Искам да кажа ... (7)

• 32 486
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
Онна, моето дете не понася нищо да допреш до лицето - едвам бретона и завързвам, това от скоро почна да го прави - едвам секна нос, реша коса, лудница е, не знам как би издържала инхалатор, но ако болестите зачестят, мисля да опитам Peace

Тони, така каза педиатърката  - изказа съмнение, че щом няма температура, а кашля и се сополеви, може да е алергична предпоставка. Ами и майка и едва не опъна петалата, но температура не вдигам и не вдигам, може на мен да се е метнала.

# 196
  • София
Джуличке, сиропчето е Ериус - противоалергично. Не знаех, че може да се дава с месеци. Но пък е слабичко и надали би навредило с нещо.

Около нас децата масово го пият по 2-3 месеца, по лекарско предписание. Вече всяка втора кашлица и хрема я обявяват за алергична  Tired

Като човек с много алергии, при това от дете, това ме плаши.

# 197
Децата в яслена и градинска възраст редовно са на Ериус, заради кашлица. И аз подкрепям Таис за инхалатора.

# 198
  • Перник

За анцунга, на немски значи костюм, сигурно от тука идва пернишкият виц за официалния анцунг.  Laughing

Не, просто се пише анцуг.

Да де-като на немски, ама аз да кажа вица:
Отива перничанин да си купува анцуг и продавачката го пита-официален или за всеки ден.  Laughing

# 199
  • Варна
Tаис и при мен след антибиотик остана една кашлица странна, която преди да започна антибиотика я нямаше, после се появи. Като си поема дъх да кажа нещо и вместо това, започвам да кашлям.

Пих калций - разтворими таблетки и за 2 дни изчезна тази кашлица.
Сега отново ме боли много гърло, без кашлица и мисля пак да им пробвам ефекта на тези таблетки.

Моят син когато започне да се разболява, педиатърката винаги му изписва противоалергично. Според нея е добре за него, защото е рус, бял, светлоок и такива деца били малко по-податливи на вируси.

# 200
И аз съм за инхалатора. От 3 седмици съм болна, два антибиотика изпих, но смятам че инхлатаора и то само с физиоличен разтвор, ми помогна най-много.

Tаис и при мен след антибиотик остана една кашлица странна, която преди да започна антибиотика я нямаше, после се появи. Като си поема дъх да кажа нещо и вместо това, започвам да кашлям.

И при мен е абсолютно същото. На 5тия ден на първия антибиотик се започна тая кашлица и особено като си поема дъх, като искам да кажа нещо по-силно или като се разсмея, се почва яко бухане. Гадост.

# 201
  • София
Моя малкият също не търпеше много, но му се наложи да свикне миналата зима. Брат му и сестра му не боледуваха, но явно довличаха разни вируси от училище и от детската градина и просто се скъса от настинки, които бързо прерастваха в кашлици. В началото, понеже много пищеше от маската на инхалатора, не му я слагах на лицето, а гледах просто да е максимално близо до него за да диша от разтвора (това по съвет на лекарката му).... пък колко инхалации с физиологичен разтвор и направихме аз и баща му за да го накараме да завиди и възжелае тази приятна приятност... но имаше резултат.

# 202
  • София
MissNoir, благодаря, ще взема да пробвам  Peace А има ли някакви противопоказания, дали знаеш?

# 203
  • Перник
Аз пък казвам "тРУшия" hahaha Знам, че тУршия е правилно, ама не ми идва отвътре Laughing

А на пиене не носите, щото не пиете редовно Blush Съвършенство се постига с упражнения!

Е тУршия трябва да е - да я турнеш в буркана, после на масата.  Simple Smile

# 204
  • София
Таис, зависи от позицията и компанията. Имам представа с какво горе-долу се занимаваш и принципно мисля, че черният лак е ок за творческите професии, но аз лично за всеки случай бих го махнала. Стига една консерва да има в комисията срещу теб и ще си с минус точки, дори и позицията изобщо да не изисква непременно класически маникюр. Не си заслужава. Аз бях на нещо подобно наскоро и си сложих костюм и безцветен лак, нюд червило. Въобще - минимум дразнители. Има за пред кого да се правя иначе, та не ми е коства кой знае какво за няколко часа да съм "класическа".

И аз, като майка на дете с потенциална астма, да потвърдя че вентолинът дава минимум странични ефекти, когато се инхалира. През устата не е добрият вариант, въпреки че ние точно него практикувахме, поради убедеността, че ето този път вече е за последно. Добре, че се свърши с тези спастични бронхити, че беше отврат.

# 205
  • София
Отива перничанин да си купува анцуг и продавачката го пита-официален или за всеки ден.  Laughing

Ежедневен или за сватба, пита продавачката Simple Smile

# 206
  • Перник

Ежедневен или за сватба, пита продавачката Simple Smile

Различни варианти.

# 207
Белинда, какви странични ефекти имахте от Вентолина? Confused

# 208
Инхалатор купих миналата година, като се натръшкахме всички с бронхит и пневмония.
Голям ефект в къщи нямаше (не го държаха), за това тръгнахме на физиотерапия в поликлиниката. Там обаче освен инхалациите, имахме и нагревки 2вида.

Сега малкия се сополиви и кашля....не мисля, че е алергично, просто си е настинал.
За мен това с алергиите от една страна е силно преувеличено, що се отнася до кашлици и сополи. Simple Smile

Таис, махни лака.
Дори и за артистична и творческа позиция да е, на първа среща не бих го препоръчала.

# 209
  • Пловдив
Студено ми е. Седя увита с одеяло, климатика бримчи, но на мен ми е студено.

Общи условия

Активация на акаунт