Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №29

• 44 264
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
Аз се обадих в аптеката да питам за чая, дали да го спирам по време на цикъл. Отговорът беше твърдо не. И вече втори цикъл минава нормално, на фона на предишните адски кръвоизливи е направо песен. От 2-3 месеца пия чая без прекъсване.
.   
Извинявам се ,но не мога да открия къде точно е коментирано,кой е чая за който става въпрос и от къде може да се вземе?

# 76
Имаш воля, аз не. На вечеря (по принцип не вечерям)  ходихме на ресторант и ядох миди в Чили сос, е как да не си топна препечен хляб 🤣.
При липса на ИР, диабет не е проблем да се хапват въглехидрати умерено. Калориен дефицит трябва да има.
При липса... ама нямам липса, а имам ИР Grinning Затова предимно гледам да съм така по-умерена от на повечето хора умереното.
Не гоня дефицит, била съм едновременно гладна и дебела преди да си оправя режима и съответно и показателите, хич не е оферта.

# 77
  • София
Наука, това работи за теб, за други хора, не. И не е нужно всеки да е на ВМНВ диета.

# 78
Е нали и аз това написах... Къде видя да пиша че всички трябва да са?

# 79
Златна среда са казали хората. Храната е едно от удоволствията на живота и ако не ми пречи здравословно или естетично, приемам няколкото килограма отгоре. Аз например имам стомашни проблеми, при криза отслабвам за нула време, защото почти не ям. Изобщо не е гот да ви кажа. Да не знаеш какво да хапнеш, че да не ти стане зле, да те е страх да идеш на почивка или екскурзия, защото не можеш да ядеш, да не можеш едно кафе да изпиеш, като човек - хайде, мерси. Голям праз, че съм си отишла фиданка от тоя свят, като съм се лишавала всеки ден. Оправдано ми е само смислено съобразяване на хранене и движение, за да е човек здрав и във форма, без изтрещяване.
Оплаквам се от подути и болезнени гърди почти нон-стоп. Понякога едва ги издържам. Странно, че болката е съсредоточена в зърната, като при начална бременност. Гърдите ми стават буквално двойни. Disappointed

# 80
И при мен е така, но повече ме болят във външната част:13-и ден от цикъла, дано зацапването дaспре вече.Усещам гърдите по-малко болезнени, вероятно е индикация.

# 81
Аз засега нямам проблем с теглото, обаче от гледна точка на общото състояние е ясно, че въглехидратите от всякакъв вид трябва да са малко. А много ми е трудно, ако става въпрос за хляб, паста, ориз.. Гледам поне бързи въглехидрати да не поемам много, ама тук-там на сладолед и шоколад не устоявам. Като човек изпробвал всякакви диети и режими в миналото, истината е просто в сериозното ограничаване на калориите, особено от всякакви въглехидрати. И движение.

# 82

Извинявам се ,но не мога да открия къде точно е коментирано,кой е чая за който става въпрос и от къде може да се вземе?
Става дума за билковата аптека на ул. Поп Богомил в София. Имат смеси от билки за доста гинекологични проблеми по стари рецепти, разработени от БАН. Аз случайно преди време, ровейки в компютъра изнамерих стар файл, една колежка ми го беше изпратила, изрезка от вестник със снимка на рецептата за чай против миома. Отдолу телефон и адрес на аптеката. Реших да им се обадя, на следващия ден ми изпратиха билките по еконт. Имат и сайт:
https://myherbs.bg/
Много съм доволна от чая за миоми. Намалява ми кървенето и нормализира самия интервал на цикъла (не знам дали от него, или от прогестероновия крем, или от по-стриктното хранене, но е факт).
Остава само след няколко месеца да проверя на какво дередже е миомата.

# 83

Става дума за билковата аптека на ул. Поп Богомил в София. Имат смеси от билки за доста гинекологични проблеми по стари рецепти, разработени от БАН. Аз случайно преди време, ровейки в компютъра изнамерих стар файл, една колежка ми го беше изпратила, изрезка от вестник със снимка на рецептата за чай против миома. Отдолу телефон и адрес на аптеката. Реших да им се обадя, на следващия ден ми изпратиха билките по еконт. Имат и сайт:
https://myherbs.bg/
Много съм доволна от чая за миоми. Намалява ми кървенето и нормализира самия интервал на цикъла (не знам дали от него, или от прогестероновия крем, или от по-стриктното хранене, но е факт).
Остава само след няколко месеца да проверя на какво дередже е миомата.

Като минат трите месеца за пиене после се спира ли или може след кратка почивка. По твоят съвет започнах и по време на цикъла сега/ ако това е цикъл такова кафяво/, но още месец трябва да го пия и да спра. После каква е процедурата, ще съм благодарна да я споделиш. Надеждата ми е в този чай вече. 😌

# 84
Аз също не ям ВХ, колбаси, газирано, пържено, а ориз и картофи не помтя от кога. Вечерята, салата бурата с маринован патладжан, домати и кедрови ядки! Wink Бирата е изключение, мтого я обичам! Wink

# 85
Кой е казал 3 месеца? Аз мисля да го пия поне 6 и после да проверя какво става.
Мими, патладжана няма да те нахрани. Така има опасност да изпадне в стрес организма и да повиши инсулина, за да складира. Например, тая биричка ще си я трупне за “черни дни”, като стой та гледай Joy. Шегувам се. Знам, че поне ти не си докачлива.
Калорийният дефицит за мен е “гладен и дебел”. Понеже при недостиг много лесно може да се изпадне в режим на складиране, което е естествена реакция на организма, ако надушва глад.
Имам приятелка, която се сгромоляса драматично на НВВМХ просто защото, според нея на тоя режим може да го кара на салати и зеленчуци. Не става така. Гледам на всяко ядене да има или месо, или яйца, често и двете. Зеленото или доматите са само незадължителна гарнитура.

# 86
Аз пък в калориен дефицит и интервално хранене, отслабвам доста.В балансиран режим, с калориен дефицит, без да се изключват хранителни групи, дори с 4 кратко хранене, пак отслабвам.Важно е да има движение.

# 87
  • София
Не е така, без калориен дефицит при забавен метаболизъм е трудно. А и дефицит, не е равно на глад. Една салата засища доволно, а е с малко калории.

# 88
Както кажете.
За колко време те засища една салата?

Свекърва ми също яде всичко и е в перфектна форма. Но спазва стриктен фаст от сума години, заради проблеми с храносмилането вечер. И да, движи се много.

# 89
  • София
Еми калорийният дефицит е свързан с движението. И аз не вечерям по принцип и имам поне 16 часа фаст.
Няма как да ядеш повече, отколкото изразхождаш и да отслабваш.

Общи условия

Активация на акаунт