Парфюмни размисли и страсти - 214

• 178 953
  • 766
  •   1
Отговори
# 315
  • Germany
Привет, парфюмни момичета и момчета. Не съм се включвала скоро, но то не е защото нямам желание, а защото трябва да мрънкам. В последно време попадам все на парфюми, които ме оставят разочарована, и понеже Йоан Владимир ме покани преди време, когато съм ядосана, да опиша Superstitious Frederic Malle , се хващам за предложението й Stuck Out Tongue Winking Eye и започвам:

Погледнете пирамидата на Superstitious Frederic Malle. Като изключим алдехидите, които никак не долюбвам, да не използвам, че е от нотите, които често ми обръщат стомаха, всичко останало звучи много хубаво + плюс фактът, че е специално издание за ФМ + черният флакон+по-високата цена, някак се чувствах едва ли задължена като парфюман и ценител, да видя за какво иде реч в този парфюм. Сега вижте кой е носът зад този парфюм - Dominique Ropion. Вижте, и го запомнете. И преди да пръскате като мен на кожа, започнете именно с тази мисъл: Можете ли да понесете Доминик Ропийон и неговите индолови цветя. Преди време написах в общи линии свойството на индоловите жасмини да изкарват на някои кожи силно неприятни фекални и телесни нотки. Просто не бях предвидила, че в този парфюм е използвал най-индоловия индолов жасмин, който можете да си представите. Пръснах на кожа, очите ми три пъти изскочиха на пружини до стъклената витрина, на която се бях подпряла, и три пъти се прибраха в орбитите им, а аз стоях в потрес, и просто се чудех, откъде и с кой акъл си причиних сама това. Погледнете всички оди, които са писали рускините за този парфюм. Стоях и се чудех, къде са тези неща, за които пишат останалите? Кой ще даде 180 евро за 50 мл. за да мирише така FlushedScream
При мен това е най-мръсното нещо, даже и аз не знам как да го нарека, което е стигало някога до кожата ми. Фекални и животински нотки, плюс тъмно и мръсно дърво, плюс обсебващ тамян водят люта битка, коя от всички да блесне в пълния си блясък на кожата ми. Потрес, просто потрес. Нямам какво друго да използвам. Няма рози, няма праскови, няма круши. Просто тъмно и мръсно. И да не мислите, че си тръгнаха доброволно и с желание? Няма такова нещо. Стоят там и не мърдат. Най-хубавото от целия парфюм беше, когато се появиха алдехидите. Да, точно така. Да, ретро са, но по един класен и приятен начин. Цветният характер се показа срамежливо под тях, но жасминът така ме беше омаломощил близо час, че каквото и да помиришех след него, щеше да ми хареса. Трайност и проекция - безкрайни, както можете да се досетите.

Случай номер две: Quasicielo Maison Gabriella Chieffo Италианска нашумяла дизайнерка, с претенции за арт, уникални и нестандартни парфюми. Цена 180 евро. Няма пет шест. Все пак е арт, не е шега работата. Пирамида - чудесна, няма нещо от нея, което да не харесвам. Помирисвам от капачката, което винаги е било сигурен първоначален тест, дали ще ми допадне или не, и лекичко потрепервам. Обаче не, тъпо и упорито пръскам на кожа, не могат тези съставки, които ми обещава пирамидата да миришат така, трябва да има някаква грешка. Пръснах и исках да умра. Толкова много пипер, и то такъв, сякаш го стискате в някакво менгеме, и от него капе масло, толкова концентриран и толкова маслено усещане. И толкова много остър джинджифил, и то най-вече кората му. Няма канела, няма помен от сладост, за тонка и амбър да не говорим. Цитруси има, и дават още по тръпчиво, леко лигаво и мокро усещане. Трябвало да ме доведе до вътрешна хармония и спокойствие, да се чувствам добре в кожата си.  Ако това значи да миришете на мокро куче - да, това е парфюмът. Явно аз не подлежа на вътрешна хармония по тези критерии. Трайност - отново безкрайна. Няма махане.

Тези два парфюма ме замислиха, къде минаваме границата между хоби, усещане за приятно, зависимост и желание за уникалност. За себе си реших, че не искам да съм уникална и арт, искам да си нося парфюма с удоволствие, независимо какъв е.

Другите, не са толкова зле, но не са и прекрасни, затова ще ги спомена и тях в разочарованията:

So Iris Intense Montale
Толкова хубави неща прочетох за него, и то от хора, които следя точно заради ирисите, че преодолях дори името Монтал. Разбира се, почти всички мнения бяха, че е по-различен от всичко на Монтал, и това естествено наклони везните. И така, пристига първият мой Монтал и аз пръскам с тръпнещи ръце очаквам чудо на чудесата. Прави са тези, които пишат, че Монтал можел и по друг начин да прави парфюми. So Iris Intense Montale e тих, елегантен, стоящ близо до кожата. Няма нищо с удовите бомби и с натрапчивите ванилии, с които ми е известен на мен. За съжаление, въобще не е моят тип ириси, които харесвам. Тук той е много сух, землист, много гримов, точно такъв не харесвам. Разводнен с много мускус, който в един момент взе превес, и ароматът заприлича на нещо средно межу Ирисовата Прада и Hiris Hermes. Твърде много сапунен мускус за моя вкус. И трябва да го търся на кожата си, за да го усетя. Изобщо не е оправдана цената му от 165 евро за 100 мл. според мен.

Другият е Florence Roberto Cavalli
Три пъти го пробвам вече този парфюм, и три пъти не мога да схвана концепцията му и какво иска да ми каже.
Флаконът му е от тежък цветен кристал, подобен на цветните чашки от бохемски кристал, каквито имаше едно време по витринките Joy Много е красив. Започва с доста интензивен и остър грейпфрут, подобен на този от Габриел. Не обичам грейпфрут, и тук не прави изключение. Доста химичен и препаратен го усещам. Кисели плодчета също се усещат, но някак са ми ферментирали, не ми дават свежо усещане. Чак в базата се появява много хубаво пачули, тип любимата ми Кара Миа, и тук вече ми харесва, но като цяло, доста слаб парфюм за Кавали. Не е особено траен, нито е запомнящ се и шлейфов. Жалко.

Парфюм за деня: Cara mia Aigner.  Обожавам го. Кара ме да се усмихвам неволно всяка минута.

# 316
  • София
След великолепните думи на Ковачева, отскачам само, за да обявя, че Нарцисът на Лерболарио е най-липовият и меден парфюм, който съм пробвала някога, много повече от Липата им.
Ако някой копнее за тези две неща, нека пробва. Моята кожа "изнесе" от жълтите цветя именно това.

Сдобих се с микро-Indaco (10ml), до голяма степен повлияна от красотата на опаковката. Десетичка има и в Люляк - някой питаше.

# 317
Момичета,
Има ли сайт за проверка дали парфюмът е оригинален или менте?

Благодаря предварително!

# 318
Аз се чудя на себе си. Simple Smile В началото не харесвах МОН Герлен,Накрая стрелнах една 50ца и не мога да спра да го нося..какво ми стана не знам. Grinning лавандулата ми е много химична,ако мога така да се изразя.Слава богу,че на моята кожа се усеща предимно ванилията.Дразни ме само,че стои прекалено близо до кожата и наистина трябва да го “търся” ..

# 319
  • Габрово
И аз преди не харесвах Мон на Герлен,даже се учудвах  на коментарите колко е невероятен..но сега в студа стана много хубав.. Peace

# 320
WaltherP99 - абе човек, какви са тия ситуации??  Толкова нелепо и невероятно ми звучи, като сцена от безвкусен скеч направо  Mr. Green Цар си да попадаш на хитови моменти  Laughing Явно около теб винаги е парфюмно, така да се каже  #Silly

Иначе въпросния парфюм NEA е лудница наистина... но за моя вкус е 100% дамски.

Колкото до JOOP! HOMМE - имам го и винаги го ползвам с кеф, като лек за лошо настроение или мрачно време, а освен всичко, има и брутален шлейф Grinning При мен излизат и много вишни...

Абсолютно НИЩО смешно не намирам във въпросната случка , а поредния случай на отвратително възпитание от страна на безотговорни родители,които си мислят,че малко по-доброто финансово състояние и социален статус им дават правото да са "над нещата" ... било то законово ,морално и най-лошото ... чисто човешки.Ако въпросното малко ..... си позволява да се държи така на публично място пред непознати,не му се прави забележка дори от майка му , дори не ми се мисли как ще се държи в пубертета.Това е снимка от нета,която намерих наподобяваща най-много визията на въпросната "дама"

Nеa си е абсолютен унисекс. Представите  "плодови нотки/ирис/карамел=женски парфюм" , както и "ветивер/тамян/кожа/хиноки/тютюн/уиски/ром/коняк/лавандула=мъжки парфюм" бяха валидна в парфюмерията преди 20 години.Никога не ме е интересувало какво пише на бутилката ,а да не говорим с да се съобразявам някакви изкуствени и създадени от...не знам кой представи какво е "мъжки" и "женски" парфюм,  а само и единствено с това,какво ми харесва .... НА МЕН.
Българите са  царе на стереотипите и предрасъдъците ... Ако имаш гола глава си расист, ако имаш татуировки си криминал,а ако е жена си лека, ако слушаш хип-хоп си глупав и много често наркоман,ако имаш голяма брада си хипстър и фешън wannabe,а ако си с татуировки и голяма брада...за всякаква престижна (според някакви странни представи) работа забрави-не ставаш за нея,ако носиш костюм си играч и успял поне до някакво ниво,ако си спортист задължително си тъп до безобразие ,ако караш мотор си някой безхаберник и джигит на пътя ,.... до безкрай.

Joop Homme го реформулираха толкова много пъти,че им загубих вече броя.Предпоследната реформулировка ми се видя по-изкуствена и химична , от това което ползвам аз ... имам 1.5 бутилки,които са на десетина години,и една от 90-те още.Най-последната ,която в момента се продава по магазините дори не съм я пробвал , като само ми направи впечалтение,че цвета на течността вече е почти прозрачен.
По-старите версии точно на това миришат - на концентриран сироп от вишни,който трябва да си разредиш.

Walther99, огромно браво от мен, че си се намесил!
Аман от некадърни родители и нагли хора. Дано родителите на момичето да хвърлят едно рамо и да допълнят разликата, та момичето да си има нов парфюм, пък току-виж някой се сетил да й каже, че може да продаде останалата течност под формата на отливки.

И аз така се радвам, затова и предимно си купувам неща след дълго гледане и обмисляне - искам да си запазя тази радост в сърцето Relieved
Парфюма ще го погледна, стана ми интересно.

Не ми беше целта да се изкарвам Дон Кихот , като се намесих защото момичето било то от шока,или от характера въобще не беше в състояние да си отстоява правата.

Jul et Mad  за съжаление в Бг няма къде да се пробва нито оф- , нито онлайн...до колкото знам.

Иначе въпросния парфюм NEA е лудница наистина... но за моя вкус е 100% дамски.
Действително вкусът е нещо много субективно, но и за моя всичко на Jul et Mad е повече дамско, нищо че голямата част се презентира като унисекс. Включително и Aqua Sextius Simple Smile А пък Néa който е обявен за дамски, си е невероятен сладкиш. Luca Maffei за мен е безспорен гений и откакто ги открих заедно с Cecile Zarokian, ги следя много изкъсо Simple Smile

Господа Heart да ви закача малко с една глупост, върху която разсъждавам от известно време и не мога да намеря обяснение:
Абе как го съчетавате този външен вид брутален, който е толкова актуален напоследък - бради, мустаци, изобщо външен вид, който крещи "мога да уловя дивеч, да го одера и да запаля огън в гората" Simple Smile с уханията на рози, малини и крем карамел? Едно такова противоречие ми се струва и ще се пръсна, ако не попитам.
SmileyStuck Out Tongue Closed Eyes

WaltherP99, а ти пробва ли вече новите им - Bella Donna, Fugit Amor и Mon Seul Desir? Много съм любопитна за Bella Donna заради парфюмера най-вече, сподели, ако си го тествал. Simple Smile

Cecile Zarokian не е особено фотогенична-на живо е ДОСТА по-хубава  Sunglasses , а и като + мога да отчета,че е приятно висока - според мен "на око" е 1.76 +/- 1см. .

Това за брадата и мустаците са си стереотипи  Simple Smile Бръсна си главата и съм с брада от МНОГО години - дъъъъълго време преди да стане модерно.
Големи мустаци нямам- храненето с тях е доста трудно,или поне за мен.

Йоан Владимир,
слава Богу модата на брадатосексуалните (аз така им викам Smiley) отминава. Не мисля, че са имали и препокриване с този вид аромати, да ти кажа. Като цяло хората с нормални професии никога не са могли да ходят като хора от Каменната ера, така че целият тренд сякаш се преекспонира малко... или много, базирано на няколко актьори/модели/лайфстайл блогъри.
Не знам, ти къде си, около теб срещаш ли такива?

И на мен ми звучи подчертано дамски парфюмът и може би Walther99 иска да го подари на любима жена. Simple Smile

Последните 4-5 години съм бил десетки бизнес срещи извън страната със супер успели хора на несравнимо по-високо финансово ниво от моето ... точно с визията за която ти говориш.

Последно в Париж с собственик на заводи за стъкларски изделия , който беше с визията на Justin O'Shea - костюм за 5 цифрена сума + голяма брада и татуировки по врата и ръцете.

Но ако визираш меринджеи и прослойката в БГ от типа "Аз съм велик - бил/а съм управител/собственик на 300 фирми/организации/холдинга,профила ми в LinkedIn е 5 страници,говоря 20 езика , но ходя с трамвай на работа и взимам 2000 лева" ... може би си права.

Любимата жена получи съвсем наскоро това https://www.chanel.com/en_GB/fragrance-beauty/fragrance/p/les-ex … tml#skuid-0122297

bambinnah, срещам ги непрекъснато, нали затова се терзая и сън не ме лови! Smiley Да не бъда разбрана погрешно - аз харесвам бради и мустаци, но някак си ги свързвам със съвсем друг тип мъже Simple Smile Малко по-ретро мъже, ако мога така да се изразя. Затова и съчетани с шалче в жълто и лилаво и парфюмен облак от карамел му ми причинява известен когнитивен дисонанс Satisfied Мой си проблем, де! Simple Smile

Заради теб утре ще измисля някое комбо " розо-малинесто-карамелено творение" + светло лилав шал  Mr. Green

Walther99, благодаря много за разяснението! Това обяснява нещата. Ще си го изпръскам, но определено не жадувам за голяма бутилка вече.

Да се повторя-купи La Yuqawam - невероятен парфюм. Peace

Моля за помощ! Днес в офиса влезе момиче, което ухаеше невероятно - доста силно и присъствено. Понеже имаше страшно много хора при нас успях само да я попитам на коя марка е парфюмът - каза Montale. Усетих леко кокосова нотка, направих асоциация и с коледни бисквитки, много вкусно миришеше, но мисля, че я нямаше стандартната сладост на ванилия.
Сещате ли се кой би могъл да е парфюмът? Знам, че давам твърде малко информация, но все пак някой може да се сети  Simple Smile
+

Да вероятно е  Chocolate Greedy, но може да са още доста други
ми е точно коледно медено-бисквитен

ми е като изваден от фурната кекс

Не са малко парфюмите на марката,които могат да ти оставят такова усещане,но не забравяй,че това,че на момичето парфюма е седял така по никакъв начин не значи,че и при теб ще е е така.  Peace

Моите синове са от този вид - с брадите. Те са големи мъже, почти по 2 метра, яки и силни, с гъсти къси поддържани бради и хипстърски прически, нещо такова. Единия носи A*Man, любимият ми Кокорико, Code Armani, обожава един мъжки ейвънски с аромат на кокос, но плътен и тежък от серията Today (изпръскал е поне 5 шишета до сега). А другият носи CK One Red Edition for Him и CK One. Нещо бледо и ефирно му дай, и то с три пръсвания. Третият е с брада тип "катинарче", той носи само Terre d'Hermes Hermès.
Не мисля, че някога са съчетавали ароматите, които ползват с визията си.

Това от линка ти е съвсем нормална брада,като дори не влиза в категорията "голяма" .Т.н. хипстърска брада и визия е по-скоро нещо такова , като това е минимума за брадата 

На мъжът ми взех Emporio Armani Stronger with You. Останах много приятно изненадана от този нов изключително свеж и приятен аромат.

Тези дни мисля да си постна Топ 10 дизайнерски парфюми мъжки за 2017-та и  Stronger with You ще е 10-та , но "свеж"не бих го нарекъл в никакъв случай. Peace

Някой да каже две хубави думи за Guerlain L"Homme ideal eau de parfum, моля!Универсален ли е в см. може ли да се използва от " малки и големи",образно казано,рускините пишат,че е много луксозен/каквото и да разбират под това/,и съответно предполага ли се използването му само при много специални случаи...Благодаря предварително!

Парфюма се води мъжки,но си е унисекс и се ползва често от жени , но задължително го пробвай на кожа първо.Близка на приятелката ми си го купи на сляпо пак от впечатления как седи на други хора, и после "Еее ама на мене ми мъжкарее много-къде са ми вишните? Въобще не ги усещам" ... и го продаде.

Не познавам парфюма, но чета Фрагрантика на руски и останах с убеждението, че рускините харесват парфюми с по-тежки аромати, така че имай едно на ум. Доколкото си спомням подобно мнение беше написал и Уолтър 99.

Доста често по плътни и със сериозен сиаж парфюми се ползват , но от тези рускини, които си живеят в Русия .Това често се определя не само от предпочитания,а от температурите.Студа в Москва и Питер-един от най-красивите градове в света според мен...е супер трудно да се опише.Не се усеща като студа на друго място....как да кажа понякога не се усеща дори чак толкова-странно е.Примерно ако тук е -12 се усеща като по-студено тук,от колкото при -24 там и ако не внимаваш с ръкавици и шапки може да се стигне до ...

Откритието ми за 2017 г. е La Fumee серията на Miller Harris.
....
Друго мое откритие през тази година бе Franck Boclet Tobacco. Горещо го препоръчвам на феновете на опиянителната комбинация тютюн - ванилия.

Таа следващата ми топ 10 класация за 2017-та е Топ 10 на евтините парфюми,които открих/преоткрих през 2017-та. , като ще гледам утре да напиша по 1-2 изречения за всеки,с уточнението,че аз съм ги купил/намерил евтино , а не че ритейл цената задължително е евтина.Не са подредени задължително по степен,на която ги харесвам.
Би било интересно да ти прочета описанията на тези твои открития.
Armaf Niche серията изглежда доста интересна. Наскоро бях попаднал на тази марка и се запознах с Armaf Niche Oud от същата серия - много хубав, приятен, сладичък, не-медицински, не-бакелитен, не-зъболекарски уд. Сигурен съм, че Platinum също е чудесен.
Chopard Oud Malaki и аз си го купих тази година. Флаконът е уникален, масивен, изработен с внимание към детайла. "Сокът" вътре също е много приятен ориенталски ууд с тютюн и подправки. Предполагам си го намерил онлайн изгодно, за да попадне в тази бюджетна класация. В бутиците на марката, особено в нашенския, цената на тези ексклузивни лимитирани аромати беше солидна.

Не познавам добре Miller Harris , да не кажа дори само бегло ...
Tobacco на Franck Boclet от доста време ми е в wish list , и не е скъп,но не бих си го купил ако не ми изпадне много изгодно.Подходих с много големи очаквания , защото ми го бяха описали като комбинация от 70% Tobacco Vanille и 30 % Plum Japonais , което ме заинтригува,но вдигна летвата прекалено високо.
Парфюма е подобен на  Tobacco Vanille  , но повече прилича на Tabac Rouge на Phaedon ... за хората ,които знаят разликата.Бях правил супер подробно сравнение между 2-та преди време.Накратко-по малко пикантен и по-сладък с изявена медена нотка,като тютюна е малко по-малко наситен в сравнение с Tobacco Vanille.За съжаление сливата е по-малко,от колкото ми се искаше при Tobacco...
Имат си доста близки,но си имат и не малко разлики 3-та парфюма.Притежаването обаче на повече от 1 от 3-те ако не си колекционер за мен е безсмислено .
Да кажем 85% Tabac Rouge и 15% Plum Japonais - така го усещам аз Tobacco.
Oud Malaki си го взех от приятел,но който беше подарен ,но тютюна в него му е дойде в повече още на първо пръскане и ми го продаде за 75 лева.Ако не се лъжа го имаше до скоро в Енцо - беше 105...нещо такова-от там му е купуван,но аз вече като го пробвах по-добре и исках да го купя преди ... месец и половина вече не беше наличен.Много-много добър парфюм...Бих дал без проблем 150-160 лева за него-не знам колко пари е бил стандартно.
Описанията ще гледам да са тези дни,че стана супер дълъг поста  Peace

So Iris Intense Montale
Толкова хубави неща прочетох за него, и то от хора, които следя точно заради ирисите, че преодолях дори името Монтал. Разбира се, почти всички мнения бяха, че е по-различен от всичко на Монтал, и това естествено наклони везните. И така, пристига първият мой Монтал и аз пръскам с тръпнещи ръце очаквам чудо на чудесата. Прави са тези, които пишат, че Монтал можел и по друг начин да прави парфюми. So Iris Intense Montale e тих, елегантен, стоящ близо до кожата. Няма нищо с удовите бомби и с натрапчивите ванилии, с които ми е известен на мен. За съжаление, въобще не е моят тип ириси, които харесвам. Тук той е много сух, землист, много гримов, точно такъв не харесвам. Разводнен с много мускус, който в един момент взе превес, и ароматът заприлича на нещо средно межу Ирисовата Прада и Hiris Hermes. Твърде много сапунен мускус за моя вкус. И трябва да го търся на кожата си, за да го усетя. Изобщо не е оправдана цената му от 165 евро за 100 мл. според мен.

So Iris Intense много бързо стига до състояние "близко до кожата" , иначе за мен е супер добър.Въобще не намирам ириса пудрен тук.Очакванията към този парфюм бяха ОГРОМНИ  , и то с име Intense при Montale се очакваше някаква не атомна,а водородна бомба...ама не ...
Абсолютно всеки с който съм го дискутирал му дава поне 7.5/10 и нагоре , но всички се оплакват от сиажа. Иначе като трайност си е ок,но сиаж .... забрави. Ако го бяха направили с добър сиаж щеше да е супер хитов ,но за съжаление този парфюм все едно не е правен от Montale , а от Atelier Cologne или е част от  Blu Mediterraneo линията на Acqua di Parma . Като му падне цената и ако го намеря на 100-110 лева обаче бих си го купил.

Парфюм за деня беше

# 321
Здравейте момичета,

Надявам се че сред толкова ценители и истински разбирачи на хубавите аромати, ще има някой, който може да отговори на моите присетнения...
Подариха ми Mon Guerlain 100 ml, има нещо обаче, което ме обезпокои, когато го разопаковах...
На моят липсва от вътрешната страна на кутията червеното картонче с кода за идентификация и регистрация в сайта - това - http://www.img-share.eu/f/images/452/1280px_Guerlain_Categorie_i … DoK1513166635.jpg
Видимо според мен е дори махнато или откъснато, иначе абсолютно всичко - шише, кутия, аромат, трайност, прегледах абсолютно всички детайли - всичко е едно към едно с оргиналния парфюм.
Това което ме тормози е менте ли съм получила всъщност /човекът, който ми го подари не е от пестеливите и не би направил тънка сметка, купувайки го "изгодно", но ми е неудобно да го питам/. И второто ми чудене е, ако е фалшификат, защо що му е на някой да маха точно тази част от кутията, като всичко останало е наистина 1 към едно с оригинала...
Имате ли предположения? Мога да изпратя и снимки на парфюма и кутията, ако някой има някакви предположения...

Благодаря много предварително!

# 322
  • София
Здравейте момичета,

Надявам се че сред толкова ценители и истински разбирачи на хубавите аромати, ще има някой, който може да отговори на моите присетнения...
Подариха ми Mon Guerlain 100 ml, има нещо обаче, което ме обезпокои, когато го разопаковах...
На моят липсва от вътрешната страна на кутията червеното картонче с кода за идентификация и регистрация в сайта - това - http://www.img-share.eu/f/images/452/1280px_Guerlain_Categorie_i … DoK1513166635.jpg
Видимо според мен е дори махнато или откъснато, иначе абсолютно всичко - шише, кутия, аромат, трайност, прегледах абсолютно всички детайли - всичко е едно към едно с оргиналния парфюм.
Това което ме тормози е менте ли съм получила всъщност /човекът, който ми го подари не е от пестеливите и не би направил тънка сметка, купувайки го "изгодно", но ми е неудобно да го питам/. И второто ми чудене е, ако е фалшификат, защо що му е на някой да маха точно тази част от кутията, като всичко останало е наистина 1 към едно с оригинала...
Имате ли предположения? Мога да изпратя и снимки на парфюма и кутията, ако някой има някакви предположения...

" Подариха ми..."
Не разбирах  какво ви  " тормози" в този случай!?
След като е подарък, или си го ползвате ако ви харесва парфюма, или си ароматизирате дома с него, или пък го давате на някой  Simple Smile

# 323
  • София
WaltherP99 - съжалявам, ако по някакъв начин съм предизвикал раздразнение с моята лековата реакция, спрямо ситуацията, която описа. Извинявай, ако е така.
Просто ми се стори много странна, невероятна, леко нелепа и почти комична сцена. Прав си, че майката на детето е трябвало да реагира по-адекватно и да предложи компенсация, но пък и потърпевшото момиче може би е трябвало да бъде по-предпазлива в присъствието на разиграло се дете. Няма как да очакваме, че то ще грабне парфюма, ще подуши и възкликне: "О това е Jul et Mad Paris Néa! Великолепен! Честито!". Децата обикновено това правят - чупят, щуреят, бият се и тн. За това и може би така с усмивка написах моя пост, а явно за вас, участвалите в случката не е било никак смешно. Важното е, че всичко е свършило добре.

Колкото до тенденциите и кое е дамско-мъжко - разбира се, че ще си носиш това, което ти е на сърце и те радва най-много. Ни най-малко искам някой да се самоограничава в избора си. Просто изразих мнение.

А за предразсъдъците, които посочи - мисля, че в големите български градове вече се преодоляват полека.

Winter fairy  - за мен Guerlain L"Homme ideal eau de parfum е чудесен парфюм, един от най-добрите дизейнерски последните години, но същевременно не го намирам за универсален, защото за мен е улегнал, плътен, вечерен, има изкусителен хакатер. Не всеки харесва вишни, кожа и в допълнение сладка тонка. Бих погледнал към L’Homme Ideal Cologne и Guerlain Homme Intense, пред които няма никакви граници и може да се носят лесно навсякъде.

Последна редакция: ср, 13 дек 2017, 14:58 от Deetron

# 324
Здравейте момичета,

" Подариха ми..."
Не разбирах  какво ви  " тормози" в този случай!?
След като е подарък, или си го ползвате ако ви харесва парфюма, или си ароматизирате дома с него, или пък го давате на някой  Simple Smile
Въпрос на гледна точка, усещане и личен избор...Според вас като не съм давала пари за него  и е на "аванта", трябва да ми е все тая или да споделям вашето мнение...Не съм искала съвет за какво да го ползвам, а и съм написала подробно какво ме тормози.

# 325
Always_in_love, грабни шишето в чантата при възможност  и направи в някой магазин паралелен тест в почти едно и също време и еднаква температура. Нищо , че познаваш очевидно аромата. Щом е стотица малко ще ти тежи Simple SmileАко не намериш разлика в ароматите забрави за червеното картонче и щом  ти допада си го пръскай спокойно.  Като начало фъскай  пестеливо от подарения най -малкото за да се убедиш, че не ти прави нещо проблем на кожата да речем.

# 326
Always_in_love, в темата за Enzo имаше подобни въпроси:
http://bg-mam.ma/p/995763/35837276
Очевидно се е случвало и преди. Ако ароматът е идентичен, не бих се притеснявала за червеното картонче.

Последна редакция: сб, 16 дек 2017, 11:12 от bubanka

# 327
Парфюм за деня беше Скандал. Simple Smile Днес обаче на кожата ми изби някаква мазно мръсна нотка.

# 328
  • Шумен
Дами, мога ли да получа компетентно мнение от вас. Как смятате, кой от следните аромати - Нарцисо белия, Далия Ноир, Ели Сааб Парфюм Интенз би допаднал на момиче, което харесва и носи Шанел Коко Ноир, ТФ Ноир и подобни?

# 329
Аз бих ги наредила така:
1. Ели Саб
2. Далия ноар и на последно място белия нарцисо. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт