Отговори
# 1 635
Здравейте, имам син на 5++ месеца и от вече близо 2 седмици сънят му тотално се обърка. Преди спеше от 20:30 до 7:00 сутринта, но от скоро това се промени и започна доста често да се буди нощем. Съответно доприспивам когато се събуди, но има моменти в които просто не се получава и тогава го слагам на гърда, когато се наяде тогава вече заспива отново. А дневните му дремки са 4 на брой спи по 1 час / 1 час и 30 мин на дрямка, като последната му е в 18:00 и тя е 30/40 мин и след това заспива в 20:30. Моля за съвет защо се получават тези толкова чести будувания дали дремките са в повече и трябва да ги намалим ?

Здравейте,
Детето най-вероятно е преминало през регресията и затова се е появил проблемът.
Със сигурност обаче сънят е изключително много – не бива да бъде повече от 3.30 за деня горен максимум, като е хубаво да следите за признаци за преход към 3 дремки, който следва да се случи до края на 5-ти месец

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 09:44 от Рaдост

# 1 636
Здравейте, имам син на 1 година и 1 месец.
До месец май всичко беше наред със съня, спеше си и в кошарата.
Оттогава насам заспива един път преди обед и следобед за около час и половина.
Вечер заспива много трудно до към 12 часа чак.
И в кошарата като го преместя и се е събудил веднага.
Моля за препоръки как да процедирам и какво да променя.

Здравейте,
Ще ми е необходима повече информация - какъв точно е графикът, следвате ли интервали за сън, как точно заспива?
Не,няма график.

Здравейте.
Трябва да изградите график на детето.
Режим с една или две дремки (и двете са възможни на тази възраст).
Ако е на една дрямка, се следват часове за сън, ако е на две – интервали.
Промените се правят постепенно и плавно.
Основните принципи, които следва да следвате са:
Ставане до 08 ч, идеално 07:30.
Дневен сън сумарно при две дремки не повече от 2 часа, при 1 до 3 часа.
Дрямката при две трябва да приключва до 16.30, при 1 до 15:30.
Вечерен сън до 20:30.

Темата е доста голяма, особено ако тепърва почвате да градите режим и основите, бих препоръчала да разгледате фейсбук страницата на Sleepy Panda - консултации по детски сън, както и темата назад.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 09:46 от Рaдост

# 1 637
Много ви благодаря.

# 1 638

Здравейте, имам син на 5++ месеца и от вече близо 2 седмици сънят му тотално се обърка. Преди спеше от 20:30 до 7:00 сутринта, но от скоро това се промени и започна доста често да се буди нощем. Съответно доприспивам когато се събуди, но има моменти в които просто не се получава и тогава го слагам на гърда, когато се наяде тогава вече заспива отново. А дневните му дремки са 4 на брой спи по 1 час / 1 час и 30 мин на дрямка, като последната му е в 18:00 и тя е 30/40 мин и след това заспива в 20:30. Моля за съвет защо се получават тези толкова чести будувания дали дремките са в повече и трябва да ги намалим ?

Здравейте,
Детето най-вероятно е преминало през регресията и затова се е появил проблема.
Със сигурност обаче сънят е изключително много - не бива да бъде повече от 3.30 за деня горен максимум, като е хубаво да следите за признаци за преход към 3 дремки, който следва да се случи до края на 5-ти месец

А дали бихте ме посъветвали как да преминем от 4 към 3 дремки ?

# 1 639

Здравейте,
Със сигурност обаче сънят е изключително много - не бива да бъде повече от 3.30 за деня горен максимум, като е хубаво да следите за признаци за преход към 3 дремки, който следва да се случи до края на 5-ти месец

Здравейте,
Трябва да разтягате интервалите постепенно последователно на няколко дни с по 10тина минути, съответно ще имате и дни редуване с 4/3 Дремки до пълния преход.
Примерни интервали, които да гоните са 2:00/2:10/2:20/2:30

# 1 640

Здравейте,

Здравейте,
Трябва да разтягате интервалите постепенно последователно на няколко дни с по 10тина минути, съответно ще имате и дни редуване с 4/3 Дремки до пълния преход.

А някакъв съвет как да предотвратим нощните събуждания, направих дремките общо 3:30 ч. за деня, но резултат от към нощните събуждания няма за съжаление… буди се 3/4 пъти за нощ..

# 1 641
Скрит текст:

Здравейте,

Здравейте,

А някакъв съвет как да предотвратим нощните събуждания, направих дремките общо 3:30 ч. за деня, но резултат от към нощните събуждания няма за съжаление… буди се 3/4 пъти за нощ..

Здравейте,
Предполагам, че трябва да се работи по асоциациите, рутината и условията за сън. За жалост, няма как да дам конкретни съвети в рамките на този форум, тъй като това е многостъпков процес и изисква индивидуална работа.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 10:48 от Рaдост

# 1 642
Здравейте, от 1 месец почти не спим. На 1, 8г е малкия. Буди се много често вечер, повечето пъти заспива като го залюлея, но и няколко пъти става с рев и неиска да легне. Вечер спряхме кърменето, понякога давам бисквитка и вода. Режима е горе долу ставане в 7 , дрямка от 12и30 до 14, 14и30. Лягане към 20, 20и30 часа. В кошарата заспива с люлеене.

# 1 643
Здравейте, от 1 месец почти не спим. На 1, 8г е малкия. Буди се много често вечер, повечето пъти заспива като го залюлея, но и няколко пъти става с рев и неиска да легне. Вечер спряхме кърменето, понякога давам бисквитка и вода. Режима е горе долу ставане в 7 , дрямка от 12и30 до 14, 14и30. Лягане към 20, 20и30 часа. В кошарата заспива с люлеене.

Здравейте,
Люлеенето е силна асоциация и почти сигурно именно то е причината за пробужданията,тъй като детето не може само да слива циклите на съня.
Хубаво е да работите върху самостоятелното заспиване или поне върху заменянето на силната асоциация със слаба

# 1 644
Привет! Имам нужда от съвет.
Детето е на 1г9м и вечер заспива само в мое присъствие. На обяд успява да заспи с баба си или баща си, но вечер трябва да съм налична аз. Самото приспиване дори с мен отнема повече време, ще се опитам да регулирам ставането сутрин. Но ако трябва да заспи с някой, различен от мен е абсолютна истерия. Мисля, че само веднъж М успя да я приспи, защото имах служебен ангажимент и горкото дете е заспало от изтощение от толкова плач. Не искам да се случва, но понякога ще се налага да я приспива друг. Как да направя това по-плавно и поносимо за нея?
Спи на матрак на пода и възрастен лежи до нея. За сега няма да ходи на ясла, тъй че няма да има допълнителен стрес.

# 1 645
Привет! Имам нужда от съвет.
Детето е на 1г9м и вечер заспива само в мое присъствие. На обяд успява да заспи с баба си или баща си, но вечер трябва да съм налична аз. Самото приспиване дори с мен отнема повече време, ще се опитам да регулирам ставането сутрин. Но ако трябва да заспи с някой, различен от мен е абсолютна истерия. Мисля, че само веднъж М успя да я приспи, защото имах служебен ангажимент и горкото дете е заспало от изтощение от толкова плач. Не искам да се случва, но понякога ще се налага да я приспива друг. Как да направя това по-плавно и поносимо за нея?
Спи на матрак на пода и възрастен лежи до нея. За сега няма да ходи на ясла, тъй че няма да има допълнителен стрес.

Здравейте,
За съжаление няма как да съм полезна тук, тъй като проучването към самостоятелно заспиване е обект на индивидуална консултация, тъй като е необходим детайлен подход.

# 1 646
  • София
Здравейте! Бебе на 2++ колко дремки трябва да има?

# 1 647
Здравейте! Бебе на 2++ колко дремки трябва да има?

Здравейте,
Между 5 и 3, спрямо индивидуалните нужди.

# 1 648
Здравейте, от близо 2 месеца малкия на 1,9г мина на 1 дрямка и оттогава много се влоши нощния сън. Трябва постоянно да го люлеем. През деня става в 7 , но наобяд много варира с дрямката. Понякога заспива в 12и30 друг път почти в 14 часа. Спи между час и половина и 2 часа и половина. От там идва и объркването, кога да го сложа за нощен сън. Гледам да е будувал близо 6 часа. Исками се всяка вечер да ляга по едно и също време и да подобрим нощния сън. Моля за мнение!

# 1 649
Здравейте, от близо 2 месеца малкия на 1,9г мина на 1 дрямка и оттогава много се влоши нощния сън. Трябва постоянно да го люлеем. През деня става в 7 , но наобяд много варира с дрямката. Понякога заспива в 12и30 друг път почти в 14 часа. Спи между час и половина и 2 часа и половина. От там идва и объркването, кога да го сложа за нощен сън. Гледам да е будувал близо 6 часа. Исками се всяка вечер да ляга по едно и също време и да подобрим нощния сън. Моля за мнение!

Здравейте,
Детето е в етап на тестване на граници, така че и с оглед възрастта, работете върху самостоятелното заспиване.
На тази възраст следва да са с фиксиран график за сън, така че винаги будете сутрин и от следобед сън в един и същи час, следобед не по-късно от 15:15, за да няма разминаване вечер.

Общи условия

Активация на акаунт