Любители на котки тема 56

• 57 080
  • 762
  •   1
Отговори
# 45
  • София и Морето от време на време
TINA.K абсолютно съм съгласна с теб. Подкрепям напълно мнението ти.

Chanel* ами тя се бели защото я изгорих с този йод. Така мисля де. Ух, ако знаех, изобщо нямаше да го мажа с йода. Мъжа ми ме убеди да изчакаме още няколко дни, таман кожата и най вече козинката му да се изчисти от йода, за по точен резултат и да видим дали сребърната вода няма да помогне. Ама сега съжалявам, че го послушах, притеснявам се.

LilaC не каза, че е заразно, каза само детето да не го пипа. И мен ме плаши това, че ще откъсне част от кожичката му. Ох, не искам да го боли, много си го обичам. Заради това се съгласих с мъжа ми да отложим ходенето на ветеринар.  Ама сега се притеснявам ужасно, да не стане по зле...

Lady-B три голи петънца са едно над друго отзад на вратлето са. Преди време като имахме първият храненик, се беше появило пак, едно петънце. Помислих, че от това, че се бият двамата котарака. Хвърчаха снопове козина при боевете. Тогава си мислех, че това е причината. И след време му израсна козина и това беше, сега 1 година по късно, пак след поредното хранениче у дома, се появи пак. При другите котета, нямаше нищо, само моя. Явно е алергичен към други котки.  Twisted Evil  hahaha  Отново помислих, че е от боя, но петънцето растеше и се появиха още две.  Ох, страх ме е да го заведа на ветеринар, ама ме е страх и да не стане по зле. Сребърната вода помага, взе да му расте козинка, но все пак още не е напълно здрав. И това лющене на кожата дали е от йода. Той ветеринара ми каза, че така съм щяла да му изгоря кожата с този йод. И се надявам от това да се лющи, но е на доста дебели парчета. Като при псориазиса. Иначе всеки ден по 4-5 пъти го пръскам със сребърна вода.
...

Естел, я виж тук какво петно от гъбички има ... : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=565859.msg18050722#msg18050722

Не пръскай, а направо намокри здраво със сребърната вода мястото, което е олисяло и около него. Това на снимката го оправихме с едно единствено накисване на котето със сребърна вода и оставяне да си самоизсъхне.

# 46
Бижу, като манекен е, голям красавец. Май това е любимата поза на всички котки - по гръб. Simple Smile
За реакцията на котките при кихане не съм прочела поста, но да ви да кажа за Пухчо - като кихна издава един особен звук, не знам дали се опитва да ме имитира или нещо друго, но го прави всеки път. Simple Smile

Estell, бих те посъветвала да не губите време и да се консултирате с ветеринар, защото от гъбички или петна поради авитаминоза може да се засегнат големи участъци и да се получи нещо като екзема, което е болезнено и тормозещо за котката /това ми го каза лекарят и ме посъветва да го преглеждам по-често, особено зад ушите, за да забележа евентуални оголвания в самото начало/.

Момичета, които имате котараци, какво е мнението ви за кастрирането? На мен ми е жал да кастрирам Пухчо, пък и всички ветеринари са ми казвали, че не е задължително, особено ако не изкарват тежко разгонването мъжките. При Пухчо почти не се усеща, само вика малко повечко и припишква коридора.  Embarassed Пък и не излиза никъде.
Предишният котарак го кастрирахме и стана ужасно мързелив и ленив, да не говорим, че мина 10 кила /той беше персийски де, те са по-едри, но все пак/ и съм в голяма дилема.

# 47
  • Бургас
"При Пухчо почти не се усеща, само вика малко повечко и припишква коридора."
Че това да не е малко?  Thinking
Е, при нас нямаше припишкване, но пък достатъчно му миришеха тоалетните след като ги използва, задължително ходех да обирам и малката нужда веднага.  Sick
И два пъти забягва...  Crossing Arms  Да се катери мъжа ми по чуждите покриви.  Mr. Green
Тук повечето сме ЗА кастрирането, но всеки си преценя сам.  Peace

# 48
  • на морето
Едно среднощно мърмяуу на писанките и мацките !  Hug Hug Hug
Благодаря на Мис Нели за новата тема !  Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

И данък шЪ платя в най -скоро време , а като малък аванс да ви предложа едно албумче от фейса -има уникално сладки снимки и на котета ..http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=1654241353459&set= … ype=1&theater

Най -напред да честитя поводите на всички рожденници - дву -(Теичка  Hug  bouquet) и четириноги ( децата на Котьо и Котково)  Hug  !Здраве , здраве и пак здраве - на другото все ще му се  намери цаката ....  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  

Добре дошли на новичките !  ChanelHeart Eyes Hug Peace  bouquet Бижуто на Бижуто - Марселини е прекрасен !  Hug  bouquet

Естел , не се укорявай , че си започнала с йод. Смес от йод-глицерин съм ползвала и аз в началото /преди години / и то по препоръка на доктори  за кожни проблеми от такъв /вероятно /вид . Даже последно скоро  ми се мяркаше още забравено шишинце с остатък от такава микстура - вече години не ми се е налагало . Но това е друга тема .Истината е , че сега няма как да се изследва причината за олесяването при вас .Аз от момичетата тук "чух" за сефте за съществуването на сребърна вода и свойствата й -при положение , че има доказан ефект и аз съм на мнение да опиташ . Честно казано - нямам спомен йод-глицерина да е довел до особенно чувствителни положителни резултати .
kikaha1 -стискам палци на Грейчонката ! Лошо е загазил , милия , но вярвам , че ще се оправи !  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Адашке -  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Тинче , и аз от морето много си патих с ушите -особенно едното .Ава преди време -като малка .А влезне вода вътре , а за часове ми е за щракало и отиде плажа и къпането в морето поне за седмица ....А за докторските промивки ...и аз съм чувала за голямата спринцовка с топла вода ....Странно ...За другото - и аз съм съгласна , но нямам волята да седна да търся други методи да се оправя . Най -лесното е да се натъпчеш с хапчета и временно да се реши проблема ...до следващия път ..

Аз да споделя - малките порвъщат . От няколко дни - само разпенявена плюнка и по -рядко ,това ,дето са го изяли преди малко . Инък са си съвсем в кондиция -дивеят , играят  правят белички ...Че и Мъничка - една от големите и нея я засяках .Говорих с вет. - раздразнени стомахчета .Даде идея да скрия всички възможни препарати ,което се изчерпваше с верото и течния сапун в кухнята/всичко останало е прибрано по принцип/ . Съмнението е да не ближат от тях процеждащото се през чучурчетата , защото веце в клиниката са имал няколко такива случая .Верно е , че и голямата котарана ,че  и малките любопитковци се въртят около и в умивалника , но не съм виждала да се интересуват от препаратите . Та , сега , втори ден всичко е прибрано , но плюнките продължават .Даже , последно ми казаха преди малко , че до тоалетните имало и леко червенещо в подобно "произведение " -като се върна от работа ще видя. По спомен , като че всичко започна след като им дадох за първи път обезпаразитяващо преди седмица някъде . /за протокола - "гости "нямаше /. Сега съм в чуденка какво може да им дразни стомаха . Ядат гранули и основно консерва . newsm78 newsm78 Играят в тоалетните , като в пясъчник , но вече отдавна не ги ядат .Дъвчат само скъсани парченца от картон на кутията , където съм  пръскането на бентото . Някакви идеи ?

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 00:17 от asha

# 49
  • София
Естел, и петното на Мъро се оправи със сребърна вода. Освен оголено имаше и нещо като пърхот около петното. С 2-3 намокряния се оправи и повече не е имал проблем. Спестихме си една "приятна разходка" до ветеринаря. 99% съм сигурна, че кожата на Мърчо се бели от изгарянето. Аз често използвам йод за себе си и почти винаги кожата се обелва след това. Моят съвет е да изчакаш да се обели изгореното и да видиш дали има ефект от сребърната вода. Недей да стресираш излишно животинчето. Вярно е, че всяка болест хваната в началото се лекува по-лесно, но не подценявай и стреса. По-добре е ако може да се избегне.

ИКСИ, горкият Стуен!  newsm45  Жалко, че животинчето страда заради човешки взаимоотношения.  Sad

kikaha, съжалявам за Грей! Измъчил се е Sad. Инжекциите ще му помогнат. Hug

Лейди, Рижко е голям красавец! Дано скоро му намериш дом, че като знам с майка ти какви "ледени" сърца имате, може в скоро време да се увеличи котешката ви дружина.  Wink
Бижу, личи си колко е щастлив Марси! Шкембето му е само за мачкане!  smile3508

Теди, онези сини очи са невероятни! Не мога да повярвам, че такава красота е останала на улицата.

asha, децата на Котьо и Котково са двуноги.   Mr. Green  Бързо оздравяване и на твоите мъници!  Hug

# 50
Радост, има мъжки, които като се разгонят се мятат в стената например и просто няма как да не се кастрират. Това си е мъчение за животинчето.  Sad

asha, щом са обезпаразитени, нямам идея от какво може да е повръщането. Обикновено се дължи на паразити, и при малки, и при възрастни котки. Защо не се консултирате пак с ветеринар?

# 51

LilaC не каза, че е заразно, каза само детето да не го пипа. И мен ме плаши това, че ще откъсне част от кожичката му. Ох, не искам да го боли, много си го обичам. Заради това се съгласих с мъжа ми да отложим ходенето на ветеринар.  Ама сега се притеснявам ужасно, да не стане по зле...

Lady-B три голи петънца са едно над друго отзад на вратлето са. Преди време като имахме първият храненик, се беше появило пак, едно петънце. Помислих, че от това, че се бият двамата котарака. Хвърчаха снопове козина при боевете. Тогава си мислех, че това е причината. И след време му израсна козина и това беше, сега 1 година по късно, пак след поредното хранениче у дома, се появи пак. При другите котета, нямаше нищо, само моя. Явно е алергичен към други котки.  Twisted Evil  hahaha  Отново помислих, че е от боя, но петънцето растеше и се появиха още две.  Ох, страх ме е да го заведа на ветеринар, ама ме е страх и да не стане по зле. Сребърната вода помага, взе да му расте козинка, но все пак още не е напълно здрав. И това лющене на кожата дали е от йода. Той ветеринара ми каза, че така съм щяла да му изгоря кожата с този йод. И се надявам от това да се лющи, но е на доста дебели парчета. Като при псориазиса. Иначе всеки ден по 4-5 пъти го пръскам със сребърна вода.
Сега погледнах-нашият спрей се казва Бивацин.Пръскаш и няколко минути стискаш котака,за да не се оближе.Дадоха ни това,защото се отглеждаме у дома и да не се цапат мебелите.И щипе,и малко гори,но се оправи.За дворни котаци дава някакъв друг препарат,май с йод.Хора,които хранят котета навън,си ги мажат директно с йод при такива случаи.Препоръча и инжекции,които предпазвали от повторна инфекция,но ние ги пропуснахме,след като така или иначе ни поникна козина.
Аз също мислех,че нещо се беше проскубал при игра,но не-петънцата продължаваха да се увеличават и уголемяват+пърхут.Що се отнася до взимането на кожичка,ами то е едно смешно малко парче,става за секунда и определено не е болезнено,съдейки по липсата на реакция у котакито.
Що се отнася до заразяването на децата,това беше първото нещо,което обсъдих с вета.Той каза,че едва след проба може да каже дали е от заразен за хората вид.Но изобщо не било толкова заразно,както плашат в Интернет(а и другите пациенти,с които си коментирахме,го потвърдиха:))и се лекувало лесно и бързо.
След няколко дена излязоха резултатите от пробата-не било заразно за хора.След още няколко дена петната започнаха да се "залесяват".
Но пък щом ви помага сребърната вода,ползвайте я.

# 52
Ох..аз непрекъснато ви чета и все нямам настроение да пиша...Причината - напоследък се караме много заради Шарина с любимия.  Confused Той уж нямаше против нея, уж ми позволи да я гледам, уж всичко беше ок...а сега някак я намрази и само я тормози. Дразнела го. Защо - не знаел. Той бил ловец, и като видел животно му идело веднага да вземе пушката моля ви се  ooooh! Освен това го е яд че много я гушкаме и лигавим с дребната, той такива неща не обичал....Не и дава да се качва никъде...Веднага почва да и вика. Айде на масата съм съгласна. Ма по мебелите защо не....Един ден се прибрах, а котката вие на умряло, уплашена до смърт, с опашка между краката и ококорена до смърт. А той нашия легнал да спи, Шарина взела да си играе с някаква хартийка, той се ядосал и я замерил с една чехла. Явно силно, защото животината наистина виеше на умряло ! Confused Скарахме се много ама....Той не можел да проумее кака така съм обичала толкова някаква си котка. Факт е, че сега само като го чуе, Шарина се скрива под дивана и отказва да излезе с часове. Ми мъка ми е. Много. Плаках като луда, говорих му, обясних му какво е за мен тази котка. Не можел да ме разбере. И той не бил очаквал така да я намрази.....Даже не знаел защо точно. Просто го дразнела. Tired Сега полага неимоверни усилия да не я тормози поне в мое присъствие, ама едвам стиска зъби. А на мен ми е такава мъкаааааааааааа  smile3518 Та как да пиша...никоя от вас няма такъв проблем, щастливки сте вие.....Не ми се пише, някак ми е все едно мъчно....
И все пак, ето няколко снимчици, да не е без хич......

- така се къпем у нас, с котка в мивката, нищо че става чисто мокра от душа.

- котето, което беше у нас и отиде на селото. Щастливо е. Гледат го добре.

- един ден за малко оставих хладилника без надзор и....Шарина си намерила вътре саламче.....

Ами това е. Продължавам да се боря, но когато някой не те разбира е трудно. Целувки на в сички прекрасни котенца от нас  Hug

# 53
blizna4e, искрено съжалявам да прочета за отношението на мъжа ти към котката. И искрено се надявам да се научат да съжителстват заедно. Това с обяснението, че бил ловец малко ме плаши...
Кофти, че не ти е казал в началото, че не търпи животни. И нашият разбойник много бели прави напоследък и въпреки, че аз бях инициаторката да го вземем, мъжът ми много повече го търпи и защитава. Според мен котките много повече се плашат от реакциите на мъжете. Просто виждам разликата като му се развикам аз, и когато му се скара мъжа ми. Може би защото той рядко повишава тон, когато се случи, си е сериозен повод за притеснение и котката разбира, че наистина нещо е сгафила.

# 54
Ох,  buttinsky, то и моя рядко и вика, не е всеки ден . Но викне ли - смразява я. И не че я тормози физически. Не я бие. Но много и вика. Има моменти в които става добър и иска да я погали. Обаче тя бяга и той още повече се нервира. А в началото спеха заедно и тя го обожаваше, какво стана още не проумявам....... Confused Когато и аз съм у дома, тя не се страхува. Но сама ли е с него...ужас.  Даже нощем му спи в краката понякога. Явно я е респектирал. И да ти кажа, и аз мразех много ловци. Ама попаднах на баш ловец ! Опитвам се да разбера хобито му и нищо не искам освен и той да разбере моето  Naughty

# 55
Аз съм против кастрирането,това е третия котарак,който гледаме.Рошко като се разгони мяука и тича от прозорец на прозорец.Така ден -два и спира .

# 56
Той уж нямаше против нея, уж ми позволи да я гледам, уж всичко беше ок...а сега някак я намрази и само я тормози. Дразнела го. Защо - не знаел. Той бил ловец, и като видел животно му идело веднага да вземе пушката моля ви се  ooooh! Освен това го е яд че много я гушкаме и лигавим с дребната, той такива неща не обичал
Имаш ли възможност да я дадеш на някого,който ще я гледа добре и котето ще е спокойно?
Така ще си спестиш ядовете,защото очевидно съпругът ти е по-сприхав,непостоянен и обича да става на неговото-поне аз така разбирам написаното.На мен и без котка би ми било достатъчно трудно с такъв,но за всеки влак си има пътници и никой не е идеален.
Ако няма къде да отиде животинката,няма как...хващай ловеца на къс пас и поговори с него;че веднъж взето,животното си остава ангажимент до край.Как да изгониш домашна котка с вече създадени навици навън,и то през зимата?!Не му прави чест агресия към по-слабо от него същество,животно или човек.
Ти си го познаваш и трябва да решиш как да действаш:дали да го молиш да е добричък,да държите котето по-настрана и да се въздържате да го галите в негово присъствие или да го натиснеш здраво(айде де,той ще ми раздава команди и пръвосъдие;като грабна аз пушката да види...)
Каквото и да решиш,стискам палци пак да се върне спокойствието и доброто настроение в дома ви Hug

# 57
LilaC, благодаря ти Simple Smile Както казваш ти - ще го хвана на къс пас, няма да се предам. Иначе е много свестен човек, наистина. Но....явно с котките е на Вие  Tired

# 58
Както казваш ти - ще го хвана на къс пас, няма да се предам. Иначе е много свестен човек, наистина. Но....явно с котките е на Вие  Tired
Щом си го решила,ще успееш Peace.Нали знаеш:както си го възпиташ,с такъв ще живееш.
Не е задължително да обича котето(и аз не обичам лова,но не трепя ловците),само трябва да му зачита правата.
Абе сигурно има някакъв такъв период.Като го подхванеш здраво,ще се усети и влезе в пътя.

А за кастрирането,нашия не сме го клъцнали,засега удържаме фронта(на 1г.и 1-2 месеца е).Правих му няколко снимки с цел да го видите,обаче хич не е фотогеничен горкия-една черна топка се вижда,нали ми е мангалчо.Не отразява чара и уникалността му.Преди малко допусна грешката да заспи близо до мен и така намачках ушаци...размазах се от кеф  Crazy

# 59
Мисля, че ще се разберете. След като агресията му основно се изразява във викане. То и аз като се ядосам на Мацухи у крещя нарочно уж, за да види, че е направил нещо нередно. Само дето хич не му слушат ушите.
Ето една снимка данък и от мен:
http://media.snimka.bg/9726/025706752-big.jpg?r=0

Общи условия

Активация на акаунт