измести майката-никога.
Както и моя мъж не може да измести баща ми,просто изпитвам различни чувства към тях.
Пък и знам,че баща ми винаги ще ме обича безусловно,а за мъжа не е сигурно,нали?

Никой не говори за изместване на майката, майката си е майка, за цял живот.
Жената е променлива величина. Simple Smile
Чувства към двете са различни.
Не трябва мъжа да забрави за майка си, но трябва да живее в собствен дом, в който майка му, да бъде само гост. Тогава вече може да създава семейство. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт