За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 40

• 29 568
  • 808
  •   1
Отговори
# 645
  • Шумен
Мен ме беше страх да храня на поискване в началото (с АМ, не съм кърмила), на изписването ме инструктираха да будя и да храня на 3 часа Валерия специално (изписаха я 2060). Единствено нощем ако не си потърси храна да я оставя да прави по-дълги паузи. Като качи за 1 м 1,100, лекарката даде зелена светлина да сменяме млякото за недоносени с единица. Но и двете вече бяха свикнали да се хранят на 3 часа и така си продължихме  Simple Smile Понякога и денем (не само вечер) изобщо не се будеха а си изпиваха млякото когато го подам. Та и на нас първите 2 месеца ни се събираха по 20-22 часа сън. Все казвам че си отспаха като бебета, сега следобед изобщо нямат нужда от сън, не ги и карам да спят вече от почти година.

# 646
Дохранвам, т.к ми е много малко кърмата.
Как разбра, че е малко? Ако е само на кърма и тогава ли спи по 4 часа? Аз кърмих на 2 часа денем и нощем и никога не съм си мислила, че кърмата ми може да е малко. Щом детето наддава и пълни памперсите няма нужда да се чудиш стига ли му, не му ли стига  Peace

# 647
Моят син на 4м също беше 7кг , че и отгоре. Съвсем добре се развива детето и нищо му няма на теглото. И аз щях да попитам защо се сменят така млеката? Лактана например е хубаво мляко защо го сменихте? Относно колко мл трябва да яде, на кутиите има ориентировъчен грамаж за всяка възраст, но всяко дете яде различно.
Смених Лактана,понеже качихме 1,800кг за месец с нея .И за това ,иначе детето много си е харесваше.Сега и от Хип-Комбиотик съм доволна,смисъл детето се чувства добре,изхожда се без проблем,спокоен е .Ама като си мърмори докторката,че можел рахит да хване......и аз се притеснявам.Питах за грамажа,понеже и аз давам както си е по схемата на кутията,но г-жа докторката ми каза да не гледам какво пишат на кутиите - пък какво да гледам един Господ знае....
Благодаря Ви ,за бързите отговори  Simple Smile

# 648
Оставай си на ХИП тогава, щом в момента сте на това и хич не я слушай тази докторка ами наистина ако имаш възможност я смени.

# 649

Момиченцата наистина ли в петия месец се слагат да седят? Баткото не съм го подпирала с възглавници, оставях го когато е готов сам да се надигне и седне.

Първо ми стана интересно защо децата се делят по пол  Whistling  едните трябва да се подпират а другите не Laughing . Както и Сърчи е казала не, не трябва. Когато детето е готово ще седне и проходи, преди това с "помощ" само може да му се навреди Rolling Eyes.
Майка ми ми каза, че момичетата се слагали по- рано да седят заради това, че един ден щели да раждат  Crazy Не знам каква е връзката.

# 650

Момиченцата наистина ли в петия месец се слагат да седят? Баткото не съм го подпирала с възглавници, оставях го когато е готов сам да се надигне и седне.

Първо ми стана интересно защо децата се делят по пол  Whistling  едните трябва да се подпират а другите не Laughing . Както и Сърчи е казала не, не трябва. Когато детето е готово ще седне и проходи, преди това с "помощ" само може да му се навреди Rolling Eyes.
Майка ми ми каза, че момичетата се слагали по- рано да седят заради това, че един ден щели да раждат  Crazy Не знам каква е връзката.

Joy Joy Joy добронамерен съвет  Hug не слушай бабите какво ти говорят, ще те подлудят  Peace

# 651
Няма никаква логика  Simple Smile Можеш само да навредиш, ако детето не е готово.
И аз те съветвам - не слушай бабите за абсолютно нищо  Mr. Green

# 652
Здравейте ,дано това е точното място където мога да задам въпросите си,понеже съм лишена от адекватни отгори на докторката на детето ми....Преди 2 дни бяхме на консултация,получихме леко смъмряне относно теглото на бебчо.На 4 месеца и 10 дни сме,а тежи 7,050кг,и е едва 58см.Като цяло историята ни е роди се - 3,400кг 50см.
                                  1м - 4кг/кърмене 14 дни+АМ Лактана
                                  2м - 5,500кг/само на АМ Лактана - скараха ни се
                                  3м - 6кг/АМ Нан,но с вечно проблемно изхождане на детето-запек
                                  4м - 7,050кг /АМ Хип - пак с мъмрене ,че сме качили много
Дайте съвет моля,или споделете опит!!!С какво мляко,по колко милилитра?И притеснително ли е теглото на детето ми?Благодаря Ви предварително.                                                     

Роди се 3420 кг и 52 см.Гонехме същите килограми като вас.Беше си очевидно дебело бебе.Но здрав.Всички ме гледаха сякаш му сипвам с фуния в устата.Сега като чета и другите изказвания това така нар. дебело бебе от моята докторка/която смених/ се обърна от гръб по корем на 2 месец.На 5-6 месеца седеше сам седнал.На 7-8 месеца обикаляше като се държеше за мебели.На 1,7 месеца говореше с изречения от по 2-3 кратки думи.Проходи малко преди 1г и 1 месец.Като докато направи 2 години си влезе в таблиците.Сега е хубав малък мъж.Строен.
О да,и ние се супер подвижни и активни,вече се сърди и не иска да лежи само,и нищо че е 7кг подадеш ли му ръце - веднага се хваща и се набира да става.В продължение на час може би и повече си гука неговите си  Grinning .Благодаря Ви за успокоението ,ще се махаме май,май от тази докторка....

# 653
  • София
Кристина, дъщеря ми също е на Лактана и на мен педиатърката се скара, че е наддала много първия месец  - 1.2 кг. от изписването, но изобщо не и се вързах. Храня я на поискване и изобщо не яде много - максимум по 90 грама на 6, 7 хранения. Гладна ли трябва да я държа за да угодя на докторката?!
Между другото и тя вече прави опити да се обръща  Simple Smile

# 654
Гледай да е здраво детето.Ако толкова много те притесняват килограмите като стане на 6 месеца ще се наложи да пускате кръвна картина.Консултирай се с доктор ,ако може да пуснеш изследвания за болести свързани с наднормено тегло.Не мисля ,че е необходимо ,ако нямаш сериозни основания.
Теще са твое успокоение... Laughing

# 655
  • в огледалото на живота
На 1 месец само....и се обръща сама.... Rolling Eyes

# 656
  • София
Е, не е успявала докрай, ръката и пречи. Но се напъва и бута ...

# 657
  • България/Германия
Гледай да е здраво детето.Ако толкова много те притесняват килограмите като стане на 6 месеца ще се наложи да пускате кръвна картина.Консултирай се с доктор ,ако може да пуснеш изследвания за болести свързани с наднормено тегло.Не мисля ,че е необходимо ,ако нямаш сериозни основания.
Теще са твое успокоение... Laughing

Не мисля, че може и да става въпрос за наднормено тегло, та 7 кг са си точно средното тегло за момченце на 4 месеца.

http://www.who.int/childgrowth/standards/WFA_boys_0_5_zscores.pdf

Моят също в началото качваше много, на 4 месеца е бил 6500 гр и 63 см, но той се роди в началото на 9-ти месец 2150 гр и 46 см. Та и нашият педи се опита да ми вмени, че го прехранвам, много бил качил, на 4 месеца си бил утроил рожденото тегло, което трябвало да стане на 1 годинка, какво ще стане, ако продължи с това темпо, бла-бла... ooooh! Ами естествено, че ще качва, нали трябваше да си навакса  Mr. Green Като започна да се движи повече забави и наддаването: през 6-ия месец качи само 200 гр, през 9-ия дори отслабна с 300 гр. В крайна сметка на 1 годинка беше 9500 гр и 77 см, съвсем нормални, дори елегантни размери. Wink

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 16:52 от elfie

# 658
Абе да са ни живи и здрави децата,пък другото майната му......Кое по-пухкаво,кое по-елегантно  Simple Smile... Ама и тия доктори що така плашат.Живот и здраве като станем на 6м,ще ходим и на ортопед,той ще прецени също.Още веднъж благодаря на всички ви момичета  Hug

# 659
Кристина, дъщеря ми също е на Лактана и на мен педиатърката се скара, че е наддала много първия месец  - 1.2 кг. от изписването, но изобщо не и се вързах. Храня я на поискване и изобщо не яде много - максимум по 90 грама на 6, 7 хранения. Гладна ли трябва да я държа за да угодя на докторката?!

Shocked   Колко толкова е наддала. Моята на кърма беше наддала 1.500 от изписването!

Общи условия

Активация на акаунт