В момента чета...42

• 64 138
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Прочетох първата книга на " Устоите на земята " мноого, много ми хареса. Съжалявам, че чак сега я прочетох, а я имам на четеца от доста време.
Продължавам с втората книга  Party
Втората книга е още по-хубава Simple Smile
А на мен от библиотеката ми махат двете томчета на "Свят без край" Wink

Нямам търпение по бързо да си свърша къщната работа и да седна да чета. Много увлекателна история  Heart Eyes.
Жалко, че "Свят без край" ги няма електронно  Sad

# 676
  • Belgium
Моля за отзиви за Небето се завърна на Клара Санчес и новата книга на Исабел Алиенде, ако някой вече има впечатления?

"Небето се завърна" е слаба, предивдима книга, еднообразен стил на писане. Друго от Клара Санчес нямам и намерение да чета.

"Японският любовник" на Алиенде си я купих, но не знам кога ще стигна до нея.

# 677
  • No Line On The Horizon
Благодаря, Лу. Пиши моля като я прочетеш, че ми е интересно мнението ти (ние явно имаме сходен вкус).

# 678
  • Belgium
Задължително ще пиша, с високи очаквания съм. Алиенде почти никога не ме е разочаровала  Heart Eyes

# 679
  • София
Писах преди време за новата на Алиенде.
Скрит текст:
Дочетох "Японският любовник". Хареса ми, както и очаквах, написана е в обичайния за Исабел Алиенде стил, без залитания към други жанрове. Преплитат се две любовни истории - на възрастна и млада двойка, действието обхваща период от много десетилетия - от Втората световна война до наши дни /има интересни факти за японските концентрационни лагери в САЩ през ВСВ, за които нищо не знаех/. Главната героиня е на 82 години и изживява последните си дни в необичайно либерален и артистичен дом за възрастни в Сан Франциско.
Освен любовта другият акцент за мен беше темата за остаряването и всичко, което го съпътства - бремето на спомените, физическото страдание, промените в психиката. Това винаги ми се е струвало смазващо, но тук не въздейства така, въпреки че неизбежно има тъжни моменти.
Гледах интервюта на авторката и там тя говори, че любовта се случва на всяка възраст и въпреки, че на нейната /72 г./ е по-трудно, е отворена за нея. И мисля, че това е идеята и на книгата в голяма степен.
Други теми, които засяга са трафика на жени, насилието над деца, евтаназията, расовите и класовите предразсъдъци. Увлекателна, като /почти/ всичко на Алиенде. 4/5

# 680
  • София
В момента чета, *Разум и.чувства*,но за разлика от *Гордост и предразсъдъци * , историята за Елинор, Мариан и останалите герои не може да ме задържи.
Ще я почета още малко.

# 681
Аз пък не харесах особено "Алексис Зорбас"... , макар че ми се искаше да го харесам, дори го четох в Гърция, която много обичам, но пак не ми се получи...  Confused

Но пък за разлика от това, обичам много Уве!  Heart Eyes

Наскоро прочетох "Цветята на дъждовната гора" на Марго Беруин, еднодневен тип книга, разтоварваща, нищо особено, ок е.

Сега чета успоредно "Натясно в ъгъла" на Съмърсет Моъм (2015 година мога спокойно да я нарека година на преоткриването на Моъм. колкото повече го чета, толкова повече ми харесва. Дори имам желание всичко негово да изчета! Heart Eyes) и "Езикът на цветята" на Ванеса Дифенбау (книгата е за едно момиче, което е израстнало в дом за деца без родители и по нещо ми напомня за "Стъкленият замък"; интересна ми е на този етап, но съм едва в началото).

При мен се получи обратното, аз не харесвам Гърция и гърците, но тази книга ми даде един друг поглед и я оцених високо.
Това е най-хубавото на четенето - че и ти участваш в чудото.  Simple Smile

# 682
Започнала съм "Сапфирено синьо" и "Стив Джобс". За сега по-добре върви втората.

# 683
  • София
Чета "Истината за случая Хари Куебърт" на Жоел Дикер. Криминалната история бива, ама начина на писане, образите ... недоумявам как е спечелила награди тази книга  Thinking
Да видим дали ще ме изненада приятно по-нататък.

# 684
Чета "Истината за случая Хари Куебърт" на Жоел Дикер. Криминалната история бива, ама начина на писане, образите ... недоумявам как е спечелила награди тази книга  Thinking
Да видим дали ще ме изненада приятно по-нататък.

На мен точно начина на писане и структуриране на разказа ми допадна много. Като стигнеш до края ще разбереш, че всъщност точно криминалната история е твърде лесна за разгадаване, но книгата така е написана, че схващаш чак накрая Peace

# 685
  • Belgium
Magrat, аз съм огоромен фен на Хари Куебърт, дай ѝ шанс, може да те изненада приятно  Laughing

# 686

Аз също не се впечатлих от "Хари Куебър" в нито едно отношение. И макар че все очаквах да ме изненада приятно, накрая останах с усещането, че по-скоро не си е струвало отделеното време... Magrat, ще ми е интересно какво ще кажеш и ти.

И в стил "рапорт даден/рапорт приет" Wink - започнах да чета "Мистерии" на Кнут Хамсун, което се канех отдавна.

# 687
  • на североизток от Рая

Аз също не се впечатлих от "Хари Куебър" в нито едно отношение. И макар че все очаквах да ме изненада приятно, накрая останах с усещането, че по-скоро не си е струвало отделеното време... Magrat, ще ми е интересно какво ще кажеш и ти.

А аз съм от леко впечатлените. Не отричам, че има идея, приятно се чете, но доста ми куцаше и не можах да възкликна. Очаквах много, чак накрая се разочаровах, че не успях да  я оценя. И толкова разговори се водеха за тази книга, че дано не стане пак така. Чак пък.  Stop

Чета книга от Решат Нури. Но защо вече добавят към името му и Гюнтекин?

# 688
  • Чукарландия
Чета книга от Решат Нури. Но защо вече добавят към името му и Гюнтекин?

Това му е третото име. Решат Нури Гюнтекин. Досега са го писали само Решат Нури, сега са се присетили и за третото... Joy

# 689
  • София
.........И толкова разговори се водеха за тази книга, че дано не стане пак така. Чак пък.  Stop
Що така, Нелко  Sad? И аз я харесах много и ми е приятно да си разговарям за тази книга. Даже ми бяха и са ми интересни мненията на всички, на които не се хареса.

Започнах "Петата купа" от Дан Симънс. След един несполучлив опит с книга от този автор, мисля че тук вече ще се харесаме с него, но да не прибързвам, че само стотина страници съм прочела, а книгата е обемна Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт