Да се оплача от ММ

• 11 466
  • 134
  •   1
Отговори
# 75
Всяко дете е различно.
Дъщеря ми не не е кърмена, само на адаптирано. Ядеше си и всякаква твърда храна като порасна, никакви претенции и пак пиеше мляко литър и нещо на денонощие  Crazy будеше се до малко над 3 г. и не заспиваше по друг начин.
Има пък други, които спират рано. Каквото-такова, не се плаши предварително.

# 76
Колко, колко.... 10 месеца. Да имам късмет още годинка ще си го кърмя (евентуално)  Laughing   Ама едва ли ще е по същия начин. Очаквам колкото повече расте, толкова по-рядко да се буди  Praynig

Разбира се, че ще го кърмиш, така е правилно. Само нощното махни и ще си друг човек. От опит ти казвам. Докато бебето има навик да се буди нощем да суче, няма да спиш. На него не му е нужно това мляко вече, но си е създало навик, послушай кака си и ще се наспиваш.

# 77
Янечек, за съжаление не всяко дете мисли така  Mr. Green срещнах се с жената, с която родихме, когато децата бяха на година и половина, заговорихме се и тя казва, че нямат нощно хранене, махнала го е още от болницата. Викам й ей, браво, значи се наспивате спокойно. Тя - ами не точно, буди се след 2 и реве до следващото хранене в 6 ч.  Joy то не е смешно, особено за детето, ама...
Не пречи да пробва, но не това е решението. При двама здрави и прави родители, все ще намерят начин да се наспят.

# 78
Дневният сън не заменя нощния, а за кърмещата майка бащата не може да е отмяна през нощта. Имала съм проклето кърмаче, от най-проклетите дори и знам много добре кога спира да се буди нощем.

# 79
Въпрос на организъм, има сови като мен, най-важни са ми часовете от 6 до 9 сутрин. Всеки познава себе си и трябва да търси начин в почивните дни на мъжа й да навакса, колкото може, дори да не е пълноценно, пак е по-добре...

Скрит текст:
Моите племеннички се кърмеха до 4 г. (като имаше и период на кърмене в тандем Joy), но не исках да го пиша, за да не плаша авторката Mr. Green зълва ми направо не се будеше, само подаваше, така беше свикнала.
Аз не бих издържала, минаване на шише като компромис - да.

# 80
Е, не знам как го правят това с подаването! Мисля, че всички кърмачки, които го твърдят това нещо, са долни лъжкини, защото няма как да стане. Само скланят хората към кърмене с благи лъжи, ама после не дават обяснения защо така не се получава с наспиването. Не е конкретно към зълва ти, към съветничките в бг-мамма е, които лъжат, че кърмене и сън са съвместими  Twisted Evil
То хубаво минаване към шише, ама след определено време не можеш да му пробуташ шише и си попаднал в кърмаческата клопка.

# 81
  • София
Кое е лъжа и кое е подаване?

Кърмех голямото си дете до 2 г 4 м - в по-голямата част от нощите ми беше по-удобно да спи между нас на леглото - а то тогава беше супер огромно и не ни беше тясно дори. Мрън-мрън до мен и аз само надигах тениската и тя сучеше и заспиваше, а аз - някъде преди нея вече бях заспала. Особено в периода на никнене на зъбки  #Crazy #Crazy #Crazy ако можех да преброя кърменията на пръстите на двете си ръце, беше добре - как да стане това със ставане до нейното легло?!

Когаот детето стана на 2 години, някак му се уравновеси съня и взе да спи нощем по-качествено.

Другото ми дете пък спеше по цели нощи още от връщането от болницата, хем си спеше и в другата стая от първата нощ... До дете си е, до такъв извод стигнах.

# 82
Ами аз съм ги виждала Simple Smile спят си, детето си намира каквото иска и си яде, като приключи заспива. Но при по-голямо, разбира се, при малко бебе не е така лесно.

До дете си е, до такъв извод стигнах.

Peace

# 83
Важното е да се спи нощем, пък ако ще бащата да кърми.

# 84
  • София
Е, чак бащата не, ама на мен са ми надигали тениската веднъж и ми набутаха скимтящо бебе. Само това помня Laughing

# 85
Е, чак бащата не, ама на мен са ми надигали тениската веднъж и ми набутаха скимтящо бебе. Само това помня Laughing
Joy

Моята се буди много само в периода на пробиване на зъбчето. Снощи примерно се събуди само 3 пъти и заспа бързо, а на сутринта се събуди в 9  Crazy!!! Тъй, че и аз спах до 9, а тати не го разбрахме кога е заминал на работа  Mr. Green   Не ме е бутнал даже  Mr. Green   Когато се буди по 2-3 пъти ми е ОК. По принцип на сутринта става в 7:30 и пак аз си я поемам, защото съм се наспала (когато расте зъбче се буди на 30 мин., а периода е дълъг Tired). 
Имам приятелка, която дава АМ. Детенцето им е калкото моята горе-долу. Един ден се срещаме и ми вика, че махнала нощното хранене още втория месец, пък аз още съм кърмела нощем. И я питам дали спи. А тя ми отговори, че се будел в 2 и не искал да заспи до сутринта. Е такова нощно нехранене мерси  Peace

# 86
... но това не значи, че ако той си е е вкъщи и примерно съм пуснала пералня и заспя - ще ми прекъсне съня или ще остави дрехите да гният в машината...

А ММ ще направи точно това  Joy И то при положение,че съм го помолила,ако може докато така и така си цъка до посред нощ на компа и си дрънка на китарата,като приключи пералнята просто да извади дрехите,не е нужно да ги простира,за да не стоят до сутринта там и да се спарват,но не ...събуждам се и всичко си е там,непокътнато. Wink Като искам също да уточня,че се е случвало да го помоля за тази услуга може би само 2-3 пъти...
Иначе за кърменето и буденето посред нощ,моето дете се буди по няколко пъти (от 3 до 10) на вечер почти до 2 годишна въраст,като нито спеше при мен нито успявах да го кърмя легнала  Laughing Изобщо сомнамбулството беше пълно съвсем до скоро...

# 87
Никога дрехите не са ми изгнивали в машината като седят една нощ. Да не съм луда, да чакам пералнята да изпере  Crazy Пък и има функция да си ги допереш на следващия ден.

# 88
Абр като влезе жена в къщата стават калпазани  Laughing   А дрехите не изгниват, но на мен ми понамирисват  Whistling

# 89
...И то при положение,че съм го помолила,ако може докато така и така си цъка до посред нощ на компа и си дрънка на китарата,като приключи пералнята просто да извади дрехите,не е нужно да ги простира,за да не стоят до сутринта там и да се спарват,но не ...събуждам се и всичко си е там,непокътнато. Wink

В такава ситуация аз бих извадила моите дрехи и ще оставя неговите да си седят в пералнята и ще уведомя, че са започнали да мухлясват. Twisted Evil

Аз пък молех доста време като се събличат дрехите да се обръщат наопаки, за да не ги обръщам мокри преди да ги простра. Поради липсата на резултат необърнатите ги зарязвах в легена да си ги просне, който не ги е обърнал. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт