Онлайн консултации за дентално здраве с д-р Стоян Маринов

• 28 638
  • 485
  •   2
Отговори
# 480
Здравейте! Моля ви препоръчайте ми много тънък конец за зъби, за изключително тясно пространство за дете на 6г. Без държач, защото едвам изкарвам конеца …

# 481
Здравейте д-р Маринов,
Дъщеря ми е на 5 г.и 9м и преди около месец и паднаха долните предни зъбчета.Новите започнаха да растат и забелязвам, че по връхчетата им имат бели петънца, което много ме притеснява. Каква може да бъде причината, необходимо ли е да взема превантивни мерки.

# 482
До SamiraM, добър ден, извинявам се за късния отговор. Нека се изчака малко, нека се покаже поне 1/3 от зъбчетата и тогава е хубаво да се видят от зъболекар, за да се види дали това е хипоминерализация или нещо друго. С уважение: д-р Маринов.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 11:46 от Рaдост

# 483
До toni1189, добър ден, извинявам се за късния отговор. По принцип конците мисля, че са със стандартна дебелина. Може да опитате конците на Сенсодин, мисля, че те бяха малко по-тънки, но не съм сигурен.
С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 11:47 от Рaдост

# 484
Д-р  Маринов, предстои ми релечение на зъб, който е умъртвен преди повече от 20г.. Понеже това е най-голямата ми фобия се притеснявам, дали е възможно да изпитам болка при релечението? Не съм имала никакъв проблем досега, но при снимка се установи, че каналите не са запълнени добре.  Наскоро приключи лечението на друг подобен зъб и определено нямах болка, е неприятно е , но за мен болката е по-важна. Ендодонстко е лечението ми в момента.

# 485
До Пролетно цвете, добър ден. Извинявам се за късния отговор. Не би трябвало да има болка при лекуването. Ако има реинфектиране, може и да има чувствителност.
С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 20:37 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт