Виртуални консултации с проф. д-р Огнян Бранков (детски хирург)

• 214 033
  • 2 336
  •   3
Отговори
# 1 440
Здравейте , проф. Бранков .
Преди 3 седмици дъщеря ми , която е на 10 години се събуди с болки в корема и след изхождане , което беше диария имаше и малко кръв и слуз в него . .....
Вече се шашкам , че детето е болно от нещо страшно . Иначе не унила , ходи си на тренировки , играе . Моля, насочете ме към детски гастроентеролог за консултация поне за мое успокоение .

Да разбирам ли, че сте чела всякакви страхотии в гугъл?  Няма място за паника, Вие сама казвате, че детето е в добро общо състояние.
Потърсете доц.Мила Байчева в Педиатрията на бул.Иван Гешов.
Освен това пред вид проблемите със сладки храни запишете се за д-р Димитров в Детския център на Токуда.
Здравейте , отново ! Да , правилно предполагате , че съм изчела хорър информацията от чичко Гугъл , но то коя майка не го прави . Точно на Иван Гешов звънях и казаха , че не преглежда . Имате предвид да ида на място и да питам ли ? А всеки ден ли е там , тъй като сме от провинцията . Ще се обърна и към другият доктор , който споменахте , макар че аз сгаждането го отдадох на това , че ги е изяла на гладно въпросните бонбони . Предната вечер и дадох парченце поничка , но след вечеря и нямаше проблем . Благодаря ви отново .

# 1 441
Здравейте, професор Бранков. На 17.01.24г. имаме запазен час при Вас за преглед на бебе (момченце) на 2 месеца, тъй като има проблем с пъпчето, но Ви пиша, тъй като се притеснявам дали може да чакаме дотогава.
След падането на пъпчето вътре в него се получи някакво малко червено топченце (изглежда като пълно с кръв), което на мен ми прилича на гранулом, но не съм сигурна.
 Педиатърката ни го "тушира" по нейни думи 3 или четири пъти, като го маже с нещо, за да изсъхне,но то така и не изчезва. Не е подуто, възпалено или зачервено. Не кърви, а само един път имаше оскъдно количество жълтеникав секрет. В момента няма секрет.
Тя казва, че според нея не е гранулом, а било останало "краче", което се хранело с кръв и нямало да изсъхне само.
Не знам дали има общо, но ми се иска да подчертая и факта, че пъпчето не падна само. Беше почти изсъхнало, когато без предупреждение педиатърката го завъртя няколко пъти и го откъсна, когато бебето беше на 8 дни. Чудя се дали е възможно това да е причината.
Съжалявам, но не успявам да прикача снимки на пъпчето.
Дали се налага по-скоро да го доведем за преглед и ако не - да предприемем ли нещо дотогава?
Много Ви благодаря предварително за отделеното време и отговора!

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 21:09 от Кети13

# 1 442
Здравейте професор Бранков! Синът ми е на 3г и от известно време се оплаква, че го сърби дупето(ануса) и се чеша. Не виждам нищо нередно в изпражненията, преди 2 месеца сме пускали изследвания за паразити заради дет.градина. На дупето също не виждам да има нещо, една веничка седи леко удебелена, не е имало кървене при изхождане, но се притеснявам и не знам на какъв лекар да го заведа. Ще съм благодарна за някакви насоки от Вас, дали да го доведем Вие да го видите или Ваш колега?

# 1 443
  • София
Здравейте, професор Бранков. На 17.01.24г. имаме запазен час при Вас за преглед на бебе (момченце) на 2 месеца, тъй като има проблем с пъпчето, но Ви пиша, тъй като се притеснявам дали може да чакаме дотогава.
След падането на пъпчето вътре в него се получи някакво малко червено топченце (изглежда като пълно с кръв), което на мен ми прилича на гранулом, но не съм сигурна.
.........

Не се тревожете излишно. Тези грануломчета възникват често. Почиствайте гънките на пъпа с клечка за уши и сребърна вода. Вечерно време след като го изкъпете посолете с обикновена готварска сол червения участък - така се постига неговото по-бързо изсъхване. Тази процедура се препоръчва от сериозните списания по света.

# 1 444
  • София
Здравейте професор Бранков! Синът ми е на 3г и от известно време се оплаква, че го сърби дупето(ануса) и се чеша. Не виждам нищо нередно в изпражненията, преди 2 месеца сме пускали изследвания за паразити заради дет.градина. На дупето също не виждам да има нещо, една веничка седи леко удебелена, не е имало кървене при изхождане, но се притеснявам и не знам на какъв лекар да го заведа. Ще съм благодарна за някакви насоки от Вас, дали да го доведем Вие да го видите или Ваш колега?

Вие не казахте само едно нещо - изхожда ли се редовно? Ако неговият режим на хранене и изхождане е неправилен, ще имате такива проблеми като сърбеж, подуване на анални вени, често и цепки на лигавицата, които водят до леко кървене.

# 1 445

Вие не казахте само едно нещо - изхожда ли се редовно? Ако неговият режим на хранене и изхождане е неправилен, ще имате такива проблеми като сърбеж, подуване на анални вени, често и цепки на лигавицата, които водят до леко кървене.
изхожда се всеки  ден по 2-3 пъти, големи оформени изпражнения.

# 1 446
.........

Не се тревожете излишно. Тези грануломчета възникват често. Почиствайте гънките на пъпа с клечка за уши и сребърна вода. Вечерно време след като го изкъпете посолете с обикновена готварска сол червения участък - така се постига неговото по-бързо изсъхване. Тази процедура се препоръчва от сериозните списания по света.
Много Ви благодаря за отговора! Ще почистваме и на 17.01.ще го доведем за преглед! Весели празници!!!

# 1 447
  • София
Здравейте проф. Бранков.

Синът ми беше при вас на преглед на 6ти декември.
Разбрахме се да се чуем с вас за насочване на операция, но не намирам визитката ви.

# 1 448
  • София
изхожда се всеки  ден по 2-3 пъти, големи оформени изпражнения.

В такъв случай се консултирайте с дерматолог. Не виждам хирургичен проблем.

# 1 449
  • София
Здравейте проф. Бранков.

Синът ми беше при вас на преглед на 6ти декември.
Разбрахме се да се чуем с вас за насочване на операция, но не намирам визитката ви.

0888 373 857

# 1 450
Здравейте проф. Бранков,

След инфекция и прием на антибиотик детето ми (на 8 години) получи кръв от дупето и големи изпражнения. Кръвта беше ярка, по тоалетната хартия и по акото. Изхожда се сутрин и това се получи 2 дена подред. Тя твърди, че преди това не се е изхождала 2 дни, т.е. вероятно е имало и запек и напъване. . Обяснявам си го с раничка големите изпражнения, но се притеснявам, защото никой не насочи към лечение. Поискаха ми проба от фецес (?!)
Педиатърката ми каза да мажа външно с дефламол, но аз се притеснявам, защото няма болки, нито ранички външно.
Стомахчето я боли понякога, но дупето - не. В момента няма никакви други видими проблеми, общото й състояние е добро. Не знам колко време е нормално да продължава да изхожда тази кръв.

# 1 451
Здравейте, проф. Бранков. Преди година и два месеца оперираха 13-годишната ми дъщеря от киста на опашката. Нямахме проблем до вчера, когато изтече малко кръв, а днес сутринта и гной. Предполагам, че е рецидивирала. Отново се виждат две дупчици.  Детето не се оплаква от болка. След празниците ще посетим лекар. Предполагам, че ще се наложи нова операция. В момента съм сложила стерилна марля с ихтиол, за да издърпа гнойта. Дано това е правилно. Имате ли представа лазерното премахване на такива кисти по-ефективно ли е от обикновената операция? Искам да направим всичко възможно, за да не рецидивира отново, ако е възможно.
Благодаря Ви предварително и Ви желая светли празници!

# 1 452
  • София
Здравейте. Оставете този ихтиол, ако е възможно промивайте през едната дупчица с една спринцовка 5 сс (без иглата) с кислородна вода и после поставете за по-дълго време голяма марля с йодасепт (брауновидон) крем. Да се измива сутрин и вечер с топла вода и сапун. Иначе е ясно - трябва операция.
А дали със скалпел или лазери е все едно - зависи от сръчността на хирурга.

# 1 453
  • София
Здравейте проф. Бранков,

След инфекция и прием на антибиотик детето ми (на 8 години) получи кръв от дупето и големи изпражнения. Кръвта беше ярка, по тоалетната хартия и по акото. Изхожда се сутрин и това се получи 2 дена подред. Тя твърди, че преди това не се е изхождала 2 дни, т.е. вероятно е имало и запек и напъване. . Обяснявам си го с раничка големите изпражнения, но се притеснявам, защото никой не насочи към лечение. Поискаха ми проба от фецес (?!)
Педиатърката ми каза да мажа външно с дефламол, но аз се притеснявам, защото няма болки, нито ранички външно.
Стомахчето я боли понякога, но дупето - не. В момента няма никакви други видими проблеми, общото й състояние е добро. Не знам колко време е нормално да продължава да изхожда тази кръв.

Извинете, пропуснал съм да Ви отговоря. Правилно разсъждавате, запекът е причината за поява на фисури (цепки) и кървене. Тя трябва да се изхожда всеки ден и то сутрин, а ануса мажете с Проктогливенол..

# 1 454
Здравейте. Оставете този ихтиол, ако е възможно промивайте през едната дупчица с една спринцовка 5 сс (без иглата) с кислородна вода и после поставете за по-дълго време голяма марля с йодасепт (брауновидон) крем. Да се измива сутрин и вечер с топла вода и сапун. Иначе е ясно - трябва операция.
А дали със скалпел или лазери е все едно - зависи от сръчността на хирурга.
Благодаря Ви! Весела Коледа!

Общи условия

Активация на акаунт