Коледа да идва вече иска ЮЛСКОТО човече

• 10 740
  • 299
  •   1
Отговори
# 150
foquita, много съжалявам, ако по някакъв начин си се почувствала засегната от това, което си прочела, докато обсъждаме паролите. Благодарение на теб и на още 2 мами, които ми писаха в същия ден разбрах, че паролата е променена, защото аз си стоя иначе логната в акаунта и при смяна на паролата не ме логаутва (нещо не им е наред системата). Мисля, че няма кой какво да ти прощава, а дори обратното - ти би трябвало да ни простиш.  bouquet
gery_to 8 дена!!  Shocked Shocked Shocked Педито какво казва за това дълго неакане?
lala и нашия тати много се изучи още докато бях бременна. Не само по бебетата, ами и по бременността какъв е спец и знае всички техники и възможни усложнения ще кажеш, че цял живот е раждал. Ами даже и акъл дава на другите бременни  Joy
MARIAELI, това с гърнето ни е специално упражнение назначено от физиотерапевт, тъй като имаме проблем с един мускул на вратлето. Ще спестяваме вече от памперси  Smile
jorji, вярвам, че всичко ще е наред с Митето, не се шашкай и недей да започваш да четеш по темата и да се натоварваш излишно  с предположения.
Мама Дани, вярвам в лошата енергия на хората, когато някой ти мисли лошо от дъното на душата си наистина може да ти се отрази това неблагоприятно, ако имаш контакти с този човек. Чак магии... Предпочитам да ги наричам енергия. Аз примерно мисля много положително и така всички хубави неща за които мечтая ми се случват (рано или късно). И толкова много вярвам, че ще стане нещо, което искам, толкова съм убедена, че просто няма начин да не стане. Никога недей да се съмняваш в късмета си. Ако смяташ, че някой е недоброжелател се опитвай да го избягваш или си измисли нещо, което да те "изолира" от него. Примерно, ако си мислиш, че тоя човек ти желае нещо лощо си кажи "каквото ми пожелаваш на теб да се случи" или направи детското "заключ" с пръсти Grinning или каквото си измислиш за "неутрализиране". Така ще си по-спокойна и няма да поемаш негативната енергия. Поне това е моята теория, ако някой иска да я оспори да се опита да ме омагьоса  hahaha

# 151
  • ES
gery_to 8 дена!!  Shocked Shocked Shocked Педито какво казва за това дълго неакане?
Ами бебо ака по принцип на 3-4 дена, казват, че за бебе, изключително само на кърма е нормално. Педиатърката ни предписа прахче, което се разтваря във водичка. Давам го като видя, че подминаваме 3-ия ден. Но и него не харесва. Педката ни посъветва и да давам портокалов сок и от него се въздържах.
Но тая вечер преди баня свършихме голямата работа. Не е запечен, но не ходи често. С нетърпение чакам захранването, ама като го видях как реагира днес със сока от круша съм доста обезнадеждена  Rolling Eyes

# 152
  • София
между другото, тази вечер пак не успях да вляза с паролата в снимка.бг Sad

# 153
Здравейте мамчета и бебоци  Hug. От няколко дни все не успявам да се включа, затова първо да честитя на всички празнували тези дни. Много радост и късмет им пожелавам.
Бебо също спря да ака всеки ден. Прави го на 3 - 4 дни веднъж, но няма да се притеснявам, след като казвате, че е нормално. Добре е че не се мъчи детето и като я свърши работата всичко изглежда наред.
И ние май сме готови вече за захранване /мама два пъти по-готова заради това недоспиване  Thinking/. Все още се чудя с какво да започнем - каша или зеленчук - но си давам още малко време да минат празниците и ще решим.
И нашия тати много помага за бебчо, но за отглеждането ми дава предимство. Дори и да не е съгласен с нещо не се натрапва, а само изразява мнение. Но неговата част е възпитанието на децата /с Рая има голямо поле на изява  Twisted Evil/. Понякога така се изказва по някои въпроси все едно е изгледал 20тина, но в същото време до известна степен ме учудва с подходящите мерки, които предлага. Сигурно възрастта си казва своето  newsm78.

Аз примерно мисля много положително и така всички хубави неща за които мечтая ми се случват (рано или късно). И толкова много вярвам, че ще стане нещо, което искам, толкова съм убедена, че просто няма начин да не стане. Никога недей да се съмняваш в късмета си. Ако смяташ, че някой е недоброжелател се опитвай да го избягваш или си измисли нещо, което да те "изолира" от него. Примерно, ако си мислиш, че тоя човек ти желае нещо лощо си кажи "каквото ми пожелаваш на теб да се случи" или направи детското "заключ" с пръсти Grinning или каквото си измислиш за "неутрализиране". Така ще си по-спокойна и няма да поемаш негативната енергия. Поне това е моята теория, ако някой иска да я оспори да се опита да ме омагьоса  hahaha
newsm10
Скоро четох, че Арнолд Шварценегер е постигнал успеха си точно с този начин на мислене  Laughing.

Весел ден на всички и повече позитивни мисли  Hug.

# 154
добро утро и от нас
първо да честитя месечинките на
Пламена на мама Narina
       Деница на мама galiq_82

Георги на мама viol
       Калоян на мама Nita

да са много здравички малко палавички и щастливи!
Аз написах на jorji симптомите на да я притеснявам а напротив
gery_toпак се допитвам до моята книжка и там пише че голямата фонтанела ,меката част между костите на черепа на новородено,разположена над челото, нормално изчезва между 8-мия и 18-ия месец. Тогава костите на черепа се спояват.Ако фонтанелата се напипа и след двете години,би трябвало да се каже на лекаря
това последното също може и да се обори защото познавах мъж на средна възраст(лека му пръст)така си почина с незатворена фонтанела
за зъбките аз бях пуснала един материал  а и като говори със свекър ми той ми каза че на млечните зъбки им дават толеранс около1г. и1.5г.така че всичко си е много индивидуално за това писах на jorji първо да види кръвните изследвания защото с просто око за мен лично не могат да се поставят такива диагнози
за кашите пак си е индивидуално някой деца се помпят от тях други не ето ние сме от тези които вървим едрички но аз за разнообразие му давам от време на време кашичка и този месец си е наддал нормално 450г сега е 7750г и 68.5 см.
за магиите много съм чувала виждала съм хора опарени от тях но и аз мисля така
Аз примерно мисля много положително и така всички хубави неща за които мечтая ми се случват (рано или късно). И толкова много вярвам, че ще стане нещо, което искам, толкова съм убедена, че просто няма начин да не стане. Никога недей да се съмняваш в късмета си. Ако смяташ, че някой е недоброжелател се опитвай да го избягваш или си измисли нещо, което да те "изолира" от него. Примерно, ако си мислиш, че тоя човек ти желае нещо лошо си кажи "каквото ми пожелаваш на теб да се случи" или направи детското "заключи" с пръсти Grinning или каквото си измислиш за "неутрализиране". Така ще си по-спокойна и няма да поемаш негативната енергия. Поне това е моята теория, ако някой иска да я оспори да се опита да ме омагьоса  hahaha
освен с пръсти си заключи и с краката
maira мен много ме заинтригувах твоите чушки със зеле и аз правя с боб защото са любимите на свекър ми но май ще трябва малко разнообразие
за готвенето когато бях с Марти в майчинство и много гледах Иван Звездев (сега нямам време) и съм взела много интересни идеи аз за Коледа ще правя солена палачинкова торта
и последно че стана много дълго
lala не се коси иди развикай му се и ще ти мине аз така правя миналата събота ме бяха пуснали в градска отпуска и като се върнах какво да видя нямаше стая която да не е обърната с краката нагоре съответно и аз  smile3511 smile3515 newsm61 #Cussing outразвиках се и ми олекна а моя седи и ме гледа спокойно и ми вика "аз още не съм свикнал да върша всичко което ти правиш"
лек ден после може пак да се включа

# 155
привет, мами!
3 дена нямахме нет - някоя бясна баба пак е нарязала кабелите.
за това време вие аха сте изписали новата тема... брово!
ще се включа по-късно, защото сега ще се кърмим, а имам и да правя една презентация за мъжа ми.

# 156
  • Варна
Добро утро!
Честито на всички месечинки днес!
Нан искам да те попитам как правиш кисела, че в магазина ми казаха, че нишестето трябва да се сварява, т.т да съм го правила с вода, а пък аз си мислех да използвам адаптираното мляко.
Йолк нали щеше да правиш филмче на гимнастиката, която правите и да го пускаш.
Аз нещо с гимнастиката хич не мога да се справя.Тодор обикновено будува като се нахрани е не смея много да го мяткам, че веднага започва да повръща. Май той остано единственото бебе, което не се обръща още от гръб на корем. Все му показвам как става номера, а ма нещо не му се чува.
Къде хвърлихте пъпа на малчовците. На големия остана в родилния дом - ще си имаме гинеколог в къщи, а ма на малкото още стои в един несесер и не можем да се разберем с таткото. Той искаше да го хвърли в морето да му вървяло по вода, а ма аз асоциацията, която първо си направих е, че  help Изобщо съм станала някаква пълна откачалка - непрекъснато ме е страх да не се случи нещо лошо на децата ми. И вие ли сте така?
За безмлечните каши тези оризовите на мен ми казаха, че се правят с вода при разстройство!
Лек ден от нас и болничките дечица да оздравяват, а здравите да бъдат още по-здрави!    bouquet

Последна редакция: ср, 20 дек 2006, 10:13 от morskasirena

# 157
  • Варна
Здравейте милички newsm51
Първо искам да ви кажа едно огромно
                       благодаря

Благодаря ви за подкрепата и позитивизма.  bouquet  bouquet  bouquet
isi_kam,инфото ми беше полезно благодаря ти Hug
Popova,нямам думи да се изкажа Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
искам накратко са поясня как са нещата при нас.така вчера като отидохме,аз обясних накратко симптомите и първото нещо което направи Педито/имам и голямо доверие защото ми е близка/е да му опипа главичката.като ми показа къде да пипна,направо се ужасих Shocked Shocked Shocked имах чуството че му бъркам в черепа Sad толкова е мек.плюс изпотяването на краченцата и отпадналоста/която обаче може и да е от друго/заключи че е РАХИТ.много е интересно обаче че фонтанелата му пък много бързо се затваря newsm78.Имало много такива случаи.сега ще давам по 6 капки вит.Д,калциев глюконат и ще видим как са изследванията които пуснахме тази сутрин
а  във връзка с тях да ви кажа.да ти направят кръвни изледвания без направление ще ти струва скромната сума от 15лв #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy.Кво е туй нещо,бе???естествено за детето всичко,но бива ли така???ами ако някоя мама няма 15лв.кво прави Thinking
Незнам..................
аз отивам да варя заветния картоф за Първото пюре. Mr. Green
после пак ще се включа,този пйт и по обсъжданите въпроси.имам личен опит със магии или лоши помисли или както там искате го наречете
Още един път Благодаря

# 158
аааа момичета, вие прочитане нямате, бравос Hug

ние днес цялото фемили сме като застреляни, хлапетата снощи се събудиха последователно към 2 часа и до 5  - "песни и танци на народите" Tired
каква беше тая фиеста не схванах Crossing Arms
Мая вчера имаше в градината коледно тържество с дядо Коледа, подаръци и всичките му там екстри, като се прибра се оказа, че тати й е донесъл подаръците и от работата му (там всяка Коледа раздават подаръци на всички служители, които имат дечица - от 0 до 10 години) и то не бе еуфория вкъщи, не бе чудо, хапна и малко повече шоколад (мразя ги тези коледни торбички с лакомства #Cussing out) и ето ти на - в два часа се ококори и вика "мамо, не ми се спи повече, вземи ме при теб"
хубаво, ама при мен вече Траян - полуядящ-полуспящ newsm78
той като я усети веднага отвори ей такива очи  Shocked и почна да и се радва
оставихме татито малко повече да си поспи, че днес има важна презентация, но ние до пет броихме лампичките от украсата на прозореца
аз сега пия кафе, Траянче спи вече един час, ама Мая горката не я знам как е в градината Rolling Eyes

Джорджи, стискам палци Митето да е добре; много ми е сладък на аватара ти какъв е усмихнат Hug

и за положителното мислене исках да кажа, че вярвам в това  Flutter
купих си даже преди време една книжка за това как при деца може да се засилва силата му - Подсъзнанието може всичко   се казва и отвреме навреме с Мая правим едни упражнения от нея

# 159
  • София
Здравейте на всички Simple Smile Yolk, Biboshka, Eti 31, Mariaeli, много сте мили, благодаря за топлото посрещане в групата на юлските мами Simple Smile Яна София е родена на 2.07. Кърмих я до 3 месец, но тъй като спазвах определени часове, за да има режим на хранене, кърмата ми свърши. Яна не плачеше от глад, но не наддаваше и аз започнах да и давам АМ. От миналата седмица я захранвам. Започнах първо с бананова каша и редувам през ден с оризова безмлечна с АМ. Вчера за първи път и дадох плодово пюре (от ябълка на HIPP) и физиономийките, които прави са много смешни (все едно яде лимон), но не се отказа и си изяде всичко. Другата седмица смятам да въведа и зеленчуково пюре и да заместя едно обедно хранене с него. Това е засега. А за мен- аз съм "Специалист планиране на доставки" в една, любима на много, фирма за шоколадови изделия. Трябваше да тръгна на работа от януари, но новите промени в закона ме хващат(за 315 дни майчинство) и съм безкрайно щастлива, че ще съм още няколко месеца с моето слънчице вкъщи.
Относно идеята на Yolk всички да се представят- много е добра. Аз например имам една идея, но може би трябва да пусна отделна тема- ще я споделя с вас:
Около нашият блок има ужасно грозни подобия на детски площадки. Мисля, че нито една община няма да откаже на спонсорство от фирми, за да се обновят и подържат детските площадки. Аз съм готова да направя проекти със страхотни катерушки, люлки и разни други игри, които да развиват умения у дечицата. Представям си ги и с огради, много шарени с много тревичка и цветя и най-вече -чисти. Ако има такова нещо при нас, аз съм сигурна, че всички мами ще са щастливи и ще подържат площадките. И така остава да се намерят спонсори. Какво мислите?

Поздрави от мен,
ще се радвам на подкрепа за идеята Simple Smile

# 160
вижте това е интересно(за мен) как сами да си напhttp://familyfun.go.com/utilities/global/feature/fftv-archive-video-player/равим зайче

# 161
Ха ха смях се на  поста на Ивичка!Сигурно е голям купон с повече деца!

Честити месечинки днес!

Фокуита (така ли се пише) добре дошла!
Ти направо си феномен, първо мина през снимките(всички те заподозряхме)  и тогава се представи! Laughing
 За площадките какво по точно трябва ние да направим!Аз примерно имах идея да пиша до нашия рай кмет да помисли по въпроса, то тук наблизо няма къде да идем и една пейка няма в парковете!Какво остава за люлки и площадки!а като съм виждала в германия как са заградени чисти, уф!

Жоржито спокойно давай витамин Дето и ще се оправи щом е в началото няма страшно!Аз примерно си свикнах и си е закон божи със ставането отивам и взимам вигантола давам и тогава се обличаме кърмим и така всеки ден!

После ще пиша пак че сме гладни и докато ви изчетаааа!

# 162
isi kam  пусни линка де не се стискай Hug че ми стана интересно

# 163
# 164
Благодаря ви за отговорите. Общо взето съвпадат и с моето мнение. Само положително мислене.

Ето ви една идея за заглавие на следваща темичка  Hug Лампичките от елхата греят, ЮЛСКИ зъбчета започват да белеят!

Общи условия

Активация на акаунт